ریاضیات یکی از درس هایی است که در بین کودکان درس دشوار یا سختی به شمار می رود. اغلب کودکان یادگیری این درس برایشان کسل کننده بود و معتقدند که حل محاسبات آن زمان و کلافگی زیادی دارد. از همین رو استرس آن ها افزایش یافته و باعث می شود تا سطح تمرکز آن ها پایین بیاید. اما چاره آن چیست؟ چاره این موضوع کلاس آموزش چرتکه است. با فراگیری ریاضیات با چرتکه دانش آموزان دید بهتری به درس ریاضی پیدا کرده و سریع تر می توانند محسبات آن ها را انجام دهند. جالب است بدانید که این ابزار به افزایش تمرکز آن ها کمک می کند. پس بیایید در ادامه این مقاله بیشتر با این ابزار آشنا شویم.
تاریخچه چرتکه
چرتکه ابزار قدیمی است که با هدف انجام محاسبات ساخته شده است. با چرتکه شما می توانید چهار عمل اصلی ریاضی را انجام دهید. علاوه بر این چرتکه برای انجام محاسبات ریشه دوم و سوم اعداد نیز کاربرد دارد. تاریچه استفاده از چرتکه به 2300 الی 2700 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد. این ابزار برای اولین بار توسط سومری ها مورد استفاده قرار گرفت.
شاید با خودتان بگویید حال که ابزار های پیشرفته تری برای یادگیری وجود دارد چرا باید از چرتکه استفاده کرد؟ دلیل آن این است که چرتکه به دلیل مزایایی که دارد، مورد استفاده و اهمیت مدارس عالی رتبه قرار گرفته است. چرا که با چرتکه کودک شما نه تنها در زمینه محاسبات بلکه در زمینه های دیگر نیز پیشرفت می کند.
بیشتر بدانید: آموزش مربیگری چرتکه
کلاس آموزش چرتکه
کلاس چرتکه به دانش آموزان کمک می کند تا خلاقیت، حافظه، تمرکز، شکل گیری مفهوم و مهارت های حل مسئله بهبود یابد. علاوه بر این، با استفاده از چرتکه کودکان کار با حافظه تصویر سازی را یاد گرفته و توانایی آن ها در تفکر و بهبود مهارت های حرکتی نیز بهبود می یابد.
کاربرد چرتکه
با چرتکه عملیات های ریاضی مختلفی می توان انجام داد که یکی از ن ها شنایی اعداد شناسایی شده و درک تغییر مقدار اعداد با توجه به تغییر مهره های چرتکه است. همچنین با استفاده از چرتکه می توان اعداد را تجزیه کرد که همین موضوع فرایند های محاسبه ذهنی در کودکان را تقویت کرده و به درک بهتر عملیات جمع، تفریق، ضرب و تقسیم کمک می کند.
سن مناسب برای یادگیری چرتکه
بر اساس تحقیقات موجود بهترین سن برای یادگیری مفاهیم جدید 4 الی 7 سال است. چرا که در این سن قدرت فهم مغز در سطح بالایی قرار دارد و حافظه وی اطلاعات را زمان بیشتری به خاطر سپرده و به یاد می آورد. البته فعالیت مغز کودکان در زمان رشد آن ها بیشتر است به همین دلیل بیشترین رشد مغز انسان بین 4 الی 14 سالگی است. در این زمان فرکانس های عصب ها در مغز افزایش می یابد. علاوه بر این قدرت تمرکز، مهارت های استدلال و قدرت حافظه کودک در این سن در صورت قرار گرفتن در مسیر درست، جهش پیدا می کنند.
با یادگیری ریاضی اعتماد بنفس انسان بالاتر رفته و تفکر انتقادی، درک گرامر و زبان هم بهتر می شود. ریاضی باید به صورت گام به گام فرا گرفته شود. به همین دلیل خیلی از کودکان ریاضی را درسی سخت می دانند چرا که آن را به صورت گام به گام آموزش نمی بینند.
در مقطع پیش دبستانی ریاضی کم کم برای کودکان معنا پیدا کرده و از آن می توانند جهت شمارش، درک معنی هر مقدار عددی آموزش ببینند. در نتیجه هنگامی که کودک وارد مقطع ابتدایی شد، باید برای تقویت محاسبه دقیق او چاره ای اندیشید. برای این دانش آموزان باید محیطی فراهم شود که در این محیط از طریق معلمان و موسسان عالی تشویق شوند. لازم به ذکر است که مغز کودک با یادگیری ریاضی در نیمکره چپ فعالیت دارد. در حالی که در صورت یادگیری چرتکه تمام مغز آن در حال فعالیت است. کودکان با یادگیری چرتکه ریاضی برایشان به درسی لذت بخش تبدیل می شود. هنگام یادگیری چرتکه، کودک شما در اولین قدم یاد می گیرد که چگونه مهره های چرتکه را به صورت فیزیکی حرکت دهد. سپس کم کم آن مهره ها را در ذهنش تجسم می کند و با گذشت زمان حافظه وی قوی می شود و می تواند محاسبات را به صورت ذهنی انجام دهد.
مزایای کلاس آموزشی چرتکه
در نتیجه یکی از کار هایی که شما می توانید برای تقویت ذهنی کودک خود انجام دهید، ثبت نام در کلاس آموزش چرتکه است. ورزش مغز ریاضی است. به همین دلیل اولین چیزی که در کلاس آموزشی چرتکه آموزش داده می شود. سرعت و مهارت های محاسباتی است. کودکان با استفاده از این ابزار در حل کردن محاسبات حرفه ای می شوند. حال شاید از خودتان بپرسید چرا در چرتکه هر دو نیمکره مغز در حال فعالیت هستند؟ به این دلیل که هنگام استفاده از چرتکه هم نیروی فیزیکی که دست است و هم چشم به طور همزمان در حال فعالیت هستند.
داشتن اعتماد بنفس و نگرش مثبت به ریاضی درواقع کودک را برای مقاطع بالاتر آماده می کند. چرا که در غیر این صورت کودک هنگامی که به مقطع راهنمایی رسید، انتظاراتش از ریاضی آنطور که گمان میکرد نیست و شروع به پسرفت می کند.
همچنین چرتکه در مهاره های شنوایی و حافظه تصویری هم تاثیر زیادی دارد.کودکان هنگام یادگیری چرتکه به اعداد گوش می دهند و سپس چرتکه را در ذهن خود تصور کرده و در آخر مسئله را حل می کنند. به تدریج با تکرار این روش، حفظیات کودک قوی می شود. یکی از چیز هایی که به نبوغ کودکان کمک می کند چرتکه است. البته انسان ها در هر گروه ذهنی می تواند یادگیری جرتکه را فرا گیرند اما بهترین سن برای یادگیری آن، کودکی است.
جمع بندی
چرتکه یک ابزار یک یادگیری محاسبات است که تاریخچه آن به حدود 2700 سال قبل از میلاد مسیح باز می گردد. کلاس آموزش چرتکه می تواند برای کودکان 4 الی 7 سال و 8 الی 14 سال بسیار مفید باشد. در این کلاس ها کودکان آموزش می بینند تا چگونه در سریع ترین زمان و با بیشترین تمرکز محاسبات ریاضی را حل کنند. همچنین با آموزش این علم حفظیات و مهارت های فیزیکی آن ها بهتر می شود. آیا تا به حال کودک خود را در کلاس آموزش چرتکه ثبت نام کرده اید؟ تا چه حد از پیشرفت وی راضی بودید؟
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.