Web Analytics Made Easy - Statcounter

آینده ذخیره ساز Tape Drive در سال 2023

رسانه‌های ذخیره‌سازی نواری از دهه 1960 میلادی به عنوان یک رسانه ذخیره‌سازی اولیه مورد استفاده قرار گرفتند. با این‌حال، با گذشت زمان و ظهور رسانه‌های دیگری مثل دیسک‌ها، ذخیره‌سازی ابرمحور، ظهور مشاغل مبتنی بر داده‌ها و فناوری‌های جدید، درایوهای نوار کمی به حاشیه رفتند. به طوری که برخی کارشناسان پیش‌بینی کردند که این فناوری‌ها در نهایت به طور کامل جایگزین مکانیزم ذخیره‌سازی نوار خواهند شد. علاوه بر این، برخی تصورات اشتباه در ارتباط با این رسانه‌ها وجود دارد که نوارها عملکرد ضعیفی دارند، ظرفیت ذخیره‌سازی محدودی دارند و مقیاس‌پذیر نیستند. چنین تصورات اشتباهی بر شهرت نوار به عنوان یک رسانه پشتیبان قابل اعتماد تاثیر منفی گذاشته است. در این مقاله قصد داریم، شما را با حقایق مهم در این زمینه آشنا کنیم و همچنین آینده ذخیره‌سازهای Tape Drive در سال 2023 میلادی را مورد بررسی قرار دهیم.

انواع دستگاه های ذخیره ساز اطلاعات (تیپ درایو )

دستگاه‌های Tape Drive به عنوان یک راه‌حل مناسب برای ذخیره‌سازی اطلاعات بزرگ و حجیم مورد استفاده قرار می‌گیرند. فناوری Tape Drive در طول سالیان گذشته تکامل یافته است و امروزه انواع مختلفی از آن وجود دارد. برخی از انواع معروف Tape Drive به شرح زیر هستند:

LTO (Linear Tape-Open): این فناوری توسط شرکت‌های HP، IBM و Quantum توسعه داده شده است و در حال حاضر به عنوان یکی از محبوب‌ترین تکنولوژی‌های Tape Drive شناخته می‌شود. LTO از نسخه LTO-1 تا LTO-14 وجود دارد و با ارائه ظرفیت، سرعت و پایداری بالا، برای پشتیبان‌گیری و ذخیره‌سازی اطلاعات بزرگ مناسب است. به طور کلی LTO یک فناوری ذخیره‌سازی نوار با فرمت باز است که با محصولات مختلف سازگار است. LTO یکی از رایج‌ترین فرمت‌های نوار است که به دلیل ظرفیت ذخیره‌سازی بومی بالا (تا 576 ترابایت) و ظرفیت ذخیره‌سازی فشرده بالا محبوب است. همچنین، اگر به دنبال ظرفیت ذخیره‌سازی بالا با قیمت مناسب هستید، خرید LTO9 را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

DDS (Digital Data Storage): این فناوری توسط شرکت HP توسعه داده شده است و برای ذخیره‌سازی داده‌های کوچک و متوسط استفاده می‌شود. DLT یا به عبارت دقیق‌تر، نوار خطی دیجیتال از فرمت‌های ذخیره‌سازی نواری است که داده‌ها در 128 یا 208 ترک خطی ذخیره‌سازی می‌کند. کارتریج‌های DLT توانایی ذخیره‌سازی فشرده اطلاعات تا سقف 70 گیگابایت را دارند. البته، نسخه جدید DLT که SuperDLT نام دارد توانایی نوشتن اطلاعات تا سقف 300 گیگابایت را دارد. همین مسئله باعث شده تا خرید استوریج اچ پی ای مورد توجه شرکت‌ها قرار داشته باشد. به طور مثال، هنگامی که صحبت از رسانه‌های ذخیره‌سازی نواری به میان می‌آید، شرکت‌ها ترجیح می‌دهند به سراغ خرید MSL2024 بروند.

(Digital Audio Tape) DAT: یک رسانه ذخیره‌سازی است که در ابتدا برای نگه‌داری از فایل‌های صوتی مورد استفاده قرار می‌گرفت، اما در گذر زمان به یک رسانه پشتیبان محبوب تبدیل شده است. این فرمت نواری دارای ظرفیت ذخیره‌سازی 1 تا 80 گیگابایت بر روی نوار 60 تا 180 متری است.

AIT (Advanced Intelligent Tape):  این فناوری توسط شرکت Sony توسعه داده شده است و برای پشتیبان‌گیری از سیستم‌هایی که بار کاری سنگینی دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. نوارهای AIT نسل 5 می‌توانند تا 400 گیگابایت اطلاعات را ذخیره کنند و از سرعت انتقال داده 24 مگابایت بر ثانیه پشتیبانی می‌کنند.

QIC (Quarter Inch Cartridge): یکی دیگر از فرمت‌های ذخیره‌سازی نوار مغناطیسی است که ظرفیت ذخیره‌سازی داخلی 60 مگابایت تا 25 گیگابایت را فراهم می‌کند. نوارهای QIC بیشتر برای پشتیبان‌گیری از اطلاعات کامپیوترهای شخصی استفاده می‌شوند.

5 تفکر اشتباه در خصوص ذخیره سازهای Tape

در ادامه، نشان می‌دهیم که چگونه نوار حتی در سال 2023 همچنان یک گزینه ذخیره‌سازی کارآمد و کم‌ هزینه است و اشاره‌ای اجمالی به تمام افسانه‌های مربوط به پشتیبان‌گیری نواری خواهیم داشت.

باور اشتباه 1: نوارها به پایان عمر خود رسیده‌اند

اگر عبارت «پشتیبان نوار» را در گوگل جستجو کرده باشید، ممکن است متوجه شده باشید که بیشتر مقالات فقط بر این موضوع تمرکز دارند که آیا نوارها به پایان عمر خود رسیده‌اند یا خیر. با توجه به این‌که نوار هنوز به طور گسترده در مراکز داده مدرن برای ذخیره‌سازی مقادیر زیادی از داده‌ها استفاده می‌شود، بیان این مسئله کمی عجیب است. در شرایطی که پشتیبان‌گیری نواری هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرد، ضعف در بازاریابی باعث شکل‌گیری چنین شایعه‌ای شده است. متاسفانه، برخی از صاحبان مشاغل، مدیران فناوری اطلاعات و کارشناسان صنعت به طور کامل تمام مزایای استفاده از نوار را درک نکرده‌اند. دلیل اصلی این امر عدم درک درست از نحوه عملکرد پشتیبان‌گیری به شیوه نوار مغناطیسی است و اینکه چگونه می‌تواند به محافظت از زیرساخت فناوری اطلاعات بپردازد.

باور اشتباه 2: پشتیبان‌گیری نوار قدیمی است

نقش نوار در زیرساخت مدرن فناوری اطلاعات در طول زمان به شدت تغییر کرده است. در حالی که قبلا به عنوان گزینه ذخیره‌سازی اصلی استفاده می‌شد، اکنون به عنوان گزینه‌ اصلی در زمینه آرشیو و بایگانی اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرد. هنگامی که از نوار پشتیبان در کنار سایر فناوری‌های پشتیبان (دیسک یا ابر) استفاده کنید، می‌توانید یک استراتژی جامع حفاظت از داده‌ها برای رفع عیوب و آسیب‌پذیری‌های سیستم خود پیاده‌سازی کنید. نکته دیگری که قابل ذکر است این است که نوار در طول روند توسعه و استفاده ماهیت ثابتی داشته است.

باور اشتباه 3: نوار را می‌توان با سایر رسانه‌های ذخیره‌سازی جایگزین کرد

علیرغم مزایای زیادی که دیسک یا فضای ذخیره‌سازی ابری ارائه می‌دهند، آن‌ها نتوانسته اند به طور کامل جایگزین نوار به عنوان یک رسانه پشتیبان شوند. دلیل اصلی این امر این است که نوار مغناطیسی دارای ویژگی‌های منحصر به فردی است که آن را برجسته می‌کند. از جمله این ویژگی‌ها باید به ظرفیت و ماندگاری بالا، قابلیت حمل و اندازه جمع و جور و مکانیزم سازگار آن‌ها اشاره کرد.

باور اشتباه 4: Tape Storage به عنوان یک ابزار ذخیره‌سازی پشتیبان موثر نیست

نوار را نمی‌توان بهترین وسیله پشتیبان‌گیری در نظر گرفت، اما همچنان بهترین گزینه برای اطمینان از حفظ طولانی مدت داده‌ها و ساخت نسخه‌های پشتیبان از اطلاعات است. قانون پشتیبان گیری 3-2-1 یک استراتژی محبوب حفاظت از داده‌ها است که می‌تواند ایمنی داده‌ها را تقریبا تحت هر شرایطی تضمین کنید. این قانون به شرح زیر عمل می‌کند: سه نسخه از داده‌ها را داشته باشید، آن‌ها را در دو نوع رسانه ذخیره کنید و یکی از آن‌ها را در محل امنی نگه‌داری کنید. شما می‌توانید این استراتژی پشتیبان‌گیری را به سادگی با ساخت نسخه‌های پشتیبان روی نوار بهبود ببخشید. به این ترتیب، یک نسخه مطمئن از اطلاعات خواهید داشت که در برابر حملات بدافزاری ایمن است. بنابراین انعطاف‌پذیری در برابر حملات باج‌افزار افزایش می‌یابد و لایه دیگری از حفاظت از داده‌ها افزوده می‌شود.

باور اشتباه 5: نوار آینده‌ای ندارد

با توجه به ادعاهای نادرست که نوار قدیمی و منسوخ شده است، برخی کاربران بر این باور هستند که آینده‌ای پیش روی رسانه ذخیره‌سازی نوار مغناطیسی نیست. این حرف درست نیست، زیرا حدود 80٪ مشاغل مدرن نوار را در زیرساخت پشتیبان خود مورد استفاده قرار می‌دهند. علاوه بر این، علاقه به فناوری پشتیبان‌گیری نوار در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است. در نتیجه، فروشندگان سیستم‌های پشتیبان نوار مصمم‌تر از همیشه هستند تا قابلیت‌های ذخیره‌سازی نوار را برای برآورده کردن نیازهای رو به رشد کسب‌وکار افزایش دهند.

اول از همه، فروشندگان نوار در حال کار بر روی افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی نوار هستند. علاوه بر این، نوار قابلیت‌های ذخیره‌سازی آفلاین را ارائه می‌دهد و تضمین می‌کند که نسخه‌های پشتیبان شما به طور ایمن در برابر حملات باج‌افزار محافظت می‌شوند. فروشندگان نوار مغناطیسی با گنجاندن رمزگذاری به نوار، این قابلیت را حتی بیشتر می‌کنند. به این ترتیب، یک کاربر غیرمجاز نمی تواند به محتوای نوار دسترسی پیدا کند و داده‌های شما را بازنویسی کند.

یکی از آخرین پیشرفت‌ها در این زمینه، تکنیک پارتیشن‌بندی نوار است. با این قابلیت می‌توانید نوار را به دو پارتیشن تقسیم کنید. یکی از این پارتیشن‌ها می‌تواند حاوی فهرست نوار باشد، در حالی که دیگری می‌تواند برای ذخیره نسخه‌های پشتیبان استفاده شود. به این ترتیب می‌توانید پیچیدگی مدیریت پشتیبان گیری نوار را به شکل قابل توجهی کم کنید.

Tapeها رده خارج هستند؟

پاسخ منفی است. Tapeها به عنوان یکی از روش‌های ذخیره‌سازی اطلاعات از راه‌حل‌های ذخیره‌سازی کلیدی مراکز داده هستند. به طور کلی، Tapeها در صنعت به دلیل قابلیت ذخیره‌سازی حجم بزرگی از اطلاعات، پایداری بالا در برابر خرابی و قابلیت انتقال و حمل آسان، همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین، با توجه به پیشرفت‌های انجام شده در این زمینه که حول محور افزایش ظرفیت و دسترسی خواندن و نوشتن اطلاعات هستند، انتظار می‌رود نوارها برای سالیان متمادی مورد استفاده قرار گیرند.

قابلیت جایگزینی سایر استوریج ها با دستگاه تیپ

استفاده از Tape Drive به عنوان راه‌حل ذخیره‌سازی اطلاعات، در برخی موارد می‌تواند به عنوان یک جایگزین مناسب برای دیگر رسانه‌های ذخیره‌سازی مانند دیسک‌های سخت و فلش در نظر گرفته شود. با این حال، با توجه به مزایا و معایب هر کدام از این رسانه‌ها، باید با دقت و با توجه به نیازهای تجاری تصمیم‌گیری کرد. در مقایسه با دیگر رسانه‌های ذخیره‌سازی، Tape Drive دارای ظرفیت بالا و پایداری بیشتری هستند و می‌توانند به عنوان یک راه‌حل ارزان‌تر برای ذخیره‌سازی اطلاعات بزرگ و حساس و به ویژه شرکت‌هایی که با محدودیت بودجه روبرو هستند، استفاده شود. همچنین، Tape Driveها قابلیت انتقال و حمل آسانی دارند.

با این حال، در برخی موارد، استفاده از دیگر رسانه‌های ذخیره‌سازی مانند دیسک‌های سخت و فلش می‌تواند بهترین گزینه باشد. به عنوان مثال، در صورتی که نیاز به دسترسی سریع‌تر به اطلاعات وجود دارد، دیسک‌های سخت و فلش بهترین گزینه هستند. همچنین، در صورتی که نیاز به پشتیبان‌گیری در زمان واقعی و انجام فعالیت‌های پشتیبان‌گیری منظم دارید و باید نسخه‌های قبلی پاک شوند، دیگر رسانه‌های ذخیره‌سازی ممکن است بهترین گزینه باشند. به طور کلی، جایگزینی Tape Drive با رسانه‌های دیگر بستگی به نیازهای خاص تجاری دارد و باید با توجه به مزایا و معایب هر کدام از رسانه‌ها، بهترین گزینه را انتخاب کرد.

تیپ درایوها دستگاه‌های پشتیبان‌گیری موثری نیستند

یکی از باورهای اشتباهی که در ارتباط با تیپ درایوها وجود دارد این است که دستگاه‌های پشتیان‌گیر کارآمدی نیستند، در حالی که واقعیت چیز دیگری است. Tape Driveها راهکاری قدرتمند برای ذخیره‌سازی حجم گسترده‌ای از اطلاعات در مقیاس ترابایت ارائه می‌کنند، در حالی که هزینه به مراتب کمتری در مقایسه با دیگر رسانه‌ها دارند. همچنین، این قابلیت را دارند که سرعت خود را با میزبانی که به آن متصل می‌شوند، هماهنگ کنند تا اطلاعات به شکل ثابت و پایداری روی رسانه قرار بگیرد. علاوه بر این، امکان حمل ساده‌ای دارند و به لطف فشرده‌سازی و رمزگذاری اطلاعات مانع از دسترسی افراد غیرمجاز به اطلاعات می‌شوند. ترکیب این عوامل با یکدیگر باعث شده است تا استفاده از Tape Drive به عنوان یک راه‌حل پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات کاملا موثر واقع شود.

آینده‌ای برای Tape Drive نیست

یکی دیگر از باورهای اشتباه پیرامون درایوهای نواری عدم آینده‌ای روشن است. استفاده از Tape Driveها به عنوان یک راه‌حل پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات، به دلیل قابلیت پایداری بالا در برابر خرابی، ظرفیت بالا، قابلیت انتقال و حمل آسان و هزینه‌های نسبتا پایین، همچنان یکی از راه‌حل‌های مناسب برای پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات در بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها است. Tape Driveها هنوز هم توسعه می‌یابند و شرکت‌هایی مانند IBM و LTO Consortium (که توسط شرکت‌هایی مانند HPE و Quantum پشتیبانی می‌شود) در حال توسعه و بهبود این فناوری هستند. اگرچه استفاده از Tape Driveها در مقایسه با رسانه‌های دیگر ممکن است کاهش پیدا کند، اما هنوز هم در بسیاری از سازمان‌ها به عنوان یک راه‌حل پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات مورد استفاده قرار می‌گیرند و در آینده نیز مورد استفاده خواهند بود. با توجه به مزایای Tape Driveها، احتمال حذف این فناوری از بازار در آینده نزدیک کم است و همچنان در آینده به عنوان یک راه‌حل پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

مزایا و معایب تیپ را بدانید

اگرچه محبوبیت درایوهای نواری در طول سال‌ها دستخوش تغییراتی شده، اما همان‌گونه که اشاره کردیم، هنوز هم مورد استفاده قرار می‌گیرند. با توجه به مزایا و به منظور ارائه تصویری کامل از این فناوری، برخی از مزایا و معایب پشتیبان‌گیری نواری را بررسی می‌کنیم.

ظرفیت: دستگاه‌های نوار می‌توانند ظرفیت ذخیره‌سازی بزرگی را فراهم کنند که به طور مداوم برای پاسخگویی به تقاضاهای رو به رشد داده در حال افزایش است.

هزینه: در مقایسه با پشتیبان‌گیری دیسک یا ابر، پشتیبان‌گیری نوار از نظر هزینه هر گیگابایت بسیار مقرون به صرفه است.

مقیاسپذیری: شما به راحتی می‌توانید با خرید درایوهای نوار جدید و افزودن آن‌ها به کتابخانه نوار، زیرساخت پشتیبان نوار مقیاس را افزایش دهید.

طول عمر: طول عمر نوارها دلیل اصلی استفاده گسترده از نوار پشتیبان توسط شرکت‌های بزرگ است. اگر به درستی نگهداری شود، درایوهای نوار می‌توانند تا 30 سال داده‌ها را نگه‌داری کنند.

بهرهوری: دستگاه‌های ذخیره‌سازی دیسک یا ابر معمولا برای ذخیره داده‌هایی که نیاز به دسترسی مکرر و سریع دارند، استفاده می‌شوند. بنابراین، چنین دستگاه‌هایی باید به صورت تمام وقت کار کنند تا بتوانند به طور منظم از داده‌ها نسخه پشتیبان تهیه کنند. به همین دلیل ذخیره‌سازی دیسک یکی از منابع اصلی مصرف انرژی در مراکز داده مدرن است. از سوی دیگر، ذخیره‌سازی پشتیبان نوار به دلیل قابلیت ذخیره‌سازی آفلاین داده‌ها، عمدتا برای بایگانی داده‌ها استفاده می‌شود. درایوهای نوار فقط زمانی کار می‌کنند که داده‌ها در حال خواندن یا نوشتن باشند.

قابل حمل بودن: پس از نوشتن داده‌ها روی کارتریج‌های نوار می‌توانید به سادگی آن‌ها را بردارید و این واحدهای پشتیبان نوار را به مکانی مطمئن انتقال دهید.

امنیت: چیزی که پشتیبان‌گیری نوار را به گزینه‌ای سودآور برای بسیاری از سازمان‌ها تبدیل می‌کند این است که می‌تواند از داده‌ها در برابر حملات باج‌افزاری یا بدافزاری محافظت کند. علاوه بر رمزگذاری یکی دیگر از ویژگی‌های شاخص این فناوری است.

معایب پشتیبان‌گیری نوار

قیمت بالای درایوهای نوار و کتابخانه های نوار: سیستم‌های پشتیبان نوار نیازمند یک درایو پشتیبان نواری و کارتریج‌های مخصوص به آن هستند که برخی از آن‌ها قیمت بالایی دارند.

دسترسی تصادفی: امکان دسترسی تصادفی به داده‌های ضبط شده نمی‌باشد و به جای آن باید به شیوه متوالی به داده‌ها دسترسی داشت. در نتیجه، برای یافتن فایل یا دایرکتوری مورد نیاز بر روی یک رسانه نواری به زمان طولانی نیاز است.

کارتریج‌های نوار بر خلاف هارد دیسک به میدان‌های مغناطیسی حساس هستند.

چگونه بهترین استفاده را از دستگاه تیپ خود ببرید

برای بهترین استفاده از Tape Drive خود، به نکات زیر دقت کنید:

نگهداری و تعمیر: Tape Driveها به دلیل طراحی پیچیده‌ای که دارند، نیاز به نگهداری و تعمیر دارند. برای جلوگیری از خرابی و تاخیر در پشتیبان‌گیری، باید Tape Drive خود را به صورت منظم نگهداری و تعمیر کنید. برای این کار، می‌توانید به دفترچه راهنمای کاربری خود مراجعه کنید.

استفاده از کارتریج‌های مناسب: برای دستیابی به بهترین عملکرد Tape Drive، باید از کارتریج‌های مناسب استفاده کنید. همچنین، برای پیشگیری از خرابی و از دست رفتن اطلاعات، باید از کارتریج‌های جدید و نو استفاده کنید.

امنیت اطلاعات: برای جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات، باید Tape Drive خود را در یک محیط امن قرار دهید و از رمزنگاری اطلاعات استفاده کنید.

نگهداری صحیح از کارتریج: برای جلوگیری از خرابی کارتریج، باید آن را در یک محیط خشک و خنک نگهداری کنید. همچنین، برای جلوگیری از خرابی ناشی از ضربه و لرزش، باید کارتریج را با دقت و با رعایت دستورالعمل‌های سازنده در دستگاه قرار دهید.

با رعایت این موارد، می‌توانید بهترین استفاده را از Tape Drive خود را ببرید و مانع از بروز مشکل از دست دادن اطلاعات شوید.