Web Analytics Made Easy - Statcounter

ریبال آی سی چیست و چه زمانی از آن استفاده می شود؟

یکی از موارد مهم در تعمیرات سخت‌افزاری موبایل، ریبال کردن آی سی است که باید توسط تعمیرکار حرفه‌ای انجام شود؛ زیرا به مهارت بالایی نیاز دارد. ریبال کردن ای سی موبایل در اثر عوامل مختلف انجام می‌شود و به معنی احیای پایه‌های تراشه‌های روی برد الکترونیکی گوشی است؛ به عبارت دیگر ریبال ic و پایه‌سازی برد گوشی به معنای بازسازی توپ‌های قلعی است که روی برد گوشی انجام می‌شود. ای سی‌ها از طریق توپ‌های قلعی به برد الکترونیکی موبایل متصل خواهند شد.

BGA از آلیاژهای مختلف قلع تشکیل شده است و به صورت توپ‌های ریز وجود دارد. در واقع BGA در زمان لحیم‌کاری منجر به اتصال بین ای سی و برد می‌شود. به تعویض این توپ‌های قلعی ریبال کردن ای سی موبایل می‌گویند. برای استفاده کردن از BGA نیاز است تا تمام اتصالات لحیم‌کاری توپ‌های قلع به صورت مجدد انجام شده و با پاک کردن تمامی توپ‌های قلع قدیمی، توپ‌های جدید جایگزین شوند. لازم به ذکر است که به طور معمول ریبال بر روی مادربرد کامپیوتر، لپ‌تاپ و کنسول بازی صورت می‌گیرد. جهت خرید انواع ای سی هارد موبایل می‌توانید به فروشگاه آی سی استور مراجعه کنید.

منظور از ریبال آی سی چیست؟

ریبال آی سی به احیای مجدد پایه‌های انواع ای سی موبایل گفته می‌شود که چسبی هستند و در اثر گرمای زیاد دچار آسیب شده‌اند. همچنین از اصلی‌ترین کارهایی که روی میکروچیپ انجام می‌شود، پایه‌سازی برد گوشی است. زمانی ریبال آی سی‌ها انجام می‌شود که قلع بین پایه‌های چیپست و مین برد از بین رفته باشد و ریبال کردن باعث احیای دوباره این قلع‌ها خواهد شد.

چه زمانی از ریبال کردن آی سی موبایل استفاده می شود؟

ریبال کردن موبایل راهکاری است که در زمان قطع شدن اتصالات و سیم‌کشی‌های روی برد الکترونیکی موبایل و خراب شدن پایه‌های آی سی توسط تعمیرکاران موبایل انجام خواهد شد. همچنین برای احیا کردن اتصالات لحیم شده بین قطعات موبایل و برد و همین‌طور برای جلوگیری از قطع شدن و شل شدن آن‌ها نیاز به ریبال کردن آی سی موبایل است.

از موارد دیگری که باید آی سی موبایل را ریبال کرد، می‌توان به جایگزین کردن قطعات قدیمی با قطعات جدیدتر اشاره داشت. افزون بر تمامی این‌ها، داغ شدن و خرابی چیپ نیز می‌تواند منجر به ریبال کردن تراشه موبایل شود.

نحوه تشخیص قطعات نیازمند به ریبال

تعمیرکاران برای ریبال کردن صحیح باید قطعه‌ای که دچار مشکل شده و ارتباطش با برد اصلی قطع شده است را تشخیص دهند. برای تشخیص قطعات نیازمند به ریبال باید به بررسی سیم‌کشی در برد الکترونیکی موبایل و همین‌طور مسیر ارتباط بین قطعات پرداخت. در ادامه به نحوه تشخیص قطعات نیازمند به ریبال می‌پردازیم.

استفاده از منبع تغذیه

یکی از روش‌های تشخیص قطعاتی که به ریبال نیاز دارند، استفاده از منبع تغذیه است. منبع تغذیه در انواع آنالوگ و دیجیتال وجود دارد که در نحوه کار کردن متفاوت هستند. در این روش بایستی موبایل را به منبع تغذیه متصل کرده و بعد موبایل را روشن کنید. سپس قطعه‌ای که حرارت بالایی دارد را از برد اصلی جدا و پایه‌های آن را احیا کنید.

استفاده از مولتی متر

این ابزار در تعمیرات موبایل بسیار کاربردی است و امکان تشخیص قطعه قلع مرده را فراهم می‌کند. البته قطعه قلع مرده قادر به عبور جریان نیست و برای چک کردن مسیر عبوری جریان باید از مولتی‌متر استفاده شود. بدین ترتیب امکان پیدا کردن قطعه‌ای که نیاز به انجام عملیات ریبال دارد، پس از قطع شدن جریان فراهم خواهد شد.

پیدا کردن با رزین

پیدا کردن با رزین یکی از روش‌های سنتی تشخیص قطعه نیازمند به ریبال است. البته در این روش احتمال خطا به نسبت روش‌های قبلی بالا خواهد بود. برای این کار در ابتدا رزین را بخار کرده و دود آن را بر روی برد اصلی موبایل می‌ریزیم. سپس با استفاده از دستگاه، مین برد را به جریان متناسب با برد متصل کنید تا امکان تشخیص قطعه لحیم سرد شده به وجود آید.

ابزار مورد نیاز برای ریبال کردن آی سی موبایل

برای عملیات ریبال کردن آی سی بایستی ابزارهای تخصصی و مناسب داشته باشید که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم:

  • دستگاه Reflow
  • دستگاه هیتر
  • هویه لحیم کاری
  • خمیر فلکس
  • شابلون
  • نگهدارنده چیپ BGA
  • دستمال تمیز کننده
  • قلع کش
  • فرچه نرم مناسب تمیز کردن
  • مچ بند اتصال به زمین

اهمیت ریبال آی سی

یکی از مشکلات بسیار شایع در گوشی‌های همراه، خراب شدن چیپست آی سی هارد است. این قطعه به عنوان مادربرد گوشی‌های هوشمند محسوب شده و وظیفه‌ ذخیره کردن اطلاعات گوشی موبایل را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه دچار آسیب شود، امکان استفاده از موبایل وجود نخواهد داشت. جهت خرید انواع ای سی هارد موبایل می‌توانید به فروشگاه اینترنتی آی سی استور مراجعه کنید.

علائم خرابی آی سی

  • خاموش شدن ناگهانی تلفن همراه
  • گیر کردن دستگاه روی لوگو
  • آسیب فیزیکی
  • بالا رفتن دمای آی سی
  • دسترسی نداشتن به اطلاعات دستگاه
  • هنگ کردن مداوم تلفن همراه

در صورت مشاهده این علائم باید به آسیب دیدن آی سی موبایل خود شک کنید، اما برای اطمینان حاصل کردن از این موضوع بایستی گوشی شما باز شود و قطعات داخلی آن مورد بررسی قرار گیرند. بعد از اینکه از خرابی آی سی مطمئن شدید، نوبت به ریبال کردن آی سی می‌رسد.

نقش هیتر در ریبال آی سی

این دستگاه به تعمیرکار در حرارت دادن قطعه‌های الکترونیکی کمک می‌کند. با استفاده از هیتر امکان جدا کردن قطعات مختلف گوشی و نصب آن فراهم خواهد شد. آی سی مهم‌ترین قطعه‌ای است که توسط هیتر از برد گوشی جدا می‌شود. لازم به ذکر است که یک تعمیرکار ماهر موبایل باید از میزان دمای مناسب هیتر برای برداشتن این قطعه از برد گوشی اطلاع داشته باشد تا این فرآیند بدون آسیب رسیدن به آی سی و پایه‌های آن انجام شود.

خرید انواع ای سی هارد موبایل از آی سی استور

همانطور که پیش‌تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، به احیا کردن پایه‌های قلع مرده آی سی، ریبال کردن گفته می‌شود. با انجام این کار قطعه مورد نظر به مین برد متصل شده و موبایل درست خواهد شد. برای خرید و اطلاع از قیمت انواع ای سی هارد با قیمتی مناسب می‌توانید به سایت آی سی استور مراجعه کنید. در این سایت انواع آی سی هارد موجود است و شما به راحتی می‌توانید برای خرید اینترنتی ای سی هارد انواع موبایل اقدام کنید.