Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا گذاشتن گوشی کنار سر هنگام خواب مضر است؟

همان طور که می دانید و حتما شما هم تجربه کرده اید، همه ما در طول روز و حتی شب ساعات زیادی از تلفن همراه استفاده می کنیم. در صورتی که از مضرات زیاد آن روی سلامتی و بدن خود بی خبریم. علاوه بر این، برخی از ما نیز به منظور تنظیم ساعت آلارم تلفن همراه یا عادت همیشگی خود، گوشی تلفن همراه را کنار سر خود می گذاریم و می خوابیم.

آیا گذاشتن گوشی کنار سر هنگام خواب مضر است؟

اما سوال مهمی که معمولا توسط افراد زیادی مطرح می شود، این است که آیا گذاشتن گوشی کنار سر هنگام خواب مضر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که سازمان بهداشت جهانی تحقیقات زیادی روی مضرات تلفن همراه انجام داده و باید گفت که نه تنها استفاده زیاد از تلفن همراه، بلکه قرار دادن هر گونه وسیله الکترونیکی کنار سر هنگام خواب مضر است. به همین منظور در ادامه این مقاله به نقل از مجله اینترنتی تن مگ به بررسی کامل تر مضرات قرار دادن گوشی کنار سر و سایر نکات مهم در این زمینه می پردازیم.

مضرات استفاده از تلفن همراه زمان خواب

مضرات استفاده از تلفن همراه زمان خواب

استفاده از تلفن همراه به یک عادت برای همه ما تبدیل شده است. به صورتی که ساعات زیادی در شبانه روز را از تلفن همراه استفاده می کنیم. حتی عادت داریم که در هر صورت و هر زمان و مکان پیامک ها یا شبکه های اجتماعی خود را چک کنیم. بدیهی است که این کار نیز مضرات مختلفی برای سلامتی انسان به همراه دارد که آشنایی با این مضرات خالی از لطف نیست. مهم ترین آسیب هایی که گذاشتن گوشی زمان خواب به بدن وارد می کند، می توان به موارد مهم زیر اشاره کرد:

اختلال در ساعت خواب

اگر زمان خواب تلفن همراه نزدیک شما نباشد، بدیهی است که در زمان های مختلف و به صورت متوالی و طبق عادت وسوسه نمی شوید که سراغ آن بروید و پیام ها و شبکه های اجتماعی مختلف را چک کنید. در صورتی که این عادت را در بلند مدت و به صورت متوالی تکرار کنید، باعث اختلال در ساعت و روند خواب شما می شود.

در واقع همان طور که می دانید صفحه تلفن همراه نور آبی رنگ و پر انرژی دارد، که نگاه کردن به آن باعث کاهش میزان ترشح سطح ملاتونین در بدن و مغز می شود. کاهش سطح ملاتونین نیز به صورت مستقیم باعث ایجاد اختلال در خواب شده و سبب می شود که خواب عمیق و مناسبی نداشته باشید. حتی سبب بی خوابی و کلافگی شما نیز خواهد شد.

افزایش احتمال افسردگی

یکی دیگر از مهم ترین مضرات قرار دادن گوشی کنار سر، این است که احتمال مبتلا شدن به افسردگی را افزایش می دهد. همان طور که در پاراگراف بالا نیز ذکر شد، نور آبی تلفن همراه یکی از انواع نورهای مصنوعی است که مشاهده کردن آن زمان خواب باعث کاهش تولید سطح ملاتونین در بدن می شود.

بنابراین با توجه به این که این مشکل نیز باعث ایجاد اختلال در خواب می شود، خواب بی کیفیتی خواهید داشت. در نتیجه در صورتی که فرد سابقه افسردگی داشته باشد، احتمال مبتلا شدن به افسردگی افزایش می یابد. همچنین کمبود خواب نیز باعث ایجاد اختلال در فعالیت انتقال دهنده های عصبی کل بدن شده و حتی شاهد تغییر در خلق و خوی خود نیز خواهید بود.

بدین صورت که در روز بعد ممکن است دچار پرخاشگری و بی حوصلگی شوید که همگی به دلیل مضرات استفاده از گوشی و گذاشتن آن زمان خواب در کنار سر است. چرا که خواب کم نیز باعث کاهش سیگنالینگ سیناپسی بین سلول های عصبی می شود.

تاثیر اشعه های تلفن همراه روی مغز

همه ما می دانیم که تلفن همراه دارای امواج رادیویی و الکترومغناطیسی زیادی است که در بلند مدت باعث آسیب رسیدن به بدن می شود. در واقع طبق بررسی های انجام شده توسط دکتر لاری جونک متخصص مغز و اعصاب دانشگاه میشیگان آمریکا، می توان گفت که اشعه ها و امواج الکترومغناطیسی تلفن همراه در بلند مدت باعث آسیب رسیدن به مغز شده و همچنین خطر و احتمال مبتلا شدن به تومور مغزی را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد.

تاثیر اشعه های گوشی روی ضربان قلب

اشعه هایی که زمان استفاده از تلفن همراه ایجاد می شود، طبق تحقیقات انجام شده تاثیر زیادی روی به هم ریختن ضربان قلب داشته و همچنین در برخی شرایط باعث افزایش ضربان و به اصطلاح تپش قلب می شود.

کلام آخر

عادت استفاده از تلفن همراه سبب شده که همه ما در زمان های مختلف از تلفن همراه استفاده کنیم. در صورتی که طبق بررسی ها و تحقیقات انجام شده، استفاده زیاد از گوشی و همچنین قرار دادن گوشی کنار سر زمان خوابیدن مضرات مختلف و زیادی به همراه دارد.

در این مقاله نیز به طور کامل به بررسی کامل مضرات گوشی زمان خواب پرداخته شد تا با آگاهی بیشتر این عادت را ترک کنید و از مضرات آن در امان باشید. یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از مضرات ذکر شده این است که زمان خواب گوشی را از دور از خود و ترجیحا در اتاق دیگر قرار دهید تا برای برداشتن و استفاده از آن وسوسه نشوید.