Web Analytics Made Easy - Statcounter
تراشه گوشی هوشمند - تراشه گجت پوشیدنی

تراشه کوالکام اسنپدراگون W5، کارایی و عمر باتری گجت‌ها را افزایش می‌دهد

خلاصه خبر

در نخستین روزهای عرضه گجت‌های پوشیدنی، دستگاه‌هایی از قبیل ساعت‌های هوشمند از فناوری‌هایی بهره می‌بردند که در اصل برای گوشی هوشمند طراحی شده بودند. از منظر عملی، این رویکرد کاملاً منطقی بود. زیرا وقت و سرمایه هنگفتی برای فناوری‌های گوشی‌های هوشمند هزینه شده بود و با به‌کارگیری سازگاری مناسب، تراشه‌های ساخته شده با این فناوری‌ها کاملاً صنعت نوپای گجت‌ها مناسب بود.

با این حال هیچ چیزی قابلیت جایگزینی طرح‌های هدفمند و بهینه را نخواهد داشت و این همان کاری است که کوالکام با تراشه‌های اسنپ‌دراگون W5 به دنبال انجام آن است.

تراشه کوالکام اسنپدراگون W5+ در ساعت هوشمند

در جهان فناوری، گاهی چندین نسل زمان لازم است تا تمام مشکلات رفع و همه‌چیز درست شود. این موضوع به خصوص در صنعت نیمه‌هادی‌ها صدق می‌کند، جایی که چرخه‌های توسعه چندین ساله مورد استفاده قرار می‌گیرند. به این معنی که قطعاتی که در ابتدا برای یک موضوع یا دستگاه تعبیه شده، در کاربری‌های مختلف استفاده شود.

ابتکار کوالکام با تراشه‌های اختصاصی گجت‌ها

پس از گذشت چند نسل از طراحی‌های نیمه‌هادی برای گجت‌های پوشیدنی در طی سال‌های اخیر، بالاخره تراشه‌های جدید کوالکام اسنپدراگون W5 و W5 پلاس از عناصر متفاوت با تلفن‌های هوشمند و فناوری‌های اختصاصی‌تر برای گجت‌ها استفاده کرده‌اند.

با بلوغ بازار ساعت‌های هوشمند، مشخص شده ویژگی‌هایی از قبیل عمر باتری چندروزه، نمایشگر همیشه روشن و رفتار تعاملی پیشرفته‌تر به انتظارات مهم مصرف‌کنندگان این محصولات تبدیل شده‌اند. برای رسیدن به این اهداف قطعاً به یک تراشه با معماری نیاز است که انرژی کم‌تری مصرف کند و در مورد مدیریت مصرف انرژی باتری هوشمندتر باشد و صد البته اندازه کوچک‌تر هم ویژگی خوبی خواهد بود.

تراشه اسنپدراگون W5 و W5+

شرکت کوالکام، با حرکت به سوی طراحی 4 نانومتری کوچک‌تر و کارآمدتر، گام بسیار مهمی به سمت این موارد برداشته است. این معماری جدید توانایی انجام چندین مورد حیاتی، از قبیل اعلان‌های مبتنی بر نمایشگر و پخش صدا را از پردازنده اصلی به پردازنده‌ی کمکی همیشه روشن کم مصرف منتقل خواهد کرد.

بدین ترتیب ساعت‌های هوشمندی که با این طراحی هیبریدی ساخته شده‌اند می‌توانند در اکثر مواقع بدون به‌کارگیری و روشن کردن پردازنده اصلی به کار خود ادامه دهند که با این روش یک گام بزرگ در بهره‌وری انرژی و بهبود عمر باتری این دستگاه‌ها برداشته می‌شود.

علاوه بر این، کوالکام ویژگی جدیدی را پیاده‌سازی کرده که آن را «جزایر کم مصرف» می‌نامد که گروه‌هایی از قسمت‌های فرعی هستند که وظایف خاصی مانند Wi-Fi، GPS، پخش صدا و … را انجام می‌دهند. در مجموع این موارد به طور میانگین پنجاه درصد مصرف انرژی کم‌تری نسبت به تراشه‌های نسل قبلی کوالکام یعنی سری 4100 خواهند داشت.

مقایسه مصرف باتری تراشه W5 و سری 4100
مقایسه مصرف باتری اسنپدراگون W5+ و 4100+

با بکارگیری تراشه‌های جدید کارکرد ساعت‌های هوشمند با باتری 300 میلی‌آمپر ساعتی می‌تواند در شرایط واقعی از 28 ساعت به 43 ساعت ارتقا یابد و عمر باتری ساعت‌های ورزشی 4G دارای باتری 600 میلی‌آمپر ساعتی نیز از 48 ساعت به 72 ساعت افزایش می‌یابد.

پردازنده‌های بکار رفته در تراشه اسنپدراگون W5

در تراشه W5 پلاس، هم پردازنده اصلی (SW5100) و هم پردازنده کمکی آن (QCC5100) دارای هسته‌های مبتنی بر Arm هستند. تراشه W5 هم با SW5100 بدون پردازنده کمکی فروخته می‌شود.

پردازنده SW5100 از CPU با چهار هسته A53 و فرکانس 1/7 گیگاهرتز، دو هسته پردازشگر گرافیکی Adreno 702 با کلاک یک گیگاهرتز و همچنین قابلیت‌های Wi-Fi، GNSS و یک مودم اختیاری 4G بهره می‌برد. پردازنده کمکی نیز مبتنی بر یک پردازشگر مرکزی Cortex M55 است که با فرکانس 250 مگاهرتز کار می‌کند و دارای یک اجراکننده نمایشگر، پردازنده گرافیکی مستقل، بلوتوث 5/3 و … است.

طبق گفته کوالکام، ترکیب این دو تراشه به بهبود 2 برابری عملکرد و کاهش 50 درصدی توان مصرفی منجر می‌شود. این تراشه‌ها به لطف حرکت به سمت گره‌های پیشرفته‌تر، کوچک‌تر هستند و تا 30 درصد طراحی باریک‌تر را امکان‌پذیر می‌سازند.

مقایسه اسنپدراگون W5 و سری 4100

پردازنده اصلی قابلیت‌های تعاملی جدید را با ساعت‌های هوشمند امکان‌پذیر می‌کند؛ از جمله این موارد می‌توان به تماس تصویری دوطرفه، صفحه‌های ساعت سه بعدی، تشخیص تصاویر در لحظه، کنترل سایر دستگاه‌های هوشمند و … اشاره کرد. در مدل W5 پلاس، پردازنده کمکی، علاوه بر مواردقبلی، قابلیت‌های سنسور همیشه روشن و هسته یادگیری ماشینی مبتنی بر ARM U55 را برای برنامه‌های تناسب اندام سازگار می‌کند.

سیستم عامل‌های سازگار با اسنپدراگون W5

از نقطه نظر سیستم عامل، کوالکام به هکاری با سیستم عامل گوگل Wear OS برای طراحی‌های مرسوم و سیستم عامل اندروید AOSP برای طراحی‌های کم‌هزینه‌تر و تخصصی ادامه می‌دهد.

کوالکام با چندین شرکت مختلف برای بهینه‌سازی قابلیت‌های برنامه های مختلف کار کرد. از جمله این موارد می‌توان به همکاری با Tile برای برنامه Find My Device، همکاری با NXP برای پرداخت‌های تلفن همراه و همکاری با Sensory برای تشخیص گفتار اشاره کرد.

زمان عرضه اولین محصولات دارای اسنپدراگون W5

اوپو نخستین ساعت هوشمند مجهز به اسنپدراگون W5 را با سیستم عامل AOSP با نام اوپو واچ 3 (Oppo Watch 3) در ماه آینده معرفی می‌کند و اولین محصول مبتنی بر Wear OS مجهز به اسنپدراگون W5 پلاس نیز توسط موبووی در پاییز امسال عرضه خواهد شد.