IDC پیش بینی میکند که رایانش ابری میتواند از انتشار بیش از یک میلیارد تن دی اکسید کربن در سه سال آینده جلوگیری کند.
این کاهش تا حدی به دلیل نظریه ای است که نشان میدهد منابع رایانش جمعی در شرکت ها و مراکز داده بزرگ کارآمدتر هستند. این کارآیی میتواند منجر به افزایش توان، خنک کنندگی و استفاده از سرور شود.
در حالی که مناطق و کشورهای مختلف بر اساس نحوه تولید گازهای گلخانه ای دی اکسید کربن به میزان پس انداز متفاوتی دست پیدا میکنند، IDC میگوید بزرگترین فرصت در مناطقی است که در هر کیلووات ساعت انتشار بیشتری تولید میکنند.
به عنوان مثال، منطقه آسیا و اقیانوسیه بیشتر نیروی خود را از زغال سنگ تولید میکند و میتواند بیش از نیمی از کل انتشارات را در چهار سال آینده ذخیره کند. برعکس، اروپا، خاورمیانه و آفریقا دارای انتشار کم در هر منطقه کیلووات ساعت هستند، به این معنی که تنها 10 درصد از کل صرفه جویی را تولید خواهند کرد.
مراکز داده ابری باید محیط فیزیکی خود را بهینه کرده و انرژی مورد نیاز برای خنک سازی آنها را کاهش دهند، بنابراین مصرف هدر رفته انرژی را کاهش میدهند. IDC بیان میکند کارآیی، به این معنی است که انرژی بیشتری برای مدیریت مرکز داده صرف میشود تا سرد کردن آن.
بارهای کاری همچنین میتوانند به هر مکان جغرافیایی منتقل شوند و میتوانند از منابع انرژی تجدید پذیر مانند انرژی خورشیدی و باد استفاده کنند.
کوشینگ اندرسون، معاون برنامه IDC خاطرنشان میکند که «فناوری اطلاعات سبز» مدت زیادی است که وجود دارد، اما رایانش مقیاسبزرگ توجه بازار، سرمایهگذاران و تنظیمکنندگان را جلب میکند.
«برای برخی، استفاده از کربن خنثی با استفاده از جبران کربن محقق میشود، اما طراحی مراکز داده برای کربن خنثی بودن از ابتدا معیار واقعی سهم خواهد بود و برای ارائه دهندگان ابر پیشرفته، تطبیق حجم کار با در دسترس بودن انرژی تجدیدپذیر بیشتر اهداف پایداری آنها را تسریع خواهد کرد.»
IDC در ادامه میگوید: «اگر درصد مراکز داده ابر سبز امروز همان جا باقی بماند ، فقط مهاجرت به ابر میتواند 629 میلیون تن در طول دوره زمانی چهار ساله صرفه جویی کند. اگر همه مراکز داده مورد استفاده در سال 2024 برای پایداری طراحی شده باشند، میتوان 1.6 میلیارد تن ذخیره کرد. پیش بینی IDC بیش از 1 میلیارد تن بر این فرض استوار است که 60 درصد از مراکز داده تا سال 2024 از فناوری و فرآیندهای زیر بنای مراکز داده “هوشمندتر” پایدار استفاده خواهند کرد.»