Web Analytics Made Easy - Statcounter

معرفی مهمترین قطعات الکترونیک

امروزه صنعت الکترونیک توسعه و پیشرفت چشمگیری داشته است و قطعات الکترونیک مانند ای سی ها و میکروکنترلرها در ساخت دستگاهها و تجهیزات الکترونیک بسیار مهم هستند. اما این قطعات در کشور ما تولید نمی شوند و باید از کشورهای دیگر نیاز تولیدکنندگان تامین شود. فعالان حوزه الکترونیک باید خرید قطعات الکترونیکی مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر انجام دهند تا دستگاههای تولید شده کیفیت و نتیجه مطلوب را به دنبال داشته باشد. در ادامه مهمترین ویژگی های بهترین فروشگاه قطعات الکترونیک را به اختصار توضیح می دهیم و سپس به معرفی قطعات الکترونیکی مهم می پردازیم.

مهمترین ویژگی های بهترین فروشگاه قطعات الکترونیک

جلب اعتماد مشتریان کار ساده ای نیست، مخصوصاً اگر شما یک فروشگاه اینترنتی داشته باشید که در اینصورت اعتمادسازی بسیار سخت تر می شود. عرضه قطعات الکترونیک اورجینال، باکیفیت و با قیمت مناسب باعث موفقیت فروشگاه اینترنتی قطعات الکترونیک همچون لیون الکترونیک شده است. در ادامه دو ویژگی دیگر بهترین فروشگاه اینترنتی قطعات الکترونیک را هم توضیح می دهیم:

واردات قطعات الکترونیک از کشورهای همسایه

فروشگاه قطعات الکترونیک لیون از سال 1385 فعالیت خود را در جهت تامین نیاز صنایع مختلف به قطعات الکترونیک اورجینال و باکیفیت شروع کرد. این شرکت در ابتدا واردات قطعات الکترونیک از چین و دیگر کشورها را به صورت ثبت سفارش انجام می داد و نیازهای صنایع را تامین می کرد. خوشبختانه با افزایش اعتماد مردم میزان درخواست ها بالا رفته و این شرکت دارای دفتر تجاری در چین هم می باشد. بخش عمده واردات قطعات الکترونیک در فروشگاه خرید قطعات الکترونیک لیون از طریق کشور چین انجام می گیرد زیرا کشور چین دارای بزرگترین کمپانی های تولید قطعات الکترونیک است.

خرید عمده و تکی قطعات الکترونیک از فروشگاه لیون الکترونیک

نیاز حوزه ها و افراد مختلف به قطعات الکترونیک متفاوت است و برخی از حوزه ها نیاز به خرید تکی و برخی دیگر نیاز به خرید عمده قطعات الکترونیک دارند. بهترین فروشگاه قطعات الکترونیک، آن فروشگاهی است که بتواند نیاز هم قشرها را تامین کند و لیون الکترونیک این ویژگی ها را دارد.

معرفی قطعات الکترونیک

قطعات الکترونیکی از جمله آیسی رگولاتور، میکروکنترلرها، خازن، دیود، مقاومت، مبدل آنالوگ به دیجیتال از جمله قطعاتی هستند که در ساخت دستگاههای الکترونیک کاربرد دارند. در ادامه ما به معرفی سه مورد از قطعات الکترونیک می پردازیم:

مبدل آنالوگ به دیجیتال

مبدل‌های آنالوگ به دیجیتال (ADC) به مدارهای میکروپروسسوری و دیگر مدارهای دیجیتالی این امکان را می‌دهند تا با دنیای خارج ارتباط برقرار کنند. در دنیای واقعی سیگنال‌ها، آنالوگ هستند و مقادیر آنها پیوسته در حال تغییر است.

این سیگنال‌ها از منابع و حسگرهای مختلفی گرفته می‌شوند و می‌توان از طریق این سیگنال‌ها صدا، نور، دما یا بسیاری مقادیر دیگر را اندازه‌گیری کرد. بسیاری از سیستم‌های دیجیتال با اندازه‌گیری سیگنال‌های آنالوگ که توسط مبدل‌ها به سیگنال دیجیتال تبدیل شده با دنیای خارج ارتباط دارند.

مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC) یکی از بلوک های اساسی تشکیل دهنده سیستم های جمع آوری داده (معروف به سیستم های DAQ یا DAS) هستند.هدف اصلی مبدل‌های A/D در یک سیستم جمع‌آوری داده، تبدیل سیگنال‌های آنالوگ به جریانی از داده‌های دیجیتال است تا سیستم جمع‌آوری داده بتواند آنها را برای نمایش، ذخیره‌سازی و تحلیل پردازش کند.

نحوه خرید مبدل ADC

در هنگام خرید adc یا مبدل آنالوگ به دیجیتال باید به مشخصات آن دقت کنیم و آیسی مبدل آنالوگ به دیجیتالی را انتخاب کنیم که با نیازهای ما مطابقت دارد. یکی از مشخصات مهم هر مبدل آنالوگ به دیجیتال رزولوشن آن است و بدین معناست که مبدل با چه دقتی می‌تواند سیگنال آنالوگ را قرائت کند.

به صورت کلی با افزایش رزولوشن قیمت مبدل ADC افزایش می‌یابد. یکی دیگر از مشخصات مهم در خرید adc سرعت نمونه برداری و تبدیل آن به سیگنال دیجیتال است. این مقدار بسته به تکنولوژی و رزولوشن یک مبدل می‌تواند بین چند نمونه بر ثانیه تا حدود 10 میلیارد نمونه بر ثانیه متغیر باشد.

به خاطر داشته باشید که سرعت نمونه برداری یکی از عوامل مهم تاثیر گذار در قیمت مبدل آنالوگ به دیجیتال است. یکی از پارامترهای مهم دیگر در هنگام خریدadc  تعداد کانال ورودی و قابلیت قرائت سیگنال به صورت تفاضلی و همچنین دامنه ولتاژ ورودی مبدل آنالوگ به دیجیتال است.

از دیگر مواردی که در هنگام خرید مبدل آنالوگ به دیجیتال باید به آن دقت داشت، مواردی مانند دارا بودن ولتاژ مرجع داخلی، نیاز به اسیلاتور خارجی و مقدار مدارات جانبی مورد نیاز و پکیج آیسی مبدل آنالوگ به دیجیتال است.

آیسی رگولاتور

رگولاتور جزو جدایی ناپذیر مدارات الکترونیک است. امروزه آی سی‌ های رگولاتور در پکیج‌ها و انواع مختلف وجود دارد. به طور مثال شما در هنگام خرید رگولاتور اس ام دی جنرال با چند ده انتخاب رو‌به‌رو هستید. از این رو باید در هنگام انتخاب و خرید آی سی رگولاتور برای مدار خود، قیمت و مشخصات انواع رگولاتورها را بررسی و مقایسه کنید، سپس با توجه با نیاز خود دست به انتخاب بزنید.

انواع رگولاتور:

به طور کلی سه نوع آی سی تنظیم کننده ولتاژ یا آی سی رگولاتور ولتاژ وجود دارد:

–       آی سی رگولاتورهای خطی (linear voltage regulators)

–       آی سی رگولاتورهای سوئیچینگ (switching voltage regulators)

–        تراشه های مبدل DC/DC

رگولاتور خطی از یک ترانزیستور قدرت و یک سیستم کنترلی دارای فیدبک برای تنظیم ولتاژ خروجی استفاده می‌کند. این رگولاتورها به واسطه داشتن سیستم فیدبک همیشه ولتاژ خروجی را ثابت نگه ‌می‌دارد و با تغییرات در جریان بار و ولتاژ ورودی، مقدار ولتاژ خروجی تغییر نمی‌کند.

رگولاتورهای خطی در دو نوع با خرجی ثابت و خروجی متغییر تولید ‌می‌گردند، در نوع متغیر شما با استفاده از یک مدار تقسیم ولتاژ و یک پتانسیومتر قادر به تغییر میزان ولتاژ خروجی رگولاتور هستید.

مزایا و معایب آی سی رگولاتور

یک نقطه ضعف جدی رگولاتورهای خطی، راندمان پایین آنها برای بسیاری از کاربردها است. ترانزیستور داخل رگولاتور، که بین پایه های ورودی و خروجی متصل است، مانند یک مقاومت سری متغیر عمل می‌کند. بنابراین، تفاضل مقدار ولتاژ ورودی به خروجی بالا همراه با جریان بار بالا منجر به اتلاف توان زیادی می شود و این اتلاف توان به صورت ایجاد حرارت صورت می‌گیرد.

توان تلف شده توسط رگولاتور منجر به افزایش دمای قطعه می شود و بدون وجود مسیرهای کافی که اجازه می‌دهد گرما از رگولاتور دفع شود، دما  به اندازه‌ای زیاد می‌شود که موجب اختلال جدی در کار رگولاتور خاموش شدن حرارتی شود.

اگرچه رگولاتورهای خطی معمولاً از نظر کارایی پایین‌تر از رگولاتور سوئیچینگ هستند، ولی به دلایل متعدد هنوز به طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند.

از مزیت های اصلی آن می‌توان سهولت استفاده، عدم تولید نویز صوتی است. تنها اجزای خارجی مورد نیاز برای اکثر رگولاتورهای خطی خازن‌های ورودی و خروجی هستند و ظرفیت خازنی به اندازه کافی انعطاف‌پذیر است تا کار طراحی را بسیار ساده کند.

راهنمای خرید آی سی رگولاتور

در خرید آی سی رگولاتور همچون دیگر قطعات الکترونیکی باید دقت شود تا محصول فیک با قیمت بالا بجای محصول اورجینال تهیه نکنید. همچنین شما در بازار برای یک پارت نامبر مشخص چند قیمت مختلف را مشاهده کنید و این پدیده به دلیل وجود اجناس تقلبی و کپی در کنار جنس اورجینال در بازار است.

در اینجا لازم است که به  یک فروشگاه معتبر اعتماد کنید. به این نکته مهم دقت کنید که خرید آی سی رگولاتور غیر اورجینال ممکن است باعث خسارت زیادی به مدارهای الکترونیک شود. فروشگاه خرید قطعات الکترونیکی لیون الکترونیک محصولات اورجینال و با کیفیت ارائه می‌کند، در نتیجه با خیال راحت می‌توانید خرید آیسی رگولاتور را از این فروشگاه انجام دهید

انواع سنسور الکترونیکی

سنسورها المان‌های الکتریکی، الکترونیکی یا نوری هستند که از قطعات الکترونیکی یا دیگر مواد حساس ساخته شده‌اند تا بتوانند یک موجودیت یا یک عملکرد خاص را مشخص سازند. بسیاری از حسگرها و آشکارسازها برای تشخیص حضور فیزیکی توسعه پیدا کرده‌اند مانند آشکارساز شعله، فلزات، نشت مایع یا گاز، تشخیص سطح، یا گاز و مواد شیمیایی.

همچنین برخی برای حس کردن ویژگی های فیزیکی مانند دما، فشار یا تشعشع طراحی شده‌اند، در حالی که برخی دیگر می‌توانند حرکت یا نزدیکی را تشخیص دهند. بسیاری از ماشین‌ها در طیف وسیعی از صنایع از حسگرها، آشکارسازها و مبدل‌های مختلف برای آزمایش، اندازه گیری و کنترل فرآیندها و عملکردهای مختلف  استفاده می کنند. با ظهور اینترنت اشیا (IoT)، نیاز به حسگرها به عنوان ابزار اصلی برای ارائه اتوماسیون پیشرفته در حال افزایش است.

به طور کلی سنسورها را از نظر نوع سیگنال خروجی به دو دسته سنسورهای آنالوگ و سنسورهای دیجیتال تقسیم بندی می‌کنند. بسیاری از سنسورهای دیجیتال دارای هسته سنسور آنالوگ هستند ولی در درون بدنه سنسور با استفاده از مدارات الکترونیک عملیات کاندیشنینگ، خطی سازی و دیجیتال کردن سیگنال انجام می‌شود.

نکات مهم در هنگام خرید سنسورهای الکترونیک

  • برای خرید انواع سنسور الکترونیکی حتما به نیاز سیستم و شرایط آن دقت کنید و سنسوری متناسب با شرایط کاری سیستم انتخاب کنید. مثلا برای تشخیص سطح یک ماده خورنده از سنسورهای غیر تماسی استفاده کنیم.
  • برای خرید انواع سنسور الکترونیکی حتما به بازه اندازه گیری سنسور توجه کنید و سنسور را با توجه به نیاز سیستم انتخاب کنید. مثلاً برای اندازه‌گیری فشار هوا در یک سیستم که نهایت فشار آن 20psi است از یک سنسور با مقدار بیشینه فشار 100psi استفاده نکنیم.
  • برای خرید انواع سنسور الکترونیکی نیاز نیست به سراغ دقیق ترین سنسور موجود برویم، بلکه باید سنسور را بر اساس نیاز سیستم انخاب و تهیه کنیم.
  • به دلیل تنوع بالا در تولید و مصرف سنسور شما می‌توانید سنسورهای مورد نیاز خود را جستجو کرده و لیست آن را تهیه کنید. شما می‌توانید از طریق ارسال این لیست برای فروشگاه، قیمت انواع سنسور الکترونیکی مورد نیاز خود را استعلام و پس از آن اقدام به ثبت سفارش واردات نمایید.

کلام آخر

برای خرید قطعات الکترونیک اورجینال و با کیفیت همچون خرید مبدل آنالوگ به دیجیتال، خرید رگولاتور آیسی و خرید انواع سنسور الکترونیکی به فروشگاه اینترنتی لیون الکترونیک ( lionelectronic.ir ) مراجعه کنید. شما می‌توانید قیمت روز انواع قطعات الکترونیک را در سایت ببینید و هر گونه سوالی که داشته باشید از کارشناسان لیون الکترونیک بپرسید.