Web Analytics Made Easy - Statcounter

وعده ترامپ به غول‌های فناوری برای تأمین برق مراکز داده

ترامپ وعده داد با تسهیل مجوزها و تأمین برق برای مراکز داده، توسعه هوش مصنوعی را سرعت بخشد

مرکز داده - انویدیا - مایکروسافت - اپل

ترامپ به میلیاردرهای فناوری گفت برای دریافت مجوز مراکز داده کمکشان می‌کند، در حالی که نگرانی‌ها درباره تأثیر پرهزینه بر صاحبان خانه افزایش یافته است.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، به رهبران فناوری وعده داده است که به آن‌ها کمک خواهد کرد برق کافی برای تأمین مراکز داده عظیم مورد نیاز توسعه هوش مصنوعی فراهم کنند، هرچند این اقدام می‌تواند پیامدهای پرهزینه‌ای برای صاحبان خانه داشته باشد.

او در ضیافت شام پنج‌شنبه شب در کاخ سفید، بنا بر گزارش وال‌استریت ژورنال، خطاب به آنان گفت: «من همه شما را غیرمستقیم از طریق مطالعه درباره‌تان و شناخت کسب‌وکارتان می‌شناسم. واقعاً کار را برای شما در زمینه ظرفیت برق و دریافت مجوز آسان می‌کنم.»

به گزارش این روزنامه، دولت آمریکا در تلاش است موانع اتصال مراکز داده به شبکه برق کشور را برطرف کند، هرچند در سطح ایالت‌ها همچنان چالش‌هایی وجود دارد.

این وعده در شرایطی مطرح شده که ترامپ سیاستی تهاجمی علیه انرژی بادی اتخاذ کرده و به صنعت سوخت‌های فسیلی متعهد مانده است.

شام با رهبران فناوری پس از برگزاری میزگرد «کارگروه آموزش هوش مصنوعی کاخ سفید» به میزبانی ملانیا ترامپ، بانوی اول، برگزار شد.

بر اساس گزارش وال‌استریت ژورنال، قرار بود شام در باغ رز تازه بازسازی‌شده برگزار شود، اما باران باعث انتقال آن به داخل ساختمان شد.

ترامپ در این شام در کنار چهره‌های برجسته فناوری قرار داشت؛ از جمله مارک زاکربرگ، مدیرعامل متا (در سمت راست رئیس‌جمهور)، و بیل گیتس، بنیان‌گذار مایکروسافت (کنار ملانیا و در سمت چپ ترامپ). همچنین تیم کوک، مدیرعامل اپل؛ سم آلتمن، مدیرعامل OpenAI؛ ساندار پیچای، مدیرعامل گوگل؛ و آروین کریشنا، مدیرعامل IBM نیز حضور داشتند.

غایب قابل توجه این نشست ایلان ماسک بود که پیش‌تر از حامیان سرسخت ترامپ محسوب می‌شد. ماسک در زمان آغاز به کار دولت از او حمایت می‌کرد، اما در ژوئن گذشته پس از انتقاد شدید از «لایحه بزرگ و زیبا»ی ترامپ و توصیف آن به‌عنوان «یک فاجعه نفرت‌انگیز»، روابطشان به شدت تیره شد.

همچنین جنسن هوانگ، مدیرعامل انویدیا، در این ضیافت حضور نداشت. منابع به وال‌استریت ژورنال گفتند که او تعاملات فردبه‌فرد را ترجیح می‌دهد.

مشکلات تأمین برق مراکز داده هوش مصنوعی

این وعده برای اتصال غول‌های فناوری به شبکه برق، نگرانی‌هایی ایجاد کرده است مبنی بر اینکه بخشی از هزینه‌ها به شکل افزایش قبوض ماهانه برق بر دوش صاحبان خانه بیفتد.

بهای خدمات برق در همه‌جا در حال افزایش است؛ بخشی به دلیل تقاضای بیشتر مراکز داده، و بخشی به دلیل شرایط آب‌وهوایی شدید، رشد برق‌رسانی و نیاز به نوسازی زیرساخت‌های فرسوده.

هوش مصنوعی به حجم عظیمی از برق نیاز دارد که عمدتاً از طریق مراکز داده بزرگ در سراسر آمریکا تأمین می‌شود؛ مراکزی که نیازمند برق پرظرفیت و پایدار هستند.

بر اساس داده‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا، این موضوع احتمالاً یکی از دلایل افزایش قبوض برق است؛ به‌طوری‌که میانگین بهای برق خانگی در ایالات متحده طی یک سال ۶/۵ درصد افزایش یافته و از ۱۶/۴۱ سنت به ازای هر کیلووات‌ساعت در ماه مه ۲۰۲۴ به ۱۷/۴۷ سنت در ماه مه ۲۰۲۵ رسیده است.

با رشد تقاضا برای هوش مصنوعی، برخی از شرکت‌های برق در ایالت‌ها از رگولاتورها درخواست کرده‌اند نرخ‌های خانگی را برای تأمین مالی ارتقای شبکه و توسعه مرتبط با هوش مصنوعی افزایش دهند.

علاوه بر این، تقاضا برای هوش مصنوعی می‌تواند قیمت خانه‌ها را نیز بالا ببرد.

رشد انفجاری مراکز داده، رقابتی میان آن‌ها و خانه‌های مسکونی برای سرمایه، برق، آب و حتی فضای صوتی ایجاد کرده است.

نتیجه آن بازاری مسکن است که در وضعیت رکود باقی مانده، با چشم‌انداز افزایش قبوض در آینده و محله‌هایی که با صدای مداوم دستگاه‌های خنک‌کننده برای سرما نگه‌داشتن ماشین‌ها ـ و نه انسان‌ها ـ شب‌ها را بیدار می‌مانند.

خریداران مسکن تأثیر این روند را در نرخ‌های بالاتر وام مسکن احساس می‌کنند، زیرا ساخت‌وساز مراکز داده میلیاردها دلار سرمایه جذب می‌کند.

فروشندگان نیز در تله پدیده «قفل‌شدگی وام مسکن» گرفتار می‌شوند. و داشتن یک همسایه غول فناوری به‌جای یک موهبت، به باری سنگین تبدیل می‌شود: کمبود آب، شب‌های بی‌خواب و صدای صنعتی مداوم می‌تواند هم ارزش ملک را کاهش دهد و هم آرامش ساکنان را برهم زند.