Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش ضریب تعدیل سنواتی در رتبه‌‏بندی شرکت‌های انفورماتیکی

پس از شیوع بیماری کرونا از ابتدای سال 99، شرکت‌های حوزه فناوری اطلاعات، به دلیل مشکلات ناشی از آن مانند رکود شدید بازار، محدودیت‌های واردات و تأمین کالا، طولانی شدن روند انجام و تحویل پروژه‌ها و … با افت محسوس در رتبه انفورماتیکی روبرو شدند.

این موضوع منجر به اعتراض شرکت‌ها به نحوه محاسبه امتیاز کل از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور شد و بدین ترتیب جهت ارتقای رتبه‌های شرکت‌ها، از ابتدای دی ماه 1400 ضریب تعدیل ریالی سنواتی موثر در امتیاز کل از 2/92 به 3/84 افزایش یافت.

در انتهای ماه شهریور سال 1401 نیز سازمان برنامه و بودجه کشور مجدداً در نامه شماره 329969 اظهار داشت که ضریب تعدیل ریالی سنواتی از ابتدای آبان‌ماه در رتبه‌‏بندی شرکت‌های انفورماتیکی از 3/84 به 5/26 افزایش خواهد یافت.

امور نظام فنی اجرایی، مشاوران و پیمانکاران در این نامه اعلام کرد که به منظور به‌‏روزرسانی امتیاز کل شرکت‏‌های متقاضی گواهینامه تشخیص صلاحیت و به استناد ماده 5 آیین‏نامه احراز صلاحیت و رتبه‏‌بندی شرکت‌‏های انفورماتیکی به شماره 55112 مورخ 27 شهریور 1392، از ابتدای آبان 1401 ضریب تعدیل ریالی سنواتی موثر در «امتیاز کل» از 3/84 به 5/26 افزایش خواهد یافت.

پی نوشت آی تی جو

ضمن تشکر از همراهی سازمان برنامه و بودجه و نظام فنی اجرایی کشور به دلیل درک صحیح شرایط و محدودیت‌های شرکت‌های انفورماتیکی در سنوات اخیر، شایان ذکر است بنا بر اعتراضات پر تکرار شرکت‌های انفورماتیکی، نظام رتبه‌بندی این شرکت‌ها نیازمند بازنگری و تغییرات بنیادی است.

برخی از این تغییرات مورد نیاز و پیشنهادی عبارتند از:

  • کاهش ضریب تأثیر توان مالی شرکت‌ها به تناسب توان فنی و تخصصی آن‌ها
  • لحاظ نمودن توانمندی و صلاحیت‌های تخصصی کارکنان شرکت‌ها
  • بازنگری و به‌روزرسانی شاخه‌ها، رشته‌ها و زمینه‌های فعالیت شرکت‌های انفورماتیکی
  • در نظر گرفتن زمینه‌های فعالیت میان‌رشته‌ای مانند مراکز داده و تعیین رشته‌های مرتبط با آن‌ها (به عنوان مثال برای مراکزداده: شبکه داده‌ها + طراحی و نظارت + پشتیبانی)