Web Analytics Made Easy - Statcounter

آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال فارکس

تحلیل تکنیکال به عنوان روشی برای پیش بینی تغییرات قیمت در آینده بر اساس الگو های قبلی شامل تکنیک های زیادی است. یکی از استراتژی های پر کاربرد این تحلیل، فیبوناچی بوده که محاسبات پیچیده ای دارد و کمی برای تازه کاران سخت است. بنابراین در این مطلب همراه ما باشید تا با آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال فارکس بتوانید آن را به خوبی در معاملات خود اجرا کنید.

ابزار فیبوناچی چه کاربردی در تحلیل تکنیکال دارد؟

با استفاده از ابزار فیبوناچی در تحلیل تکنیکال، نسبت طلایی با درصد های 38، 50 و 8/61 تقسیر می شود. البته به کار گیری درصد هایی با نسبت های بالاتر نیز امکان پذیر است. با 4 روش کمان ها، پروانه ها، مناطق زمانی و اصلاح ها می توانید دنباله فیبوناچی را روی نمودار دنبال کنید. این موضوع کاملا به نمودار مورد استفاده شما بستگی دارد و ممکن است هیچ یک از این روش ها قابلیت اعمال نداشته باشند.

خطوطی که با استفاده از ابزار فیبوناچی ایجاد می شود نشان دهنده تغییر روند در زمان نزدیک شدن قیمت ها است. از نظر اغلب تحلیلگران، استفاده صحیح از این ابزار ها باعث می شود بازار را تا 70 درصد با موفقیت پیش بینی کنید. به خصوص اگر دنبال پیش بینی قیمت خاصی باشید.

خیلی از افراد هم معتقدند استفاده از این ابزار ها یک روش زمان بر و با محاسباتی بسیار زیاد است. به همین دلیل بهتر است اجرا و تحلیل استراتژی معاملاتی فیبوناچی خود را به یک کارگزاری مانند بروکر ارانته بسپارید. البته ویدیو های آموزشی استراتژی های مختلف هم در این کارگزاری موجود است.

پیچیدگی نتایج مطالعات و نداشتن توانایی درک واقعی آن برای معامله گران به مشکلی تبدیل شده است که بزرگترین عیب این روش محسوب می شود. بنابراین شما قطعا با آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال فارکس متوجه می شوید که این روش تنها به عنوان قابی برای بررسی نمودار ها است. یعنی با فیبوناچی هیچ چیز را پیش بینی نمی کنید و در معاملات تاثیری ندارد. بلکه این استراتژی فقط بر تصمیمات معامله گران تاثیر گذار است.

آموزش فیبوناچی در تحلیل فارکس

نداشتن تجربه قبلی در این کار باعث می شود خیلی از معامله گران با خودشان فکر کنند که آیا من از پس این کار بر میام؟ اشتباهی رخ نمیده؟ باید بگوییم که هیچ چیز غلط یا درستی در این استراتژی وجود ندارد. در واقع مقادیر درصدی سطوح فیبوناچی باعث می شود حتی با وجود ترسیم نادرست و متفاوت آن ها، به شکلی صحیح تراز شوند.

یادگیری رسم فیبوناچی در دو مرحله

1) اولین قدم برای استفاده از فیبوناچی اصلاحی، مشخص کردن حرکت قیمت از نقطه A به B در نمودار است. نقطه A همان جدیدترین منشاء برای حرکت قیمت یا روند بوده که به عنوان نقطه شروع مسیر حرکتی قیمت در یک روند محسوب می شود. این نقطه را می توانید در swing high ها یا seing low ها ببینید.

نقطه ای که مسیر حرکتی روند متوقف و بعد معکوس می شود تا اصلاح صورت بگیرد، نقطه B نام دارد. اکنون نوبت به اعمال ابزار فیبوناچی در مسیر حرکت از A به B می رسد. پس ابزار فیبوناچی را از پلتفرم معاملاتی خود انتخاب کنید. سپس نقطه A را انتخاب کرده و با کشیدن آن به سمت B، در این نقطه رها کنید.

2) بعد از مشخص کردن نقاط A و B و رسم ابزار فیبوناچی در نمودار باید نقطه C را پیدا کنید این نقطه همان قسمتی است که با پایان اصلاحات، قیمت به جهت قبلی خود بر می گردد. معمولا اصلاح یک روند و بازگشت قیمت به روند قبلی خود بعد از رسیدن به درصد های 38، 50 و 8/61 انجام می شود. این درصد ها همان نسبت های طلایی در دنباله فیبوناچی هستند.

محبوبیت تحلیل فیبوناچی در معاملات و علت آن

سطوح فیبوناچی اعدادی هندسی هستند که ترسیم سطوح گسترش extension و اصلاحی retracement در آن، شکل ظاهری زیبایی دارد. این استراتژی نقاط مرجعی را ایجاد می کند که قابل درک بوده و استفاده درست از آن می تواند در جلوگیری از انتزاعی شدن موضوع نقش داشته باشد.

آموزش ابزار های استراتژی فیبوناچی

برای اینکه بتوانید مطابق استراتژی فیبوناچی روند تغییر قیمت روی نمودار خود را دنبال کنید لازم است که با ابزار های آن بیشتر آشنا شوید. این اصطلاحات بسیار پرکاربرد هستند و بخشی از آموزش فیبوناچی در تحلیل تکنیکال فارکس محسوب می شوند.

سطوح اصلاح

خطوطی افقی که نشان دهنده موقعیت هایی هستند که حمایت و مقاومت رخ داده، سطوح اصلاح نام دارد. این سطوح بر اساس اعداد فیبوناچی رسم شده و هر کدام با درصد مشخص می شود. تعیین این درصد ها بر اساس قیمت اولیه صورت می گیرد.

محاسبه این سطوح اصلاح فیبوناچی بر اساس نقاطی در سقف و کف نمودار انجام شده و نیاز به رسم 5 خط دارند. در بالاترین نقطه نمودار که شامل درصد 100 بوده، اولین خط رسم می شود. ترسیم خطوط دوم، سوم و چهارم به ترتیب در درصد های 8/61، 50 و 38 یا 2/38 صورت می گیرد. آخرین خط هم در پایین ترین نقطه نمودار یعنی درصد 0 رسم می شود. مطابق این تحلیل، بعد از حرکت قیمت به مقدار قابل توجه از بالا به پایین یا بالعکس، سطوح حمایتی و مقاومتی جدید اغلب در همین خطوط یا نزدیکی آن ها قرار می گیرند.

کمان

Fibonacci Arc یا کمان های فیبوناچی نشان دهنده نقاط حمایتی و مقاومتی بالقوه هستند. این کمان ها برای اتصال دو نقطه قابل توجه قیمتی مانند نوسانات استفاده می شوند. کمان فیبوناچی کاملا وابسته به قیمت و زمان است. به گونه ای که با عریض تر شدن کمان ها، خط پایه طولانی تر شده و با نازک شدن آن ها خط پایه کوتاهتر می شود.

به عنوان اولین قدم برای ترسیم این کمان ها باید سقف و کف نمودار را پیدا کنید. سپس سه خط منحنی با فاصله های 38 یا 2/38، 50 و 8/61 درصد رسم می شوند که سطوح حمایت، مقاومت و محدوده معاملات را پیش بینی می کنند. 

بادبزن

مجموعه ای از خطوط رونده که با استفاده از سطوح اصلاحی رسم می شوند؛ بادبزن نام دارند. تحلیلگر با ترسیم یک روند صعودی، بیشترین و کمترین قیمت سهم را در بالا و پایینترین نقطه نمودار طی یک دوره زمانی مشخص پوشش می دهد. اکنون اختلاف قیمت کف و سقف را بر درصد های فیبوناچی که در دو ابزار قبلی به کار گرفتید تقسیم می کند.

از اتصال نقطه شروع خط روند پایه با هر سطح اصلاح شده، خطوطی ایجاد می شود که بادبزن فیبوناچی را به وجود می آورد. با استفاده از این نقاط، نقاط اصلی مقاومتی و حمایتی پیش بینی می شود که معکوس شدن روند قیمت ها اتفاق می افتد.