تقریباً تمام ماهوارههای اینترنتی که استارلینک در روز 3 فوریه (14 بهمن) با موشک فالکون 9 ارسال کرد، از بین میروند. اسپیس ایکس اعلام کرده که یک طوفان ژئومغناطیسی که یک روز پس از شلیک پرتابه از زمین روی داد، تأثیر شدیدی بر ماهوارهها داشته است و تا 40 مورد از آنها یا همین الان در اتمسفر زمین گرفتار شده یا به زودی به آن برمیگردند.
این طوفانها که بر اثر طوفانهای خورشیدی ایجاد میشوند، میتوانند به وسایل الکترونیکی و ماهوارههای موجود در مدار آسیب برسانند. در این مورد خاص، اتمسفر بر اثر طوفان گرم شد و باعث شد کشش و اصطکاک آن بر ضد حرکت ماهوارهها تا 50 درصد بیشتر از پرتابهای قبلی افزایش یابد. اسپیس ایکس توضیح داد که تیم استارلینک سعی کرد ماهوارههای تازه مستقر شده را با قرار دادن آنها در حالت ایمن (Safe Mode) قرار دهد تا کشش را به حداقل برساند. اما این راهکار موفقیتآمیز نبود.
به گفته اسپیس ایکس، ماهوارههای از مدار خارجشده هیچ خطر برخوردی ندارند. این ماهوارهها با ورود مجدد به اتمسفر کاملاً میسوزند و هیچ زبالهای در مدار ایجاد نمیکنند.
مشکلات اسپیس ایکس برای گسترش اینترنت ماهوارهای
اسپیس ایکس تا ژانویه امسال بیش از 2000 ماهواره استارلینک را به فضا پرتاب کرده است. پرتاب با ماهوارههای استارلینک برای این شرکت به یک روال عادی تبدیل شده است، و اگر بتواند مجوز ارسال 30000 ماهواره برای ارائه پوشش اینترنتی جهانی را دریافت کند، بسیار رایجتر خواهد شد.
در حالی که استارلینک میتواند حتی برای افرادی که در مکانهای دوردست هستند، اینترنت ماهوارهای فراهم کند، ستارهشناسان میگویند که ماهوارهها به تهدیدی بدتر از آلودگی نوری شهری برای مطالعات آنها تبدیل شدهاند. در واقع، اتحادیه بینالمللی نجوم به تازگی مرکز حفاظت از آسمان تاریک در برابر تداخل ماهوارهها را تشکیل داده است. اسپیس ایکس در سال 2020 به ماهوارههای استارلینک خود سایبان آفتاب اضافه کرد تا نور کمتری را منعکس کنند. اکنون این ماهوارهها کم نورتر به نظر میرسند، اما همچنان برای تلسکوپها قابل مشاهده هستند.