در سالهای شبهات زیادی در مورد امنیت لینوکس و نرم افزارهای متن باز (Open Source) وجود داشت. این امر بیشتر از سوی شرکت های بزرگی مانند مایکروسافت حمایت می شد که از گسترش نرم افزارهای رایگان و هراس از دست رفتن بازار فروش خود را داشتند. این شرکتها هزینههای زیادی را برای اثبات خطرات امنیتی، مشکلات گسترده و هزینه های تحمیلی استفاده از نرم افزار های رایگان به مصرف کننده صرف کرده اند.
ولی این روزها مایکروسافت علاوه بر تغییر در رویکرد خود، بدل به یکی از بزرگترین توزیع کنندگان و توسعه دهندگان محصولات متن باز گشته و قسمتی از بودجه منبع اصلی لینوکس را تامین مینماید.
سرویسها و نرم افزارهای متن باز را در Cloud Azure به کاربران ارایه می دهد، ویندوز 10 از کرنل لینوکس پشتیبانی کرده و نسخههای لینوکس را در مایکروسافت استور منتشر میکند.
علاوه بر مایکروسافت، Amazon، Oracle، IBM و حتی Red Hat نیز به این رویکرد، سوق پیدا کردهاند.
جهان تغییر کرده و اکنون چابکی و سرعت در کنار صرفه اقتصادی، عوامل مهمتری در ایجاد یک سرویس یا نرم افزار شناخته میشوند. امروزه مشکلات امنیتی نرم افزارهای اختصاصی را ناشی از تاریکی و عدم امکان بازبینی آن می دانند. در حالی که نرم افزارهای منبع باز به سرعت رفع عیب شده و حتی گاهی اوقات از منابع رقیب به روزرسانی می شوند و وصله های امنیتی را دریافت میکنند.
با توجه به موارد فوق می توان گفت امروزه پروژه های متن باز امنیت بیشتری دارند و حتی گاهی اوقات سریعتر از پروژه های بسته، وصله های امنیتی را دریافت می کنند. اما باید توجه داشت که هستند پروژه هایی که با قصد سو استفاده و یا با بودجه های امنیتی کم ساخته می شوند که می توانند آسیبرسان باشند.