پاول دوروف، همبنیانگذار و مدیرعامل تلگرام، طی مصاحبهای حدوداً یک ساعته با تاکر کارلسون به مطالب جالبی اشاره کرد.
او خاطرنشان کرد که در 10 سال اخیر چند صد میلیون دلار در حساب بانکی و ولت ارز دیجیتال خود داشته است اما تمرکزش روی توسعه تلگرام را حفظ کرده است.
مدیرعامل تلگرام به کارلسون گفت که او و شرکتش در سال 2017 به دبی نقل مکان کردند تا از همسویی ژئوپلیتیکی با روسیه یا آمریکا و بروز مشکلات سیاسی جلوگیری کنند.
دوروف همچنین پیشبینی کرد که دستگاههای ارتباطی جدید مانند کیف پول سختافزاری ارز دیجیتال در میان نگرانیهای حفظ حریم خصوصی ایجاد خواهند شد.
دوروف: هدف من تمرکز روی تلگرام است
دوروف در پاسخ به سوالی در مورد اینکه چرا این پلتفرم پیامرسان پول سرمایهگذاری خطرپذیر را نمیپذیرد، گفت:«شرکت میخواهد مستقل بماند و این موضوع هرگز به پول ربطی ندارد.
من از 10 سال پیش چند صد میلیون دلار به صورت ارز فیات یا بیت کوین داشتهام ولی هیچ کاری با آن انجام نمیدهم. من هیچ املاک، جت یا قایق تفریحی ندارم. فکر نمیکنم این سبک زندگی برای من مناسب باشد. من دوست دارم روی کاری که با تلگرام انجام می دهیم تمرکز کنم.»
دوروف مشخص نکرد که چه مقدار از این رقم را در بیت کوین در مقایسه با موجودی حساب بانکی خود نگه داشته است. با این حال در جولای 2023، مدیر عامل تلگرام 17/5 میلیارد دلار ارز دیجیتال در اختیار داشته است.
او افزود: « من ترجیح میدهم تصمیماتی بگیرم که بر نحوه برقراری ارتباط یک میلیارد انسان تأثیر بگذارد تا اینکه رنگ صندلیهای خانه را انتخاب کنم که احتمالاً فقط من و نزدیکانم و تعدادی از دوستانم میبینند.»
با این حال، دوروف تصریح کرد که تلگرام پس از انتشار اوراق قرضه سه سال پیش، مقداری پول خارجی دریافت کرده است و قبل از آن، یک پروژه ارز دیجیتال داشته است که سرمایه جمعآوری کرده است. اما وقتی نوبت به عرضه سهام شرکت تلگرام رسید، دوروف و هم بنیانگذار و برادرش نیکولای، دست نگه داشتند و مالکیت را رها نکردند، با این استدلال که این مالکیت به آنها اجازه میدهد چابکتر پیش بروند و کارآمدتر باشند.
پروژه TON
تلگرام در ابتدا شبکه باز تلگرام را توسعه داد، همانطور که در آن زمان شناخته می شد، در سال 2017، متعاقباً 1/7 میلیارد دلار در یک فروش خصوصی جمع آوری کرد و پس از پیگیریهای SEC پروژه را رها کرد. در سال 2022، توسعه دهندگان منبع باز با یک شبکه اصلی عملکردی، این بلاک چین را به عنوان The Open Network تغییر نام دادند.
دوروف توضیح داد که ایده تلگرام زمانی مطرح شد که این دو نفر هنوز در روسیه بودند و روی پلتفرم شبکه اجتماعی خود VK کار میکردند. «ما وضعیتی بسیار استرسزا را داشتیم که پلیس مسلح به خانه من میآمد و سعی میکرد به داخل خانه من نفوذ کند، زیرا من از دادن اطلاعات گروههای مخالف در شبکه اجتماعی VK خودداری کردم. میخواستم به برادرم بگویم چه اتفاقی میافتد تا هر کاری را که میخواهیم انجام دهیم هماهنگ کنیم اما فهمیدم هیچ وسیله ارتباطی امنی وجود ندارد. هر ابزاری برای برقراری ارتباط که میتوانستم استفاده کنم، واقعاً امن و رمزگذاری نشده بود و استفاده از آنها ایمن نبود.»
من فکر میکردم ایده خوبی است که واقعاً یک برنامه پیامرسانی رمزگذاری شده مناسب ارائه کنم. برادر من که نابغهای در این زمینه هست، توانست این استاندارد رمزگذاری را که تا به امروز از آن استفاده می کنیم با تغییرات جزئی ایجاد کند.
نیکلای برادر پاول یک متخصص رمزنگاری با دو دکترای ریاضی است و رمزگذاری اپلیکیشن پیامرسان تلگرام را طراحی کرد، در حالی که پاول بر روی رابط کاربری آن تمرکز کرد. دوروف گفت که تلگرام از آن زمان تاکنون نزدیک به 900 میلیون کاربر را بدون نیاز به صرف هزینه برای تبلیغات جذب کرده است.
ابزارهای ارتباطی برای محافظت از حریم خصوصی
کارلسون مدعی شد که تبادل خصوصی اطلاعات در بحبوحه نظارت فزاینده حکومتها بر فناوری دشوارتر میشود و از دوروف پرسید که آیا راهی برای محافظت از حریم خصوصی در آینده وجود دارد یا خیر؟
دوروف با ارائه مثالی از تجربه خود، ادعا کرد که FBI قبلاً تلاش کرده بود تا یک مهندس تلگرام را متقاعد کند که در اپلیکیشن آنها برای اهداف نظارتی Backdoor ایجاد کند.
با این حال، دوروف گفت که خوشبین است و پیشبینی میکند که دستگاههای ارتباطی سختافزاری جدید، چیزی مثل کیفپولهای سختافزاری ارزهای دیجیتال که در حال حاضر وجود دارند، برای حوزه پیامرسانی هم ایجاد خواهند شد:«شاید ما دستگاه های ارتباطی امنی برای ارسال پیام یا برقراری تماس صوتی داشته باشیم، این امکان وجود دارد.»
در ماه فوریه، تلگرام یک برنامه به اشتراکگذاری درآمد تبلیغاتی را با صاحبان کانالهای تلگرام با استفاده از Toncoin در نزدیک به 100 کشور معرفی کرد. تلگرام همچنین پرداخت Toncoin برای خریدهای تبلیغاتی درون پلتفرم را فعال کرد.