با پیشرفت تکنولوژی مدلهای مختلفی از درب برای نصب در ورودی ساختمانهای مختلف استفاده میشود. یک نوع درب پرکاربرد که باز و بسته شدن آن به صورت اتوماتیک و بدون دخالت نیروی دست انسان است، درب اتوماتیک نام دارد. در طراحی و ساخت این نوع درب از حسگرهای مختلفی استفاده شده است. دربهای اتوماتیک در مکانهای پرتردد و شلوغ مانند بانکها، هتلها، بیمارستانها، مراکز خرید و …. کاربرد زیادی دارند و مانع از شلوغ شدن ورودی این مکانها میشوند. ایمنی بالا و جلوگیری از ورود افراد سارق به داخل ساختمانهای تجاری، مسکونی، اداری از مهمترین مزایای نصب دربهای اتوماتیک در ورودی ساختمانها به شمار میروند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات بیشتری درباره انواع درب اتوماتیک و مزایای استفاده از آن در اختیار شما قرار دهیم.
درب اتوماتیک از چه اجزایی تشکیل شده است؟
حتما بارها هنگام ورود به مکانهای مختلفی مانند بانک درب اتوماتیک را از نزدیک مشاهده کردهاید. این نوع درب از چندین سال پیش جایگزین دربهای سنتی و قدیمی شده است و در ورودی ساختمانهای اداری، تجاری، مسکونی و درمانی نصب میشود. در این دربها سنسورهایی وجود دارد که با مشاهده کردن افراد در نزدیکی درب اقدام به باز و بسته کردن آن میکنند. نحوه حرکت این دربها به دو صورت افقی و عمودی است. برای باز و بسته شدن دربهای اتوماتیک هیچ نیازی به دخالت نیروی انسانی نیست؛ زیرا تمام مراحل باز و بسته شدن به صورت کاملا اتوماتیک انجام میشود. اجزای تشکیلدهنده در بخش الکترونیکی دربهای اتوماتیک عبارتاند از: موتور الکتریکی، برد، مادر بورد یا کنترل باکس،حسگر یا سنسور، ریموت کنترل، منبع تغذیه یا پاور ساپلای، چشمی، میکروسوئیچ، چرخ دنده، گیربکس، قفل برقی یا قفل دستی. انواع حسگر یا سنسورهای به کار رفته در دربهای اتوماتیک شامل سنسور مادون قرمز اکتیو، سنسور مادون قرمز پسیو، سنسور مایکروویو است.
انواع درب اتوماتیک از لحاظ نوع عملکرد و کارایی به چند دسته تقسیم میشوند؟
دربهای اتوماتیک از لحاظ نوع عملکرد و کارایی به 5 دسته تقسیم میشوند که عبارتاند از:
دربهای اتوماتیک شیشهای
دربهای اتوماتیک شیشهای از انواع پرکاربرد دربهای اتوماتیک به شمار میروند و نحوه باز و بسته شدن آنها به صورت افقی است. در ورودی بسیاری از بانکها، هتلها، مراکز درمانی و … از این نوع درب استفاده میشود. ظاهر زیبا، جلوگیری از هدر شدن انرژی سرمایشی در تابستان و انرژی گرمایشی در زمستان، صرفهجویی در انرژی و استحکام و مقاومت بالا از مهمترین ویژگیهای دربهای اتوماتیک شیشهای به شمار میروند. انواع دربهای اتوماتیک شیشهای عبارتاند از: درب شیشهای اتوماتیک کشویی و درب شیشهای اتوماتیک تلوسکوپی.
درب اتوماتیک فریم لس
دربهای فریم لس (frameless door) بیشتر در فضاهای داخلی مانند اتاق، حمام و سرویس بهداشتی استفاده میشوند و ماهیت مدرن دارند. البته درب اتوماتیک فریم لس بیشتر در محیط اداری و office کاربرد دارد. چهارچوب و فریم دربهای frameless به صورت توکار و مخفی کار میشود و متریال اصلی آن آلومینیوم با پوشش رنگ کوره ای یا آنادایز میباشد.
دربهای اتوماتیک پارکینگی
دربهای اتوماتیک پارکینگی با نام دربهای حفاظتی هم شناخته میشوند و مدلهای متنوعی دارند. باز و بسته شدن این نوع درب به صورت عمودی است و با استفاده از ریموت کنترل انجام میشود و نیازی به دخالت نیروی دست انسان ندارد. با نصب این نوع درب برای پارکینگها ورود و خروج خودروها با سرعت بالاتری انجام میشود. افزایش ایمنی و صرفهجویی در وقت مهمترین مزایای این نوع درب است. به نوع دیگری از دربهای اتوماتیک پارگینگی که بیشتر در مکانهایی با عرض کم مورد استفاده قرار میگیرند و دارای شکل ظاهری مدرنی هستند؛ دربهای اتوماتیک سکشنال میگویند. این نوع درب دارای قابلیت جمع شدن در سقف است و به همین دلیل فضای کمی را به خود اختصاص میدهد. در واقع دربهای اتوماتیک سکشنال برای صرفهجویی فضا کاربرد زیادی دارند.
دربهای اتوماتیک کرکرهای
دربهای اتوماتیک کرکرهای مناسبترین نوع درب برای نصب در پارکینگ منازل هستند. البته با توجه به امنیت بالای دربهای اتوماتیک کرکرهای در بسیاری از طلافروشیها و صرافیها نیز از درب اتوماتیک کرکرهای استفاده میشود. انواع دربهای اتوماتیک کرکرهای عبارتاند از: کرکره برقی با تیغه آلومینومی، کرکره برقی با تیغه گالوانیزه و کرکره برقی رول گیتور.
استفاده از انواع درب اتوماتیک چه مزایایی دارد؟
- شیک شدن نمای ساختمانها با نصب درب اتوماتیک و افزایش اعتبار آنها
- جلب توجه مراجعین و مشتریان در ساختمانهای تجاری، اداری، تفریحی و …
- جلوگیری از هدر رفتن انرژی
- مناسب بودن سرعت عملکرد
- جلوگیری از ایجاد شلوغی و ترافیک در ورودی مکانهای پرتردد و شلوغ
- امکان طراحی و تولید دربهای اتوماتیک با سلیقه دلخواه
- افزایش امنیت و ایمنی ساختمانها
- جلوگیری از ورود گرد و غبار و آلایندهها به داخل ساختمانها
- سهولت در استفاده و پایین بودن هزینههای نگهداری
- جلوگیری از ورود افراد سارق به داخل ساختمانها
- طول عمر و ماندگاری بسیار بالا به دلیل استفاده از مرغوبترین متریالها در تولید این نوع درب
مناسبترین قفل برای نصب روی درب اتوماتیک چه نوع قفلی است؟
برای افزایش امنیت دربهای اتوماتیک به جای قفلهای قدیمی و معمولی از قفل برقی درب استفاده میشود. با نصب قفلهای برقی دیگر خبری از مشکلاتی مانند جا ماندن کلید، خراب شدن قفل و … نیست. در طراحی و تولید قفلهای برقی از جدیدترین فناوریهای روز دنیا استفاده شده است. قابلیت نصب روی انواع درب اتوماتیک، مقاومت بسیار بالا در مقابل هر نوع فشار یا ضربه، امکان هماهنگ شدن با ریموت کنترل، سهولت در استفاده، افزایش ایمنی و امنیت ساختمانها و طراحی متنوع از مهمترین ویژگیهای قفل برقی درب محسوب میشود.
دستگیره مدرن درب چه ویژگیهایی دارد؟
در سالهای اخیر به جای استفاده از دستگیرههای قدیمی روی انواع درب از دستگیرههای مدرن و هوشمند استفاده میشود. این دستگیرههای الکترونیکی دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند و برای باز و بسته شدن به کلید نیازی ندارند. انواع دستگیره مدرن درب را میتوان با روشهای مختلفی مانند اثر انگشت، تشخیص چهره، رمز ورود و کارت ورود باز کرد. مهمترین دلایلی که مردم به استفاده از دستگیرههای الکترونیکی مدرن تمایل بیشتری دارند این است که کاربری آسانی دارند، باعث افزایش امنیت و ایمنی ساختمان میشوند، دارای ظاهری زیبا و بسیار لوکس هستند.
جمعبندی
در این مقاله راجع به ویژگیها، کاربردها و مزایای دربهای اتوماتیک و قفل و دستگیرههای برقی صحبت کردیم. برندهای مختلفی در زمینه تولید درب اتوماتیک، قفل و دستگیره الکترونیکی مشغول فعالیت هستند. برای خرید آنلاین این محصولات بهتر است ابتدا اطلاعات خود را افزایش دهید و سپس به سایت شرکتهای معتبر مراجعه کنید. در زمان خرید به نکاتی مانند قیمت محصولات، برند محصولات و اعتبار فروشگاه اینترنتی توجه داشته باشید. فروشگاههای معتبر باکیفیتترین محصولات از برندهای شناخته شده را با مناسبترین قیمت در اختیار مشتریان قرار میدهند.
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.