Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتوکد کار حرفه ای و نقشه برداری ساختمان در دفتر فنی آرین پاراکس

ساخت و ساز یکی از بزرگ ترین صنایع در سراسر دنیا می باشد. انجام دادن یک پروژه ساختمانی، شامل مرحله های مختلفی است. اما اصلی ترین این مرحله ها،  نقشه برداری ساختمان می باشد. نقشه برداری فقط در انجام پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار نمی گیرد. بلکه در انجام پروژه هایی مانند ساخت پل، شهرسازی، جاده و… نیز بهره گیری می شود. برای هرچیزی که احتیاج به اندازه گیری یک سازه داشته باشد، از نقشه برداری ساختمان بهره گیری می کنند. نقشه برداری از ساختمان و نقشه کشی ساختمان یکی از خدمات ویژه دفتر فنی آرین پاراکس است.

نقشه برداری ساختمان چیست؟

به صورت کلی نقشه برداری ، روشی بوده که اندازه گیری و کنترل در آن به شکل کاملا دقیق انجام می شود. در کنار سایر روش هایی که در ساخت و ساز استفاده می شود، نقشه برداری ساختمان می تواند از ایجاد بسیاری از اشتباه ها در ساختن یک ساختمان جلوگیری کند.

 ممکن است تصور کنید که نقش اشخاص به عنوان نقشه بردار و اتوکد کار فقط در ابتدای انجام کار، ضروری و لازم است. در صورتی که اهمیت نقشه برداری در زمان اجرای پروژه ی ساختمان سازی بر هیچ کسی پوشیده نیست. نظارت بر انجام کار می تواند از ایجاد هرگونه خطا و نیز متحمل شدن هزینه های اضافی جلوگیری کند.  

نقشه برداری ساختمان

انواع نقشه برداری ساختمان

اکثر اشخاص تصور می کنند که نقشه برداری ایجاد یک نقشه در مقیاس های گوناگون است. منتها در حقیقت این گونه نیست و نقشه برداری ساختمان در حیطه های گوناگونی صورت می گیرد. به عنوان مثال نقشه برداری زمینی، نقشه برداری ساختمان، فتوگرامتری، ژنودزی و سنجش از دور، همگی جزء فیلدهای نقشه برداری هستند که برای ترسیم آن احتیاج به یک اتوکد کار حرفه ای است.

نقشه برداری ساختمان چگونه انجام می شود؟

•    مرحله اول: محاسبات

دراین مرحله از نقشه برداری ساختمان ، مهندس نقشه بردار به همراه تجهیزاتش به مکان مورد نظر رفته و اقدام به نقشه برداری می کند. در این مرحله نقشه برداری ساختمان، مهندس نقشه بردار به وسیله هایی مانند تراز، متر، ژالن، دوربین نقشه برداری، شاخص (میر) و کمک نقشه بردار احتیاج دارد. در این مرحله، مشخصاتی مثل ارتفاع از سطح دریای آزاد، زاویه، ارتفاع دوربین، طول و عرض جغرافیایی و نیز فاصله هر نقطه اندازه گیری شده و از دوربین نقشه برداری محاسبه می شود. تا با توجه به مشخصات و اطلاعات ارائه شده اتوکد کار اقدام به ترسیم نقشه های مهندسی نماید.

گاهی وسط نقشه ها بسیار زیاد و متنوع است در این صورت باید ترسیم آن توسط یک تیم در دفتر فنی مهندسی انجام شود.

مرحله های انجام نقشه برداری در گام اول

1.    ابتدای کار، انتخاب یک نقطه از محیط به صورتی که این نقطه دید کاملی به نقطه های قابل اندازه گیری داشته باشد.
2.    تراز کردن دوربین با بهره گیری از ترازهای کروی و نیز تنظیم ارتفاع سه پایه متناسب با قد نقشه بردار.
3.    اندازه گیری ارتفاع دوربین از سطح زمین توسط متر.
4.    تراز کردن شاخص توسط فرد کمک نقشه بردار، با بهره گیری از ژالن و شاخص.
5.    پس از انجام تراز، نقشه بردار شروع به محاسبه ارتفاع، زاویه و مختصات جغرافیایی نقطه مورد نظر میکند.
6.    در آخر با بهره گیری از متر لیزری، فاصله بین دوربین و شاخص اندازه گیری می شود.

 •    مرحله دوم : ارائه نتیجه

در این مرحله، نقشه بردار پس از محاسبه های موارد مورد احتیاج برای نقشه برداری، به ترسیم نقشه توسط اتوکد کار می پردازد. از این رو بسیار مهم است که محاسبه های نقشه بردار در مرحله اول با دقت کامل انجام شود. سپس نقشه بردار این محاسبات را به کارفرما ارائه می دهد. 

به صورت کلی، نقشه برداری ساختمان در سه مرحله، قبل از احداث سازه، حین احداث سازه و پس از پایان کار صورت می گیرد. نقشه برداری قبل از احداث سازه ساختمانی، جزء کارهای ضروری ساختمان سازی محسوب می شود. 

اما نقشه برداری در زمان احداث سازه و پس از انجام کار، به درخواست کارفرما برای اطمینان از تراز بودن بتن ریزی، تراز بودن دیوارها و… انجام می شود.

تفاوت بین نقشه برداری ساختمان و نقشه کشی ساختمان

ممکن است در ابتدا، این گونه به نظر برسد که عمل نقشه کشی ساختمان توسط اتوکد کار با نقشه برداری ساختمان یکی هستند. اما این طور نیست. 

این دو کار همپوشانی بالایی دارند و در راستای یکدیگر انجام می شوند. مهندس نقشه کش و معمار ساختمان، در ابتدا بایستی از زمین و محلی که در آن قرار است ساختمان سازی صورت گیرد، با بهره گیری از تجهیزات لازم، نقشه برداری از زمین را انجام دهد. سپس از روی نقشه ی تهیه شده، اقدام به نقشه کشی ساختمان و طراحی آن کند. 

نقشه کشی ساختمان شامل رشته های مهندسی گوناگونی مثل مهندسی معماری، مهندس محاسبات سازه، مهندسی برق و مکانیک است.

 نقشه های ساختمانی در دو مرحله فاز یک و فاز دو طراحی و محاسبه می شوند. در نقشه فاز دو، جزئیات کامل طرح، بررسی و ابعاد فنی و اجرایی یک پروژه معین میگردد. بنابراین از نقشه کشی فاز دو، پیمانکار می تواند برآوردهای دقیق تری از نظر زمان و هزینه نقشه کشی به کارفرما عرضه کند. کار متره و برآورد معمولا توسط دفتر فنی مهندسی انجام می شود.

در دنیای امروز، نقشه کشی یک ساختمان تنها به طراحی پلان اتوکدی ختم نمی شود. زیرا تزئینات ساختمان که شامل معماری داخلی و خارجی ساختمان می شود، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

 از این رو کارفرما بعد از تایید نقشه معماری، درخواست طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی نمای ساختمان و محوطه سازی را میکند. طراحی ها اصولا به شکل سه بعدی برای درک بهتر کارفرما از جزئیات پروژه عرضه می شوند.

طراحی نقشه اتوکد

طراحی دکوراسیون داخلی ساختمان

 در نقشه کشی ساختمان، کیفیت و چگونگی فضاهای داخلی تاثیر بسزایی بر عملکرد فیزیکی و روانی افراد می گذارد.

آن چیزی که به یک بنا روح و نشاط میدهد، معماری داخلی است. دکوراسیون داخلی به بررسی عنصرهای گوناگونی مانند نور، فرم، بافت، رنگ، دیوار، سقف کاذب و نیز سایر عنصرهای کاربردی مانند لوازم دکوری، چیدمان، مبلمان میپردازد. 

در نقشه کشی ساختمان، کاربرد و هماهنگی به جای هر یک از این عنصرها در کنار هم در کاربری های گوناگون منجر به ایجاد محیطی دلنشین و پر از آرامش می شود. برای مثال جهت دکوراسیون داخلی خانه، ابتدا قسمت هایی از قبیل دکوراسیون اتاق خواب ها، دکوراسیون پذیرایی و نشیمن و نیز دکوراسیون آشپزخانه باید تحلیل و بررسی شود. 

همچنین باید دانست که برای چه قشری از جامعه، بازه سنی و با چه مقدار بودجه ای قرار است طراحی داخلی انجام گیرد.
 

اهمیت نقشه کشی سازه ها

با گسل های فعالی که در کشور وجود دارد بایستی همه ی سازه ها بهترین عملکرد را در مقابل زلزله های احتمالی داشته باشند. بهتر است بدانید که عملکرد خوب به معنای بهره گیری بیش از اندازه مصالح ساختمانی نیست. 

زیرا زمان وقوع زلزله امری اجتناب ناپذیر است. حتی در زمان هایی که بتوان زمان وقوع زلزله را پیش بینی کرد، تخلیه ی سازه ها برای در امان ماندن جان مردم نه کافی بوده و نه امکان پذیر است. 

در طراحی یک ساختمان اصولی میتوان به انتخاب مناسب مصالح سازه ای و غیر سازه ای، انتخاب بهترین نوع سقف برای کنترل و پخش بارهای ثقلی و جانبی، انتخاب بهترین و مناسب ترین سیستم لرزه بر جانبی، انتخاب بهترین نوع اتصالات، تحلیل و طراحی دقیق همه ی عنصرهای سازه ای براساس آیین نامه های رسمی و نیز تهیه نقشه های دقیق اجرایی با در نظر گرفتن همه ی مسئله های اجرایی و آیین نامه ای اشاره کرد. 

نقشه کشی ساختمان در رشته های مهندسی معماری، مهندسی عمران، مهندسی مکانیک و مهندسی برق کاربرد دارد. در نقشه کشی ساختمان می توان به طراحی پلان معماری، محاسبات سازه، تاسیسات برق و مکانیک برای کاربری هایی مانند طراحی فروشگاه، طراحی ویلا، طراحی اداری و طراحی سوپر مارکت اشاره کرد. 

فرآیند خدمات مهندسی در یک دفتر فنی به این شکل بوده که در ابتدا نقشه معماری ترسیم شده و سپس محاسبات سازه و در ادامه نقشه تاسیسات برق و مکانیک از طریق مهندسین مربوطه محاسبه و ترسیم خواهد شد. 

البته جهت عرضه نقشه مناسب عوامل گوناگونی مثل ضوابط شهرسازی و شهرداری ها، مقررات ملی ساختمان، استانداردهای بین المللی، کاربری ملک و احتیاج کارفرما را نیز بایستی در نظر گرفت. 

اتوکد کار

خدمات نقشه برداری از ساختمان

تاریخچه نقشه برداری از یک ساختمان به عهد باستان باز میگردد. از انسان های اولیه که می خواستند شکارگاه ها و مزرعه ها را به خاطر بسپارند تا نسل های بعدی انسان که قصد داشتند حدود مزرعه های خود را با سایر افراد تعیین کنند. 

بعد از آن در جنگ ها، نقشه برداری کاربردهای مختلفی داشت تا جایی که اختصاص بودجه نظامی سنگین به این رشته، در یک قرن اخیر منجر به پیشرفت های بسیار چشم گیری در این علم شد. پیشرفت هایی که در دنیای امروز باعث بهبود فزاینده نقشه برداری از ساختمان، راهسازی و سایر زمینه ها را مهیا کرده است. 

در دنیای امروز با مراجعه به اداره های گوناگون مثل شهرداری، اداره ثبت، سازمان های خدمات دهنده مثل آب، برق و… همیشه احتیاج به تهیه نقشه دقیق در فرمت های گوناگون از ملک ها هستیم. 

به عنوان مثال جهت گرفتن سند تک برگ برای ملکی که سند دفترچه ای دارد، در ابتدای کار از شما نقشه UTM میخواهند.

دفتر فنی آرین پاراکس جزء یکی از شرکت های برتر در حیطه طراحی نقشه اتوکد،  نقشه برداری ساختمان ، طراحی ویلا و… است. این مجموعه با بهره گیری از مدرن ترین تجهیزات و آخرین متدهای نقشه برداری، خدمات نقشه برداری ساختمان و نقشه کشی ساختمان را برای مشتری های عزیز، با بهترین قیمت عرضه می کند.

منبع : آرین پاراکس | arianparax

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.