سالهاست که تسلا توسعه یک ابرکامپیوتر جدید داخلی را که برای آموزش شبکه عصبی بهینه شده است، آزمایش میکند. تسلا حجم فوقالعادهای از دادههای ویدیویی را از بیش از ۱ میلیون خودروی خود را برای آموزش شبکههای عصبی خود استفاده و مدیریت میکند.
این خودروساز از گزینههای سخت افزاری فعلی برای آموزش شبکههای عصبی بینایی کامپیوتر ناراضی بود و معتقد بود که خود میتواند به طور مستقل بهتر عمل کند.
طی چند سال گذشته، ایلان ماسک، مدیر عامل شرکت تسلا، توسعه ابرکامپیوتر خود تسلا به نام «دوجو» را به چالش کشیده است. در سال 2020، او حتی به این موضوع اشاره کرد که دوجوی تسلا ظرفیتی بیش از یک اگزافلاپ دارد که یک کوئینتیلیون (10 به توان 18) عملیات شناور در ثانیه یا 1000 پتافلاپ است.
این توان پردازشی به طور بالقوه میتواند دوجو را به قویترین ابرکامپیوتر جدید در جهان تبدیل کند. سال گذشته، این شرکت در روز «هوش مصنوعی تسلا» از ابرکامپیوتر دوجو رونمایی کرد، اما در آن زمان همچنان تلاش برای بهینهسازی آن را ادامه میداد.
اکنون تیم زامان، مدیر بخش مهندسی که زیرساخت هوش مصنوعی و پلتفرم هوش مصنوعی در تسلا را رهبری میکند، تأیید کرد که تسلا اخیراً پردازندههای گرافیکی را در ابرکامپیوتر خود ارتقا داده و تصویری از این ابرکامپیوتر فوقالعاده را منتشر کرده است.
زامان اظهار داشت که هدف تسلا این است که دوجو ابرکامپیوتر شماره یک شود. تسلا قصد دارد قدرتمندترین ابرکامپیوتر جهان را برای پشتیبانی هوش مصنوعی در حال گسترش خود داشته باشد.
باارزشترین شرکت خودروساز جهان فعالیت خود در حوزه هوش مصنوعی را با خودروهای بدون راننده و خودران آغاز کرده، اما ایلان ماسک به صراحت اعلام کرده است که میخواهد از طریق ربات تسلا در حوزه «هوش مصنوعی عمومی» نیز نقشی پر رنگ ایفا کند.
البته چند روز قبل شیائومی، غول چینی دنیای تکنولوژی در زمینه ساخت ربات انساننما پیشدستی کرد و ربات شیائومی زودتر از تسلا رونمایی شد.
انتظار میرود که این شرکت در ماه آینده در روز دوم «هوش مصنوعی تسلا» جزئیات بیشتری در مورد ابرکامپیوتر خود و سایر برنامههای مرتبط با هوش مصنوعی فاش کند.