سه اقتصاد بزرگ جهان پس از تهاجم روسیه به اوکراین، دست به اقداماتی زدند تا دسترسی روسیه به فناوری را قطع کنند.
ایالات متحده، ژاپن و تایوان هر کدام تحریمهایی را اعلام کردند که هم از نظر اقتصادی روسیه را تنبیه میکند و هم جنگ طولانی مدت را برای این کشور چالش برانگیزتر میکند.
علاوه بر تحریمهای مالی گسترده، جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد: «محدودیتهای جدیدی برای جلوگیری از صادرات کالاهای فناوری به روسیه وضع شده است که عمدتاً بخشهای دفاعی، هوانوردی و دریایی روسیه را هدف قرار میدهد تا دسترسی این کشور به فناوریهای پیشرفته را قطع کند».
ژاپن نیز اعلام کرد که تحریمهایی را علیه روسیه اعمال خواهد کرد که صادرات نیمه هادیها و مؤسسات مالی را هدف قرار میدهد.
فومیو کیشیدا، نخست وزیر این کشور گفت که سومین اقتصاد بزرگ جهان «تعلیق صدور روادید برای افراد و سازمانهای روسی» و همچنین مسدود کردن داراییهای «موسسات مالی روسیه» را برنامهریزی کرده است.
وی افزود: صادرات به سازمانهای مرتبط با ارتش روسیه و صادرات کالاهای همه منظوره مانند نیمههادیها و اقلامی که بر اساس توافقات بین المللی در فهرست محدود قرار دارند را به روسیه تحریم خواهیم کرد.
ژاپن حدود 10 درصد از عرضه تراشههای جهان را تولید میکند که در طول کمبود جهانی نیمهرسانا، روسیه را از این تولیدات محروم میکند.
تایوان، خانه بزرگترین سازنده تراشه در جهان TSMC، بیش از نیمی از پیشرفته ترین تراشههای جهان را توسعه میدهد.
این کشور نیز گفته است که روسیه را تحریم خواهد کرد. اما جزئیاتی در مورد این موضوع و اینکه آیا فروش تراشهها را محدود میکند یا خیر، بیان نکرد.
با این حال، بر اساس گزارش انجمن صنعت نیمه هادی ایالات متحده، روسیه یک مصرف کننده نیمه هادی بسیار کوچک است و حدود 0.1 درصد از منابع جهانی را در اختیار دارد.
یافتهها حاکی از آن است که روسیه حدود 70 درصد از تراشههای خود را از چین خریداری میکند – اما این تراشهها دارای تکنولوژیهای قدیمیتر و مناسب برای خودروها و لوازم خانگی هستند، اما ممکن است برای موشکهای هدایت شونده به اندازه کافی پیشرفته نباشند.
این تحریمها میتواند به این معنی باشد که دست صنعت مراکز داده و ابری روسیه از تراشههای اینتل، AMD و Nvidia که اکثر سرورهای جهان را تغذیه میکنند، قطع خواهد شد. همچنین از آغاز جنگ با اوکراین سهام بزرگترین شرکت فناوری روسیه، یاندکس، 71 درصد کاهش یافته است.