Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرایند تولید لبنیات

تولید لبنیات در سراسر کشور انجام می شود . شیر یک نوشیدنی لبنی مفید است که البته ماندگاری کوتاهی دارد .

خلاصه ای از فرایند تولید لبنیات 

1. جمع آوری شیر خام  

 2. جداسازی شیر از آلودگی ها و رسوب 

  3. پاستوریزه کردن  

  4. تبدیل شیر به کره – خامه – ماست و دوغ

این روش فرایند به صورت گسترده برای تمام کارخانجات لبنی در سراسر کشور تایید شده است . وزارت بهداشت و صنعت ایران اعام کرده است که شرکت های لبنیات اجازه دارند که تا 10 هزار تن شیر خشک به دلیل حمایت از کشور صادر کنند . بخش انبوهی از مردم کشور قادر به توانایی خرید محصولات لبنیاتی را ندارند ، چرا که قدرت خرید آن ها با تحریم ها ، تحت تاثیر قرار گرفته است . پیش از این تحریم ها در سال 2018 برای جلوگیری از نوسانات قیمت بازار داخلی در تحریم های اعمال شده ، علیه کشور انجام و اعمال شده بود. از 20 فروردین امسال وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی و صنایع لبنیات بر سر فهرست شرکت های صادراتی به توافق نرسیدند ، در نتیجه صادرات هنوز آغاز نشده است و همچنین زمان قطعی آن مشخص نیست . یکی از مشکلاتی که پیش رو است ، این است که تعداد بسیاری از شرکت ها در ایران درخواست صادرات شیر خشک را داده اند ، این درحالی است که برخی از آن شرکت ها تجربه هیچ گونه صادرات شیر خشک را نداشته اند .  یکی از تخمین هایی که صنایع لبنیات ایران زده است ، این است که کشور سالانه 7 میلیون تن شیر تولید می کند که 450 هزار تن به قیمت 770 میلیون دلار صادر به کشور های مختلف می شود که این صنعت در 3 سال گذشته ، تولید 1 میلیون تن محصولات لبنی را اضافه کرد ، ولی در عین حال انتظار می رود تولید در سال جاری کاهش پیدا کند. انجمن صنایع لبنی ایران ، از دولت این درخواست را دارد که قراردادی برای تولید 2 میلیون تن شیر برای تولید کردن محصولات لبنی که توسط دولت توزیع می شود ، اعمال کند . 15 درصد از جمعیت ایران که برای ادامه زندگی خود با مشکل مواجه هستند و اکثر آن ها شغل مناسبی ندارند یا بی کار هستند ، این اقدام برای حمایت از آسیب پذیرترین قشر جامعه در ایران فراخوانده و تایید شده است. آقای رضا باکری دبیر انجمن صنایع لبنیات ایران گفته اند که ، این پیشنهاد در سال 1398 با هدف اینکه از محصولات و کالاهای بازار داخلی حمایت شود مطرح شد و همچنین صنایع لبنی ایران اعلام کرده است که 2 میلیون تن شیر فقط برای تولید شیر پاستوریزه – ماست – دوغ و پنیر استفاده خواهد شد که تا کنون هیچ گونه تصمیمی در این باره گرفته نشده است. تولید شیر توسط دام های ایران ، به دلیل افزایش و رشد جمعیت در کشور ، کفاف نیاز های ملی جامعه را نمی دهد . از سال 1332 که دام های اروپایی و آمریکایی وارد کشور شدند ، ایران با مشکلات فراوانی روبرو شد و به تدریج رشد پیدا کرد . این گاوهای شیری می توانند در شرایط آب و هوایی معتدل اروپا و بخش هایی از آمریکای شمالی زندگی کنند به دلیل مقدار مصرف زیاد خوراک با کیفیت بالا به طور تاثیر گذاری شیر و گوشت تولید می کنند . در حال حاضر 30 درصد کل شیر کشور توسط این صنعت تامین می شود که با چالش ها و مشکلات زیادی مواجه است . یکی از مشکلاتی که محصولات لبنی به خصوص شیر را تهدید می کند ، آلودگی آفلاتوکسین است که در کبد حیوانات تولید می شود و بیشتر در شیر دفع می شود . از تابستان 1395 تا زمستان 1395 ، 76 نمونه از فرآورده های لبنیاتی از قبیل ( شیر خام – پنیر – بستنی – ماست ) از خرده فروشان جمع آوری و ارزیابی شد. 1/92 درصد کل نمونه ها شناسایی شد که میانگین آن 135/48 است . با توجه به اثرات مفید آفلاتوکسین ها حتی در مقدار بسیار اندک ، این سموم مشکلات جدی برای سلامتی انسان ایجاد می کند.  وضعیت لبنیات در کشور برزیل در سال 2018 ، سال بسیار سختی بود که در آن با بلاتکلیفی و اعتصاب مواجه شد .    تولید شیر در آرژانتین – برزیل در 3 ماه رشد داشته است و کشاورزان در موقعیت بهتری قرار خواهند گرفت که انتظار بر این است ، برزیل بهبود خوبی داشته باشد. برای تولید این فرآورده های لبنیاتی نیاز به تجهیزات و ماشین آلات صنعتی فراوان دارد که وظایف هر کدام از این دستگاه ها مختلف و جداگونه است . دستگاه های پرکن مایعات به صورت اتوماتیک و بدون نیاز به تعداد اپراتور زیاد به تولید سرعت می بخشد .