آزمایشهای اولیه ماهوارههای پروژه کویپر (Project Kuiper) با موفقیت به پایان رسید و آمازون اکنون آماده است تا سرویس پهنباند اینترنتی خود را در سطح تجاری در فضا مستقر کند. این منظومه ماهوارهها از لیزر برای برقراری ارتباط سریع و بدون خطا در سراسر جهان استفاده خواهد کرد.
آمازون اعلام کرده است که فناوری ارتباط بین ماهوارهای نوری محرمانه (OISL) با موفقیت تست شده است و دادهها را بین دو ماهوارهای که قبلاً به دور زمین میچرخند (KuiperSat-1 و KuiperSat-2) ارسال میکند.
آمازون توضیح میدهد که OISL نقش کلیدی را برای پروژه کویپر ایفا میکند، زیرا بدون اتکا به زیرساختهای زمینی، قابلیتهای ارتباطی پیشرفته، قابل اعتماد و سریع را برای ماهوارهها فراهم میکند. OISL ها از لیزرهای مادون قرمز برای ارسال مستقیم دادهها بین ماهوارهها در حین چرخش آنها به دور زمین استفاده میکنند. هر ماهواره Project Kuiper دارای چندین پایانه نوری خواهد بود، به طوری که هر یک می تواند همزمان به چندین ماهواره متصل شود.
کاهش تأخیر و افزایش انتقال داده در شبکههای مش نوری
آمازون پیشنهاد میکند که لیزرهای OISL پیوندهای متقاطع لیزری پرسرعتی را ایجاد میکنند که مانند یک شبکه مش نوری و با افزایش توان داده و کاهش تأخیر در کل صورت فلکی در فضا کار میکنند. این شرکت اکنون آزمایشهای موفق متعدد پایانههای OISL را روی کویپر ست-1 و کویپر ست-2 به پایان رسانده است و در طول کل پنجره آزمایشی، پیوندهای 100 گیگابیت در ثانیه (Gbps) را در فاصلهای نزدیک به 1000 کیلومتر حفظ کرده است.
آمازون میگوید این آزمایشها مؤلفه نهایی معماری ارتباطات پروژه کویپر را تأیید کرد، به این معنی که سیستم OISL عملیاتی است و آماده پرتاب لیزر در فضا در اولین ماهوارههای تولیدی شبکه خواهد بود. پرتابهای اولین ماهوارههای تجاری برای نیمه اول سال 2024 برنامه ریزی شده است و کل منظومه پروژه کویپر باید تا سال 2029 شامل 3200 ماهواره باشد.
آمازون میگوید استفاده مؤثر از لیزر برای ارتباطات ماهوارهای به ماهواره کار سادهای نیست، زیرا برای اطمینان از سیگنال قوی باید انتشار نور را به حداقل برسانید. تماس در فاصله حداکثر 2600 کیلومتر باید برقرار شود و باید ارتباط قابل اعتمادی بین فضاپیماهایی که با سرعت 25000 کیلومتر در ساعت حرکت میکنند، حفظ شود و در عین حال پویایی ماهواره و پرواز را جبران کند.
سرعت شبکه لیزی 30 درصد بالاتر از فیبر نوری است
با این حال ظاهراً پیشرفتهترین سیستم اپتیک و کنترل طراحی شده برای پروژه کویپر میتواند تمام این چالشها را برطرف کند. شبکه مش لیزر مداری میتواند دادهها را تقریباً 30 درصد سریعتر از کابلهای فیبر نوری زمینی جابهجا کند و البته از زیرساخت ابری AWS آمازون برای هدایت کارآمد ترافیک داده استفاده میکند.
آمازون می گوید که پروژه کویپر میخواهد اتصال اینترنتی ایمن و انعطاف پذیر را برای طیف گستردهای از مشتریان سازمانی و بخش عمومی به ارمغان بیاورد که به ویژه در مناطقی که ایستگاه های زمینی قابل اطمینانی در نزدیکی آنها وجود ندارد، مهم است. این شرکت توضیح میدهد که یک کشتی مسافربری در وسط اقیانوس یا یک هواپیما در یک پرواز بر فراز اقیانوس اطلس میتواند به طور ایمن دادهها را از هر جایی روی زمین به اینترنت متصل کند.