فایننشال تایمز اخیرا در گزارشی اعلام کرد که مقامات اتحادیه اروپا و ایالات متحده ماه گذشته به دولت مالزی نامه نوشتهاند.
اتحادیه اروپا و ایالات متحده در نامه خود به مالزی ادعا کردهاند که همکاری با شرکت چینی هوآوی خطری برای امنیت ملی است. ایالات متحده، هواوی را در لیست سیاه خود قرار داده است، زیرا این شرکت را خطری برای امنیت زیرساخت خود میداند و این امر باعث شده کشورهای دیگر از جمله بریتانیا، استرالیا، سوئد و کانادا نیز هواوی را تحت فشار قرار دهند.
آلمان، یکی از اعضای کلیدی اتحادیه اروپا، نیز در حال بررسی ممنوعیت هواوی و ZTE در بخشهایی از شبکه 5G خود است. با این حال مالزی به این شرکت چینی چراغ سبز نشان داده است و انور ابراهیم، نخست وزیر این کشور، ماه گذشته برنامههایی را برای معرفی دومین شبکه 5G در سال آینده فاش کرد.
طبق گزارشها، این موضوع علاقه هواوی را برای ایفای نقش در ساختوساز افزایش داده است و طبق گزارش فایننشال تایمز هواوی میتواند برای ایفای نقش در شبکه دوم 5G حضور پیدا کند.
برایان مک فیترز، سفیر ایالات متحده در مالزی، نیز نسبت به «خطرات امنیت ملی» هشدار داده است. مک فیترز در این باره میگوید: «مقامات ارشد در واشنگتن با دیدگاه من موافق هستند که این موضوع رشد 5G در مالزی را متوقف میکند و به تجارت مالزی در سطح بین المللی آسیب میرساند.»
«ایالات متحده و سایر کشورها همانند جامعه تجاری بینالمللی، روند بازبینی عادلانه و شفاف و حرمت قراردادها را در اولویت قرار میدهند. اجازه دادن به تامینکنندگان نامعتبر در هر بخشی از شبکه همچنین زیرساختهای مالزی را در معرض خطرات امنیتی قرار میدهد.
دومین شبکه 5G رقیب شرکت دولتی Digital Nasional Berhad (DNB) خواهد بود، شرکتی که عمده شبکه 5G کشور را مدیریت میکند.
DNB توسط دولت قبلی با هدف کاهش هزینهها و بهبود کارایی راهاندازی شد. اما دولت فعلی این شرکت را به عدم شفافیت متهم میکند و ادعا می کند که فرایند مناقصه مناسبی انجام نشده است.
در ابتدا، همه اپراتورهای اصلی مالزی با یک شبکه جامع موافقت کردند، اما تنها CelcomDigi، Telekom و YTL توافق کردند که سهمی از سهام در شبکه 5G مشترک DNB را به دست آورند که مجموعاً 65 درصد از سهام این آژانس را تشکیل میدهد. دولت 35 درصد باقی مانده را در اختیار دارد. DNB اعلام کرده است که قصد دارد تا پایان سال 2024 به 80 درصد پوشش 5G در سطح این کشور برسد.