با انتشار فهرست کاندیداهای ائتلافهای انتخاباتی، حضور علی حکیم جوادی، بیش از همه جلب توجه میکرد؛ مدیر کهنهکار و باسابقهای که کمتر نام او را به عنوان یک فعال صنفی در سازمان نصر تهران شنیدهایم اما امیرحسین سعیدی نائینی، رییس اولین دوره هیئت مدیره نصر کشور از او به عنوان شخصی مناسب برای ریاست نصر تهران و کشور یاد کرده و نام او در ابتدای لیست ائتلاف سرآمد نوشته شده است.
به همین دلیل قصد داریم با مرور چکیدهی مصاحبهی علی حکیم جوادی با نشریه پیوست با سوابق و تحصیلات او آشنا شویم.
سوابق مدیریتی: جانشین مدیرعامل و عضو هیئت مدیره صنایع مخابرات ایران، رئیس کمیته ملی IFAP ایران، رئیس کمیته ملی WSIS ایران، مدیر تولید بدون کارخانه، مدیرعامل ایزایران، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رئیس سازمان فناوری اطلاعات، رئیس هیئت مدیره ایرانیاننت، رئیس هیئت مدیره هلدینگ بهسازان فردا و مدیرعامل بهسازان ملت، مدیرعامل هلدینگ فنآوری و نوآوری صاد
علی حکیم جوادی متولد سال 1339 در قزوین است. او در دوران تحصیلات دانشگاهی خود، موفق به اخذ کارشناسی مهندسی سختافزار از دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای مهندسی صنایع از دانشگاه تربیت مدرس شده است.
احتمالاً مهمترین سمتهایی که دکتر حکیم جوادی تاکنون داشته، ریاست نخستین دوره سازمان فناوری اطلاعات ایران، معاونت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت دهم و مدیرعاملی شرکت ایزایران بوده است.
حکیم جوادی پس از اتمام دوره کارشناسی در رشته مهندسی سختافزار دانشگاه تهران، علیرغم قبول شدن در کنکور کارشناسی ارشد، تصمیم میگیرد در یک مجموعه دفاعی کار پیدا کند تا در عین حال دوره سربازیاش را هم بگذارند. بنابراین طبق گفتهی خودش وقتی در وزارت دفاع به دنبال کار میگشت، جذب صنایع مخابراتی شیراز میشود.
او با رفتن به صنایع مخابراتی ایران، جذب وزارت دفاع میشود. در آن زمان عبدالمجید ریاضی تازه رئیس مجموعه صنایع مخابراتی ایران شده و علی حکیم جوادی، در بخش طراحی و بهبودسازی استخدام میشود.
به تدریج با جدی شدن پروژههایش در صنایع مخابراتی ناگزیر میشود کسبوکارهای شخصیاش را تعطیل کند. این شروع آشنایی با مرحوم وفا غفاریان و سایر چهرههای شاخص واحد الکترونیک سپاه نیز هست که آن زمان هنوز در گام مشغول به کار هستند.
شش سال خدمتی که به ازای سربازیاش انجام میدهد کاملاً او را در بدنه فنی وزارت دفاع راه میاندازد. همکاری نزدیکی با چند واحد تولیدی و پژوهشی در آلمان دارد و وقتی صنایع مخابراتی ایران زیر نظر صاایران میرود، ماموریت شرکت و حکیمجوادی تغییر میکند. به گفته او در دوره ریاست آقای ترکان به تدریج وزارت دفاع وارد حوزههای سازندگی و غیرنظامی هم میشود و راهاندازی صنایع ارتباطی با وظایف غیرنظامی به او محول میشود که پروژههای تولیدی بیسیمهای انتظامی از جمله آنهاست.
حکیم جوادی در سالهای بعد در رشته مهندسی صنایع دانشگاه شریف ادامه تحصیل میدهد. پس از اتمام این دوره در سال 73، به توصیه وفا غفاریان، معاون تولید و جانشین مدیرعامل در صنعت امنیت مخابرات میشود و اولین واحد SMD در کشور را راهاندازی میکند.
سال ۷۸ با مطالعاتی که در صاایران انجام میدهند به سمت مفهوم «تولید بدون کارخانه» میروند. حکیم جوادی، در زمان شمخانی مسئول همین واحد تولید بدون کارخانه میشود و در سالهای بعد مسئولیتهای مهمی نظیر معاونت مدیرعامل را به عهده میگیرد.
حکیم جوادی در ادامه با کارنامهای پربار به شرکت ایزایران میرود تا رویای دوران کودکیاش تحقق یابد. در زمان محمودزاده مدیرعامل خبرساز صاایران به مدیرعاملی ایزایران منصوب میشود. حدود پنج سال بعد از ایزایران میرود و در آغاز دولت دوم احمدینژاد از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات فراخوانده میشود.
سال ۸۹ معاونت رضا تقی پور، وزیر ارتباطات دولت دهم را به عهده میگیرد و همچنین ریاست و تشکیل سازمان فناوری اطلاعات به وزارت ارتباطات فراخوانده میشود و از بافت مدیریتی به دولتی میرود.
سازمان فناوری اطلاعات در آن زمان هنوز شرکت فناوری اطلاعات نام داشت و با پیگیری حکیمجوادی و با همراهی سعید مهدیون مراودات قانونی انجام میشود تا این سازمان تشکیل شود. به گفته حکیم جوادی در این دوره پروژههایی برای سازمان فناوری اطلاعات گرفته شد که هویت آن را تعیین میکرد؛ مثلاً پروژه شبکه ملی اطلاعات و اساسنامه بزرگی که اجازه میداد تمام صنعت آیتی کشور در ذیل آن قرار گیرد.
شبکه ملی اطلاعات در آن زمان پا میگیرد و ضمن همکاری موفقی که با مخابرات دارند شبکههای مالیاتی، گمرکی، شباب و سلامت در آن زمان توسط این سازمان طراحی و با همراهی مخابرات تشکیل میشوند. مراکز داده کلیدی برای سازمانها ایجاد میشوند و به اعتقاد حکیمجوادی بستر جذب سرمایه برای شبکه ملی اطلاعات به این ترتیب فراهم میآید و گامهای اول برای دولت الکترونیکی نیز برداشته میشود.
حکیم جوادی پس از خروج از دولت تحصیلات دوره دکترای خود را به اتمام میرساند، سپس عضو هیئت مدیره ایرانیان نت میشود و سعی میکند با تغییر ترکیب بازیگران اپراتور چهارم ماجرای فیبر نوری را با حضور امتیان در ایرانیاننت حل کند.
او در سالهای بعد مدیرعامل بهسازان ملت میشود و پس از آن در یکی دو سال اخیر مدیرعامل هلدینگ صاد را بر عهده داشته است.
طبق بررسی سوابق روزنامه رسمی، حکیم جوادی در حال حاضر، در شرکتهای «مشاورین نگاه شگرف»، «فرتاک راهکار فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران»، «گروه ارتباطات ماهوارهای سامان»، «برید فناور آریان» عضو هیئت مدیره و در شرکتهای «توسعه خدمات شتابدهی حامی»، «گروه فناوری اطلاعات آتیه ویستا نگر»، «گروه گسترش ارتباطات و فناوری اطلاعات سینا»، «گروه فن آوا»، «مهندسی ایران برنا» رئیس هیئت مدیره و در شرکت «ایران کارت» مدیرعامل است.
در مجموع طبق شنیدهها، موافقان حضور علی حکیم جوادی در هیئتمدیره نصر تهران، معتقدند وی سوابق مدیریتی درخشانی دارد و یکی از امیدهای اصلی رسیدن به کرسی ریاست هیئت مدیره نصر تهران و کشور به شمار میآید. با این حال مخالفان او استدلال میکنند که سابقه معاونت وزیر ارتباطات دولت دهم -رضا تقیپور (کسی که در سالهای اخیر، ریاست کمیسیون مشترک طرح صیانت را برعهده دارد)- میتواند برای پذیرش او چالشبرانگیز باشد. از طرفی هم برخی از اعضای صنف معتقدند یک فرد با سوابق دولتی میتواند به ارتباط بهتر نصر و حاکمیت کمک کند.
آیتیجو به عنوان یک رسانه بیطرف در تلاش است به صورت صریح و شفاف نظرات تمام اعضای صنف را منعکس نماید و امیدوار است در این مسیر ضمن جلب مشارکت حداکثری اعضای صنف، شرایط در جهت اعتلای صنف و بهبود وضعیت شرکتها میسر گردد.
بهروزرسانی 1402/09/29: علی حکیم جوادی پس از کسب 1779 رأی موفق شد پس از بهناز آریا و حسین اسلامی، به عنوان سومین نفر به هیئت مدیره نصر تهران راه پیدا کند.
بهروزرسانی 1402/10/10: در نخستین جلسه هفتمین دوره هیئت مدیره نصر تهران، علی حکیم جوادی با کسب 20 رأی از 21 عضو هیئت مدیره، به عنوان رییس هیئت مدیره دوره هفتم نصر تهران برگزیده شد.