Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشخصات کامل ورق برنج و راهنمای خرید برنج

ورق برنج یکی از انواع ورق‌های پر کاربرد در صنعت است که با ادغام دو فلز روی و مس ساخته می‌شود. در واقع ورق برنج رنگی طلایی دارد که هر چه میزان روی و مس بیشتر شود، رنگ ورق برنج نیز متمایل به رنگ یکی از ورق‌های نام‌برده خواهد شد. در ادامه مشخصات کامل ورق برنج و راهنمای خرید برنج را به صورت کامل سازماندهی کرده و در اختیار شما قرار داده ‌ایم تا بهترین ورق را از معتبرترین بازرگانی مطرح در ایران خریداری کنید.

مشخصات کامل ورق برنج

همانطور که در ابتدا گفتیم، رنگ فلز برنج به رنگ فلز غالب خود در می‌آید، یعنی اگر میزان روی مصرفی در ساختار ورق برنج بیشتر باشد رنگ آن نقره ای خواهد شد و اگر عنصر مس در ورق برنج بیشتر باشد رنگ آن متمایل به طلایی خواهد شد که مسلما با این تفاسیر قیمت ورق برنج وابسته به نوع ساختاری که دارد، متغیر خواهد شد. همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید که با کاهش و یا افزایش یافتن روی و مس خواص شیمیایی، مکانیکی و الکتریکی در محصولات برنجی متفاوت می‌شود و زمینه‌های کاربردی ورق برنج، لوله، میلگرد و… گسترده تر خواهد شد.

عمده کاربرد محصولات برنجی در قسمت‌هایی خواهد بود که میزان اصطکاک و خوردگی مطرح است. در واقع برای ساخت وسایلی همچون لولا، دستیگره در، چرخ دنده و یاتاقان‌ها از ورق برنج استفاده می‌شود. در حالت کلی باید در نظر داشته باشید که با افزایش پیدا کردن عنصر مس در قطعات برنجی، مقاومت و انعطاف پذیری محصولات افزایش پیدا می‌کند و هر چه میزان روی بیشتر شود، چکش خواری محصول کمتر شده و ورق برنجی به سمت تردی خواهد رفت.

انواع ورق برنجی

انواع ورق برنج دارای ترکیبات خاصی هستند و هر یک تنها برای استفاده در مکان‌ های خاص و تعریف شده ای مناسب خواهند بود. انواع ورق برنجی به سه دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • ورق برنجی نرم
  • ورق برنجی نیمه سخت
  • ورق برنجی فنری

ورق برنج فنری

این محصول نام دیگر ورق برنج سخت است که از لحاظ سختی، استحکام بسیار زیادی دارند. در صنایعی همچون برق، این محصولات کاربرد‌های گسترده ای دارند چرا که از استحکام و مقاومت خیلی خوبی بر خوردار هستند. ضخامت این محصولات برابر ۳ الی ۱ میلی متر است و عرض آن بین ۳۰۵ الی ۳۵۰ میلی متر خواهد بود.

ورق برنج نیمه سخت

این ورق نسبت به ورق برنج نرم، دارای انعطاف پذیری کمتری است و دلیل آن استفاده از عنصر مس با میزان کمتر است. ضخامت ورق برنج نیمه سخت برابر ۳ الی ۲۰ میلی متر است و از لحاظ عرضی نیز برابر ۶۶۰ الی ۲ میلی متر به صورت متغیر هستند. در واقع هر چه ضخامت ورق بیشتر شود، قیمت ورق برنج نیز افزایش پیدا می کند.

ورق برنج نرم

این محصول نرم ترین نوع ورق برنجی است و از مس بیشتری برای ساخت آن استفاده می‌کنند. این نوع ورق برنجی به راحتی خاصیت جوش پذیری خواهد داشت و عمده کابرد آن برای ساخت لوازم تزئینی و لوازم متفرقه است. ضخامت ورق برنج نرم برابر ۴ الی ۸ میلی متر است و عرضی برابر ۶۶۰ میلی متر نیز دارند.

انواع ورق برنجی از لحاظ ساختار آلیاژی

انواع ورق آلیاژی وابسته به میزان ترکیباتی که در خود دارند، به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند و دارای استحکام و مقاومتی تعریف شده هستند.

  • ورق برنجی پر عیار: ورق برنجی پر عیار حاوی ۲۰ الی ۴۰ درصد فلز روی است و هر چه میزان روی مصرفی افزایش پیدا کند، محصول خاصیت شکل پذیری و مقاومت بیشتری پیدا خواهد کرد. عمده میزان روی به کار رفته شده در ساختار ورق برنجی ۵ الی ۲۰ درصد خواهد بود.
  • ورق برنجی کم عیار: این ورق انعطاف پذیری بالایی دارد و در دمای بالا شکل پذیری خیلی خوبی خواهد داشت. در واقع هر چه میزان فلز روی در ترکیبات این ورق افزایش پیدا کند، شکل پذیری و مقاومت آن بالا خواهد رفت. میزان فلز روی به کار رفته در ورق برنجی کم عیار برابر ۵ الی ۲۰ درصد است.
  • ورق برنجی حاوی قلع و آلومینیوم: استفاده از دو عنصر قلع و آلومینیوم سبب ایجاد یک لایه محافظ روی ورق برنج شده است و محصول در برابر خوردگی مقاومت خود را حفظ می‌کند.
  • ورق برنجی حاوی سیلیسوم: این ورق دارای میزان بالایی از فلز سیلیسیم بوده است و از این آلیاژ برای ساخت تانکر، سماور، ادیاتور و… استفاده می‌کنند.

راهنمای خرید ورق برنجی

برای خرید ورق برنجی ابتدا باید به یکسری از مهم ترین نکات و ویژگی‌های ورق برنج و سایر مقاطع دیگر توجه داشته باشید. در ادامه راهنمای خرید ورق برنجی را در اختیار شما قرار داده ایم:

  • نوع و کیفیت ورق برنجی: همانطور که در ابتدا بیان کردیم، ورق برنجی از نظر نوع ترکیبات ساختاری دارای انواع مختلفی هستند و شما باید قبل از هر چیزی به محل استفاده توجه داشته باشید.
  • ضخامت ورق: ورق برنجی به صورت کویل یا ورق به فروش رسانده می‌شوند. عمده ضخامت‌های ورق برنجی بین ۰.۰۱۵ الی ۰.۰۲ میلی متر است که بسته به نوع و کاربرد می‌توانید ضخامت مناسب را انتخاب و خریداری کنید.
  • ابعاد ورق: قبل از خرید، ابتدا مشخص کنید که ورق برنجی با چه اندازه ای می‌خواهید! چرا که گاها شاید اندازه مورد نیازتان در دسترس نباشد.
  • بسته بندی ورق: برای خرید ورق برنج، اقدام به خرید از مراکز و کارخانجات معتبر نمائید. در واقع بعد از خرید درخواست کنید که بسته بندی محصول به درستی صورت بگیرد تا خطرات و آسیب‌ها کاهش پیدا کنند.
  • خدمات پس از فروش: تمامی کارخانجات و بازرگانی‌ها حتما باید خدمات پس از فروش را برای محصولات در نظر بگیرند.
  • تاییده و استاندارد‌ها: انواع ورق برنجی مطابق با استاندارد‌های جهانی به تولید می‌رسند و شما قبل از خرید این قبیل محصولات باید اطمینان حاصل کنید که کارخانه تولیدی مقید به ساخت محصولات مطابق استاندارد‌ها هستند یا خیر.

ورق برنج از کجا بخرم؟

اگر قصد خرید ورق برنجی، میلگرد برنجی، شش پر، تسمه و چهار پهلو برنجی را دارید، تنها خرید خود را از طریق کارخانجات مطرح و معتبر انجام دهید تا نسبت به ساخت استاندارد محصولات تولیدی اطمینان پیدا کنید. ما سعی کردیم تا مشخصات کامل ورق برنج و راهنمای خرید ورق برنج را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. اگر قصد خرید مقاطع برنجی از درب کارخانه تولیدی با نازل ترین قیمت را دارید، ما به شما خرید این قبیل محصولات را از بازرگانی ثامن تجارت پیشنهاد می‌کنیم.