چکیده خبر
بلو اوریجین، شرکت هوافضایی متعلق به جف بزوس که بر فناوری استفاده مجدد و سفرهای فضایی مقرون به صرفه تمرکز دارد، صبح شنبه با موفقیت ماموریت خود را انجام داد. این پرتاب، فضاپیمای نیو شپرد و شش سرنشین آن را بیش از ۱۰۰ کیلومتر بالاتر از سطح زمین حمل کرد و سپس با موفقیت دوباره بر روی زمین فرود آمد. این پرواز که NS-21 نام گرفت، بیست و یکمین پرتاب کلی پلتفرم نیو شپرد را رقم زد.
پرتاب و فرود فضاپیما، صبح روز شنبه در تأسیسات وان بلو اوریجین، واقع در مزرعهای در ون هورن در ایالت آیووا صورت گرفت. این پرتاب پنجمین پرواز همراه با خدمه و بیست و یکمین پرتاب کلی موفق پلتفرم نیو شپرد بود.
پرتابهای نیو شپرد معمولاً 11 دقیقه از زمان پرتاب اولیه تا فرود کپسول به طول میانجامند و از هیدروژن مایع و اکسیژن مایع برای تامین نیروی رانش مورد نیاز برای فرار از گرانش زمین استفاده میکنند. بلو اوریجین ادعا میکند که بر خلاف سوختهای معمولی موشک، که آلودگیهای زیادی از قبیل اکسیدهای آلومینیوم و مقادیر زیادی کربن دی اکسید تولید میکنند، سیستم پرتاب آنها بخار آب، حداقل محصولات احتراق عاری از کربن دیاکسید تولید میکند.
کپسول فضاپیما تقریباً سه دقیقه پس از پرواز از موشک رها شد. پس از جدا شدن، کپسول چندین دقیقه را در ریزگرانش گذراند و از «خط کارمان» عبور کرد و در این زمان بازگشت خود را به زمین آغاز کرد. این کپسول در نهایت با چتر بر سطح زمین فرود آمد. این بازگشت ایمن و قابلیت استفاده مجدد از قطعات یکی از معیارهای کلیدی موفقیت کلی بلو اوریجین است.
خدمه شش نفره این پرواز شامل ترکیبی از مهندسان و بازرگانان بود. در میان خدمه، یک زن آمریکایی 26 ساله بود که توسط Space for Humanity انتخاب و حمایت مالی شد. این سفر رسما باعث شد که او، جوانترین زن آمریکایی باشد که به فضا سفر کرده است.
دیگر عضو خاص این پرواز، ویکتور کوریای ۲۸ ساله، اولین گردشگر فضایی برزیلی بود که توسط آژانس فضایی کریپتو اسپیس (Crypto Space) تأمین مالی شد. این سازمان امیدوار است با نوآوری و قدرت مالی بازار ارزهای دیجیتال، قابلیت سفرهای فضایی را افزایش دهد.