گجتهای سختافزاری هوش مصنوعی با سروصدای فراوان و وعدههای بزرگ عرضه شدند، اما به نظر میرسد که حتی بدترین گوشی هوشمند هم گزینه بهتری نسبت به این محصولات باشد.
هوش مصنوعی در یکی دو سال اخیر به یک فناوری انقلابی و محبوب تبدیل شده است. در تئوری، مدلهای هوش مصنوعی میتوانند وظایف را خودکار کرده و سریعتر از یک انسان انجام دهند. اما با بررسی این دستگاهها متوجه میشویم که تجربه کاربری مناسبی ندارند، بسیار کند و مستعد اشتباهات مضحک هستند.
این همان چیزی است که تحمل این ابزارهای هوش مصنوعی جدید را بسیار سخت میکند. Humane AI Pin و Rabbit R1 در ماه گذشته عرضه شدند و تاکنون به طور گسترده مورد بررسی قرار گرفتهاند. AI Pin به سرعت داغ میکند و در بسیاری از موارد کند است.
در عین حال، Rabbit R1 در دانستن اینکه کجا هستید مشکل دارد، باتری آن نمیتواند یک روز دوام بیاورد و بسیار اشتباه میکند.
این گجتها حتی نوید یک تغییر در کاربری هوش مصنوعی هم نمیدهند. آنها اساساً تنها از رابطهای صوتی با هوش مصنوعی برای انجام کارهای روزمره، مانند سفارش غذا، پرسیدن سؤال و موارد دیگر استفاده میکنند و در عمل حتی از پس کارهای روتین و ساده هم برنمیآیند.
مسلماً این ایده که از هوش مصنوعی بخواهید به شما در انجام کارهای روزمرهتان کمک کند منطقی است، اما گوشی هوشمند شما در دسترستر، سریعتر و بهتر خواهد بود و هزینه اضافی برای این گجتها نخواهید کرد.
احتمالاً حتی بدترین و ارزانترین گوشی هوشمند نیز بتواند تجربه بهتری نسبت به گجتهای هوش مصنوعی فعلی ارائه کند. چرا که یک گوشی اندرویدی ارزان 200 دلاری همچنان میتواند از هوش مصنوعی چندوجهی گوگل لنز استفاده کند و به راحتی از چتجیپیتی (ChatGPT)، جمینای (Gemini) یا کوپایلت (Copilot) برای انجام بقیه کارها استفاده کند.
جذابیت این ابزارهای هوش مصنوعی باید در بهکارگیری یک سختافزار مخصوص و قدرتمند باشد. اما Rabbit R1 به طور کامل از این موضوع غافل شده است و فقط یک پلاستیک نارنجی است که هیچ کاری فراتر از گوشی شما نمیتواند انجام دهد!
مخصوصاً با توجه به اینکه تلفن شما از نظر فنی میتواند تجربهای بهتر از آنچه که R1 ارائه میکند، اجرا کند. AI pin هم با این که دارای سختافزار قانعکننده به نظر میرسید، اما به وضوح از هدف خود فاصله زیادی دارد.
برخی از افراد مدعی هستند که گوشیها اکنون بسیار خستهکننده شدهاند و این گجتها آنها را تحتالشعاع قرار میدهند؛ اما هر کسی که گجتهای فعلی را تجربه کرده باشد، میداند که این ادعا اصلاً صحت ندارد.
گوشیهای هوشمند واقعاً پیشرفت کردهاند و واقعاً تلاش شگفتانگیزی لازم است تا هر دستگاه جدیدی (حتی با تکیه بر هوش مصنوعی) از عملکرد گوشیهایی که در چند دهه گذشته به بلوغ رسیدهاند، پیشی بگیرد.