Web Analytics Made Easy - Statcounter
تلسکوپ جیمز وب

ناسا اولین تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب را منتشر می‌کند

خلاصه خبر

تنها چند روز تا انتشار اولین تصاویر تمام رنگی و داده‌های طیف‌سنجی ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب فاصله داریم. ناسا با اشاره به اولین اهداف آسمانی تلسکوپ جیمز وب، اشتیاق علاقه‌مندان را دو چندان کرده است.

تلسکوپ فضایی جیمز وب

اولین اهداف تصویربرداری جیمز وب توسط یک کمیته بین‌المللی متشکل از نمایندگان ناسا، ESA ،CSA و موسسه علوم تلسکوپ فضایی انتخاب شده‌اند.

ناسا قبلاً تصاویری گرفته شده از ابزار مادون قرمز میانی (MIRI) را به اشتراک گذاشته بود، اما آن‌ها فقط تصاویر آزمایشی برای اثبات کارکرد درست آن بودند و تا چند روز دیگر عکس‌های تمام رنگی از جیمز وب منتشر خواهد شد.

تلسکوپ جیمز وب

اولین اهداف تصویربرداری تلسکوپ جیمز وب به شرح زیر است:

سحابی کارینا: سحابی کارینا یکی از بزرگترین و درخشان‌ترین سحابی‌های آسمان است که تقریباً در فاصله 7600 سال نوری از ما در صورت فلکی جنوبی کارینا قرار دارد. سحابی ها گهواره‌های ستاره‌ای هستند که در آن ستاره‌ها شکل می گیرند. سحابی کارینا خانه بسیاری از ستارگان پرجرم، چندین برابر بزرگتر از خورشید است.

WASP-96 b: سیاره‌ای غول پیکر خارج از منظومه شمسی است که عمدتاً از گاز تشکیل شده است. این سیاره که نزدیک به 1150 سال نوری از زمین فاصله دارد، هر 3/4 روز یک بار به دور ستاره خود می‌چرخد. حدود نیمی از جرم مشتری است و کشف آن در سال 2014 اعلام شد.

سحابی حلقه جنوبی: حلقه جنوبی یا سحابی “هشت انفجار” یک سحابی سیاره‌نما و ابری از گاز در حال انبساط که ستاره‌ای در حال مرگ را احاطه کرده است. قطر آن نزدیک به نیم سال نوری است و تقریباً 2000 سال نوری از زمین فاصله دارد.

پنج‌گانه استفان: در فاصله حدود 290 میلیون سال نوری از ما، پنج‌گانه استفان در صورت فلکی اسب بالدار (پگاسوس) قرار دارد. نکته قابل توجه این که پنج‌گانه استفان اولین گروه کهکشانی است که در سال 1877 کشف شده است. چهار کهکشان از پنج کهکشان در یک رقص کیهانی پس از برخوردهای نزدیک مکرر با یکدیگر درگیر شده‌اند.

SMACS 0723: خوشه‌های کهکشانی عظیم، نور اجرام سماوری پشت خود را بزرگنمایی و منحرف می‌کنند و امکان مشاهده کهکشان‌های بسیار دور و ذاتا کم‌نور را میسر می‌کنند.

اولین تصاویر رسمی جیمز وب در برنامه زنده ناسا از ساعت  19 روز 21 تیرماه منتشر خواهد شد. ناسا همچنین گفت که تصاویر به طور همزمان در رسانه‌های اجتماعی و وب‌سایت آن به اشتراک گذاشته می‌شود.