Web Analytics Made Easy - Statcounter

وردپرس یا سایت اختصاصی کدام برای سئو بهتر است؟

ممکنه شما هم برای راه اندازی سایت خود دچار چالش‌های بشید. یکی از چالش‌های اصلی قبل از راه اندازی سایت این است که سایت خود را به صورت یک سایت وردپرسی راه اندازی کنید؟ و یا سایت خود را به صورت یک سایت اختصاصی و با کد نویسی شخصی راه اندازی کنید. برای پاسخ به این سوال باید موارد بسیاری ر بررسی کرد. به عنوان مثال یکی از مواردی شما باید بررسی کنید این است که چه میزان بودجه دارید؟ چه میزان در مورد موتورهای جستجو اطلاع دارید؟ و… .

به نقل از محسن حبیبی راد متخصص آموزش سئو ، استفاده از سایت کد نویسی شده نسبت به سایت‌های وردپرسی بهتر است چرا که موتورهای جستجو بهتر آن را بررسی می‌کنند و ایندکس شدن آن نیز سریع‌تر است. اما این موضوع برای همه مناسب نیست، اگر شما قصد دارید که علت این توصیه را درک کنید، بهتر است که تا پایان مقاله با ما همراه باشید. زمانی که شما ویژگی سایت اختصاصی و ویژگی سایت وردپرسی را به خوبی بشناسید. در این صورت می‌توانید با توجه به نیاز خود یک تصمیم گیری مناسب داشته باشید.

سایت اختصاصی چیست؟

منظور ما از سایت اختصاصی این است که یک برنامه نویس و یا یک شرکت خصوصی یک سایت را با توجه به نیاز شما  به صورت شخصی سازی شده طراحی کنند. ممکن است که با توجه به نیاز شما برای این سایت یک زبان برنامه نویسی خاص استفاده کنید. معمولا سایت‌های بزرگ که کاربران بسیار زیادی دارند و یا محتوای فنی و تخصصی زیاد را منتشر می‌کنند، از سایت اختصاصی استفاده می‌کنند. برخی از سایت‌های فروشگاهی بزرگ، سایت‌های خبری بزرگ نیز در این دسته بندی قرار دارند. اگر سایت چند زبانه هم استفاده میکنید حتما به مقاله آموزش سئو سایت چند زبانه [انگلیسی] نکات طلایی مراجعه کنید تا بهترین نکاتشو خارج کنید و روی سایتتون پیاده کنید.

در سایت‌های اختصاصی معمولا سیستم مدیریت محتوا به صورت شخصی سازی شده تعریف شده است و استفاده از آن نیاز به اندکی تخصص دارد. کدهای سایت‌های اختصاصی معمولا به صورت امن نگهداری می‌شوند و در اختیار دیگر افراد قرار نمی‌گیرند. گرافیک بسیار بالا در سایت‌های اختصاصی و همچنین شخصی سازی و توسعه فنی سریع را می‌توان از بزرگترین نکات این موضوع عنوان کرد.

سایت وردپرس چیست؟

وردپرس یک نرم افزار منبع باز است که افراد مختلف بدون دانش برنامه نویسی می‌توانند در آن وبلاگ، اپلیکیشن، وب سایت بسازند. بهتر است بگوییم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای CMS می‌باشد. شما برای مدیریت محتوای خود می‌توانید به صورت رایگان از خدمات این نرم افزار استفاده کنید. اما در برخی دیگر سیستم‌های مدیریت محتوای شما باید برای تغییرات محتوا هزینه پرداخت کنید. شما برای ساخت یک سایت‌ می‌توانید از کدهای رایگان وردپرس استفاده کنید.

امنیت وردپرس در گذشته پایین بود، اما روز به روز وردپرس روی این موضوع کار کرده است و در حال حاضر از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. وردپرس سازگاری مناسب با موتورهای جستجو دارد. این موضوع باعث شده است که مورد توجه سئو کاران بسیار زیادی قرار بگیرد. از طرفی هزنیه‌های شما با وردپرس بسیار کمتر است البته این موضوع به معنی کیفیت پایین خدمات نیست. رابط کاربری وردپرس نیز بسیار آسان است، به همین دلیل افراد تازه کار به شدت به آن علاقه دارند.

تفاوت سایت اختصاصی با سایت وردپرس چیست؟

 به صورت کلی نمی‌توان تفاوت‌های بسیار زیادی را برای سایت اختصاصی و سایت وردپرسی عنوان کرد. اما دو نکته ممکنه که روی تصمیم شما تاثیر گذار باشد. اولین نکته این است که هزینه کد نویسی یک سایت با هزینه استفاده از یک قالب وردپرسی اصلا قابل مقایسه نیست. زمانی که شما می‌خواهید یک سایت با کد نویسی اختصاصی داشته باشید، این موضوع به این معنی است که باید هزینه برنامه نویس خود را بر مبنای دلار پرداخت کنید. اما شما برای راه اندازی یک سایت وردپرسی 80 درصد مخارج اولیه آن به صورت ریالی است.

دومین نکته در سایت وردپرسی سهولت استفاده و رابط کاربری آسان آن است. ممکن است که استفاده از یک سایت اختصاصی اندکی سخت باشد. بنابراین افراد زیادی در سرتاسر دنیا روی به سایت‌های وردپرس آورده‌اند. از طرفی به این نکته نیز توجه داشته باشید که توسعه این دو سایت با یک دیگر متفاوت است. شما برای توسعه سایت اختصاصی خود هزینه بیشتری ممکن است که بکنید، اما در مقابل به مزایای بیشتری نیز دسترسی دارید. اما سایت وردپرسی ممکن است که برای توسعه محدودیت‌های داشته باشد.

چه زمانی بهتر است که از سایت اختصاصی استفاده کنیم؟

  1. اگر شما یک سازمان بزرگ می‌باشید که نیازهای خاص دارید و قرار است که مشتریان ویژه‌ای نیز داشته باشید، بهتر است که از سایت اختصاصی استفاده کنید. به عنوان مثال تمامی شرکت‌های پتروشیمی بین المللی و همچنین فولاد سازان بین المللی معمولا سایت‌های اختصاصی با تنظیمات منحصر به فرد دارند.
  2. اگر شما یک استارتاپ و یا یک مجموعه دانش بنیان با ویژگی‌های خاص می‌باشید، بهتر است که از سایت اختصاصی استفاده کنید. همانطور که می‌دانید در کسب و کارهای تکنولوژی محور، سرعت توسعه بسیار مهم است، این ویژگی در سایت‌های اختصاصی بسیار عالی است.
  3. سازمان و یا شرکت‌هایی که مشتریان بسیار زیادی دارند و یا افراد زیاد به آن مراجعه می‌کنند. به عنوان مثال سایت‌های بانکی، سایت‌های آموزشی مطرح، سایت‌های خبری قوی و… .

چه زمانی بهتر است که از سایت‌های وردپرس استفاده کنیم؟

  1. اگر شما به تازگی قصد ورود به فضای آنلاین را دارید و از طرفی کسب و کار شما به صورت سنتی مشغول به حیات است. بهتر است که در وهله اول برای محک زدن توانایی خود و همچنین افزایش مهارت خود در حوزه فروش آنلاین از سایت وردپرسی استفاده کنید.
  2. اگر سایت شما نیاز به امکانات خاص ندارد و شما به دنبال یک سایت با ویژگی‌های ساده و رابط کاربری آسان برای کاربران خود می‌باشید؛ استفاده از سایت وردپرسی برای شما مناسب است.
  3. اگر شما برای کسب و کار خود بودجه کافی ندارید و از طرفی به دنبال صرفه جویی در مخارج سایت خود می‌باشید، استفاده از سایت وردپرسی به شما توصیه می‌شود.
  4. اگر شما قرار است که محتوای کمی استفاده کنید و قرار است تمرکز خود را شبکه‌های اجتماعی قرار دهید. یک سایت وردپرسی تمام نیاز شما را برطرف خواهد کرد.

سخن پایانی

ما در این مقاله به صورت  کامل با شما در مورد تفاوت‌های سایت اختصاصی و سایت وردپرس با شما صحبت کردیم. اما لازم به ذکر است که نیاز شما تعیین کننده نوع سایت شما می‌باشد. بهتر است که به عنوان آخرین نکات به چند نکته جزئی اشاره کنیم. اولین نکته این است که شما می‌توانید برای شروع کار خود با سایت وردپرس استارت بزنید و در ادامه با توجه به گسترش کسب و کار شما و همچنین افزایش سود آوری سایت شما روی به استفاده از سایت اختصاصی بیاورید. شما می‌توانید تمامی اعتبار سایت خود را به سادگی سایت اختصاصی جدید خود منتقل کنید.

اگر سرعت سایت شما برای شما بسیار مهم است شما می‌توانید سرعت ساید وردپرس خود را افزایش دهید. برای اینکار لازم نیست که حتما شما هزینه بسیار زیادی را روی سایت اختصاصی انجام دهید. در بخش‌های قبلی نیز به این موضوع اشاره کردیم که وردپرس یک منبع باز است و شما می‌توانید آن را بهینه کنید. در نهایت به این نکته توجه داشته باشید که سئو در سایت اختصاصی اندکی سخت‌تر است. ممکن است که سرعت بالاتری داشته باشد، اما دانش و تخصص شما نیز در این مسیر بسیار مهم است. برنامه نویس شما نیز باید یک فرد دقیق و با تجربه باشد.

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.