محققان ژاپنی در حال توسعه رباتهایی هستند که قادر به رانندگی با خودروهای سنتی بدون هیچگونه تغییری در آنها هستند. نمونه اولیه این ربات در حال حاضر با قوانین راهنمایی و رانندگی برنامهریزی شده است و میتواند به طور مستقل عمل کند.
این رویکرد نوآورانه به دنبال تجهیز خودروهای موجود با رانندگان رباتیک است که به طور بالقوه نحوه تفکر ما در مورد وسایل نقلیه خودران را متحول میکند و مزایای فناوری خودران را به مدل های قدیمی خودرو نیز بسط میدهد.
دانشمندان ژاپنی آزمایشگاه سیستم کوگاکو جوهو در دانشگاه توکیو به این ربات انساننما که «موساشی (Musashi)» نام دارد، رانندگی ماشین را آموزش دادند.
بررسی امکانات و تواناییهای ربات راننده ژاپنی
در سر ربات دو دوربین متحرک (یکی برای هر چشم) وجود دارد. با کمک آنها، ربات تصویری با کیفیت از آنچه در اطرافش میگذرد، به دست میآورد. برای مثال، دوربینها می توانند بچرخند و کج شوند تا موساشی بتواند در آینه نگاه کند.
این ربات با استفاده از بازوهای خود می تواند فرمان را کنترل کند، استارت بزند و چراغهای راهنما را روشن کند. این ربات گاز و ترمز را با دو پا فشار میدهد.
ربات موساشی در حین رانندگی توانست عابر پیاده را تشخیص دهد و جلوی او ترمز کند. اما همه چیز به همین راحتی پیش نرفت. دورزدن برای آن بسیار سخت بود و بسیار بیشتر از یک راننده معمولی طول کشید.
دانشمندان ژاپنی میگویند به اصلاح این ربات ادامه خواهند داد. مزیت اصلی این رویکرد این است که خودرو برای رانندگی بدون سرنشین به دوربین، سنسور فاصلهسنج لیدار و سایر سنسورها و فناوریها نیاز ندارد و یک خودروی مرسوم است. بدین ترتیب موساشی میتواند یک ماشین معمولی رانندگی کند و به طور موثر جایگزین رانندهها شود.