
آیا تابهحال فکر کردهاید که زمان بارگذاری وبسایت شما میتواند تا حد زیادی بر کسبوکارتان تاثیر بگذارد؟ پیشرفت تکنولوژی و سرعت اینترنت، انتظارات کاربران را نیز افزایش داده است. براساس نظرسنجیها، اکثر کاربران تمایلی به بازدید از وبسایتهایی با سرعت بارگذاری پایین ندارند. بنابراین، برای کسبوکار شما بسیار مهم است که وبسایتتان سریع و مطابق با استانداردهای روز بارگذاری شود.
سرعت کلی سایت و همینطور سرعت بارگذاری بالای سایت نه تنها تجربه روان و لذتبخشی را برای بازدیدکنندگان فراهم میکند بلکه به آنها کمک میکند تا با محتوای شما درگیر شوند و ارتباط برقرار کنند. در نهایت، این امر به شما کمک میکند تا نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری بالاتری را تجربه کنید.
یکی از روشهای افزایش سرعت وبسایت، فراهم کردن پهنای باند بیشتر است تا در مواقعی که ترافیک بازدیدکنندگان در اوج خود قرار دارد، هیچ کاربری کندی عملکرد سایت را تجربه نکند. علاوهبراین، سرورهای مجازی نیز یکی از راهکارهای متداول برای افزایش سرعت سایت بهحساب میآید. در این مقاله تاثیر یک سرور مجازی بر سرعت وبسایت را بررسی میکنیم و متوجه میشویم که استفاده از این راهکار چه مزایایی را به همراه دارد.
سرور مجازی چطور بر سرعت بارگذاری صفحه تاثیر میگذارد؟

وبسایت شما بر روی یک سرور میزبانی میشود، این سرور میتواند اشتراکی، اختصاصی یا مجازی باشد. این یعنی سایت شما بهدلیل ظرفیتهای فیزیکی که اجاره میکنید و نحوه استفاده از آنها بر عملکرد وبسایت شما از جمله بارگذاری صفحه تاثیر مستقیم دارد.
این دقیقا همان مزیت مهمی است که یک هاست VPS در دسترس قرار میدهد. بهعنوان مثال، مشکلی که در هاست اشتراکی وجود دارد این است که تخصیص منابع سختافزاری بهطور دقیق تنظیم نشده است، زیرا عملکرد وبسایت شما همیشه به وبسایتهای دیگری که بر روی همان سرور میزبانی میشوند وابستگی دارد.
اگر تعداد این وبسایتها زیاد باشد و برخی از آنها بهطور ناگهانی با افزایش ترافیک مواجه شوند و به منابع بیشتر از حد معمول نیاز پیدا کنند، تاثیر منفی بر روی عملکرد سایت شما محسوس خواهد بود. در چنین شرایطی، بازدیدکنندگان ممکن است سرعت بارگذاری صفحه پایینی را در سایت شما تجربه کنند.
از طرف دیگر، با استفاده از یک سرور اختصاصی با چنین مشکلی مواجه نخواهید شد، زیرا به معنای واقعی کلمه هیچ وبسایت دیگری برروی آن سرور میزبانی نمیشود. اما سرورهای اختصاصی گران هستند و معمولا منابعی که ارائه میدهند بیشتر از نیازهای یک وبسایت کوچک، وبلاگ یا فروشگاه اینترنتی کوچک است.
سرور خصوصی مجازی که بیشتر آن را با عنوان اختصاری VPS میشناسیم یک فناوری نسبتا جدید است که با رفع مشکل عملکردی هاست اشتراکی و هزینه سرور خصوصی، ترکیب کاملی از هر دو راهحل را ارائه میدهد. همچنین شما با خرید یک سرور مجازی در لوکیشن خاص میتوانید تجربه روانتری را به کاربران آن لوکیشن ارائه دهید.
برای مثال، درصورتیکه بخش عمدهای از بازدیدکنندگان وبسایت شما را کاربران ایرانی تشکیل میدهند، با خرید VPS ایران پرسرعت میتوانید حداکثر سرعت اتصال و پایینترین پینگ یا تاخیر را به آنها ارائه دهید.
بنابراین، از یک طرف، شما فقط به بخشی از منابع یک سرور فیزیکی بزرگ که موردنیازتان است دسترسی پیدا میکنید. این امر باعث کاهش هزینهها شده و به شما اجازه میدهد تا از سرور مجازی خود برای کاربردهای معمول مانند فروشگاه آنلاین استفاده کنید. از طرف دیگر، این منابع اختصاصی است و فقط به وبسایت شما تخصیص داده میشود.
مزایای میزبانی VPS
میزبانی VPS یک راهحل عالی برای صاحبان وبسایتهایی است که میخواهند برروی محیط میزبانی خود کنترل بیشتری داشته باشند و درعینحل بودجه لازم برای خرید یک هاست اختصاصی گرانقیمت را در اختیار ندارند.
هاست سرور مجازی به شما اجازه میدهد سرور مجازی خودتان را داشته باشید، بهاینمعنی که میتوانید محیط میزبانی خود را مطابق با نیازهای خاص خود سفارشی کنید. برای مثال اگر برای وبسایت خود از CMS وردپرس استفاده میکنید سرور مجازی به شما اجازه میدهد تا با نصب ابزارها و نرمافزارهای مختلف از حداکثر پتانسیل این سیستم مدیریت محتوا بهرهمند شوید.
علاوهبراین، میزبانی VPS مزایای زیر را برای سرعت وبسایت و زمان بارگذاری آن ارائه میدهد:
منابع اختصاصی

در یک هاست VPS شما به منابع اختصاصی مانند رم، پردازنده و فضای ذخیرهسازی خودتان دسترسی خواهید داشت. این یعنی وبسایت شما مجبور نیست برای بهدست آوردن منابع کافی با سایر وبسایتها رقابت کند و در نتیجه زمان بارگذاری وبسایت سریعتر خواهد بود.
مقیاسپذیری
میزبانی VPS بهراحتی مقیاسپذیر است. اگر وبسایت شما با افزایش ترافیک مواجه شد، میتوانید بهسرعت و بهراحتی منابع بیشتری را به سرور مجازی خود اضافه کنید. این یعنی وبسایت شما میتواند ترافیک بیشتری را بدون افزایش زمان بارگذاری مدیریت کند.
امنیت بهتر

میزبانی VPS معمولا دارای ویژگیهای امنیتی بهتری در مقایسه با هاست اشتراکی است. این ویژگیها شامل فایروالها، سیستمهای تشخیص نفوذ و بهروزرسانیهای امنیتی منظم است. امنیت بهتر به معنای تهدیدات امنیتی کمتر است که میتواند به بارگذاری سریعتر وبسایت منجر شود.
سفارشیسازی
با میزبانی VPS کنترل برروی محیط میزبانی خود کنترل بیشتری دارید. این یعنی شما میتوانید نرمافزار سفارشی خود را نصب کنید، تنظیمات را بهینه کنید و بهترین تنظیمات سرور را انتخاب کنید. تمام این موارد میتواند به بهبود سرعت وبسایت و زمان بارگذاری کمک کند.
استفاده از شبکه توزیع محتوا برای بهبود سرعت وبسایت
شبکه توزیع محتوای CDN گروهی از سرورهای توزیعشده در مکانهای جغرافیایی مختلف است که محتوا را از نزدیکترین مکان به کاربران نهایی ذخیره یا کش میکند. CDN امکان انتقال سریع داراییهای موردنیاز برای بارگیری محتوای اینترنتی، از جمله صفحات HTML، فایلهای جاوا اسکریپت، استایلشیتها، تصاویر و ویدیوها را فراهم میکند.
محبوبیت سرویس CDN بهطور روزافزونی درحال رشد است و امروزه اکثر ترافیک وب از طریق CDNها ارائه میشود. در واقع عملکرد این سرویس آنقدر خوب و تاثیرگذار است که سایتهای بزرگی مانند فیس بوک، نتفلیکس و آمازون برای مدیریت ترافیک خود از CDN استفاده میکنند.
یک CDN با پیکربندی درست ممکن است به محافظت از صفحات وبسایت در برابر برخی از حملات مخرب رایج مانند حملات DDoS نیز کمک کند. درحالیکه یک CDN محتوا را میزبانی نمیکند و نمیتواند جایگزینی برای هاست وبسایت باشد، بهذخیرهسازی محتوا در لبه شبکه (انتهاییترین سیستم متصل به شبکه) کمک میکند که در نهایت به بهبود عملکرد وبسایت منجر میشود. بسیاری از وبسایتها تلاش میکنند تا نیازهای عملکردی خود را با خدمات میزبانی سنتی برآورده کنند، به همین دلیل است که آنها راهکارهای CDN را انتخاب میکنند.
با استفاده از کش برای کاهش پهنای باند میزبانی، کمک به جلوگیری از وقفه در سرویس و بهبود امنیت، CDNها را به یک انتخاب محبوب برای کاهش برخی از مشکلات اصلی در راهکارهای سنتی میزبانی وب تبدیل کرده است.
چطور سرعت بارگذاری صفحه را اندازهگیری کنیم؟
روشهای بسیار آسانی وجود دارد که با استفاده از آنها میتوانید سرعت بارگذاری صفحات سایت خود را اندازهگیری کنید. چندین سایت تست سرعت رایگان وجود دارد که از معیارهای مختلفی برای ارزیابی عملکرد سایت استفاده میکنند. در ادامه به چند مورد از محبوبترین سایتها در این زمینه آشنا میشوید.
GTMetrix
جیتیمتریکس بیش از نیم میلیون سایت را برای تعیین عملکرد تجزیهوتحلیل کرده است. برای شروع، باید URL سایت خود را در کادر آنالیز وارد کنید. GTMetrix عملکرد صفحه شما را تجزیهوتحلیل میکند و گزارش مفصلی را ارائه میدهد که شامل امتیاز سرعت وبسایت و نکاتی در مورد بهبود سرعت است.
یک توسعهدهنده با تجربه متوسط میتواند معیارهای رتبهبندی عمیق را بررسی کند تا قطعه کد سادهای که باعث افزایش زمان بارگذاری سایت شده است را شناسایی کند.
Google Page Speed Insight
گوگل پلتفرم خود را به نام Page Speed Insight ارائه میدهد که زمان بارگذاری سایت در هر پلتفرم رایج را نشان میدهد. طراحان و کدنویسان سایت میتوانند از این سایت برای بهبود عملکرد سایت استفاده کنند. گوگل Page Speed Insight برای رتبهبندی سایت شما بر معیارهای پیچیدهای متمرکز است و تجزیهوتحلیل میکند که کدام عناصر صفحه قبل از بقیه رندر شدهاند.
Web Page Test
اگرچه Web Page Test یکی از قدیمیترین پلتفرمهای تست سرعت وبسایت است، اما هنوز هم توسط بسیاری از توسعهدهندگان وب ترجیح داده میشود. این سایت به شما اجازه میدهد یک لوکیشن و نوع مرورگر را برای تست انتخاب کنید و عملکرد سایت را براساس متغیرهای مختلف تست کنید. بهاینترتیب، Web Page Test به شما کمک میکند تا مشکلات زیربنایی در عملکرد سایت را شناسایی کنید.
چه عوامل دیگری بر سرعت بارگذاری وبسایت تاثیر میگذارد؟
بهغیر از میزبانی، عوامل دیگری نیز وجود دارد که برای افزایش سرعت وبسایت باید درنظر گرفته شوند. این عوامل کیفیت نحوه کدنویسی سایت، بهینهسازی محتوای سایت یا سئو، سنگین نبودن برنامههای موجود در سایت، عدم وجود امکانات بیش از حد و غیره را شامل میشود.
عملکرد سایت به عوامل زیادی بستگی دارد و اگر وبسایت شما از سرعت بارگذاری پایین رنج میبرد، احتمالا باید بررسی کنید که چه مشکلی در Web Page Test وجود دارد. اما صرفنظر از اینکه وبسایت شما بهخوبی بهینه شده است یا خیر، بدون استفاده از یک راهحل میزبانی خوب مانند سرور مجازی یا اختصاصی ارائهشده توسط یک هاستینگ قابل اعتماد و معتبر، هیچچیز آنطور که باید کار نخواهد کرد.
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.