کمیسیون تنظیم مقررات اردیبهشتماه سال جاری، تعرفه انتقال دادههای بالاتر از 100 مگابیت بر ثانیه در دو حالت داخل ناحیه و بین نواحی تصویب کرد. بدین معنا که انتقال دادهها بین نواحی پنجگانه کشور با تعرفه 50 درصد اینترنت بینالملل و در داخل نواحی با تعرفه 10 درصد اینترنت بینالملل محاسبه میگردد. با عملیاتی شدن این طرح که تحت عنوان «طرح توزیع ترافیک شبکه» شناخته میشود و از یکم تیرماه آغاز شده است، اپراتورها برای کاهش هزینههای انتقال دادههای خود، به ساخت مراکز داده و شبکههای توزیع محتوا (CDN) در هر یک از نواحی پنجگانه تمایل پیدا خواهند کرد.
توضیحات لاجوردی در مورد طرح توزیع ترافیک شبکه ارتباطی کشور
امیر محمدزاده لاجوردی در پاسخ به سوال خبرگزاری برنا، در تشریح اقدام انجام شده و تفاوت آن با توزیع دادهای که بنا بود برای پیامرسانهای بومی اجرایی شود،. عنوان کرد: مطالعات طرح مذکور که هدفش «مهندسی ترافیک» کشور برای ارتقا بیش از پیش کیفیت ارتباطی مردم بوده است، از ابتدای سال گذشته آغاز شد و یکم تیرماه عملیاتی شد.
وی افزود: تفاوت طرح توزیع ترافیک شبکه ارتباطی کشور با برنامهای اختصاصی که برای پیامرسانها مطرح بود، فراگیر بودنش است؛ به این معنا که همه سرویسهای مبتنی بر شبکه عضو طرح مورد اشاره خواهند بود و ترافیک آنها توزیع خواهد شد.
طرح توزیع ترافیک با ایجاد مراکز داده پشتیبان، اختلال سرویسها را کاهش میدهد
معاون وزیر ارتباطات در ادامه ضمن اشاره به تاثیر پدافندی اجرای طرح توزیع ترافیک کشور، تصریح کرد: اجرای طرح مورد اشاره سبب خواهد شد تا اگر یک مرکز داده برای فراخوانی محتوا دچار مشکل شد، کل سرویس با اختلال روبرو نشود و خدمت خود را با کمک سایر مراکز داده ادامه دهد.
این مقام مسئول تصریح کرد: وجود صرفه اقتصادی در اجرای این طرح سبب میشود تا خود سکو (Platform) هم راغب به اجرای طرح توزیع ترافیک کشور باشد. در حال حاضر برای سکوها مقرون به صرفه نیست یک محتوا از تهران به شهرهای دیگر فراخوانده شود؛ چرا که تعرفه انتقال محتوا بین نواحی افزایش داشته است اما این موضوع برای تعرفه داخل نواحی صدق نمیکند، تعرفه انتقال داده در داخل نواحی کاهش داشته است.
سرویسهای داخلی میتوانند از بستر مراکز داده شرکت ارتباطات زیرساخت استفاده کنند
قائم مقام وزیر ارتباطات در امور فاوا تاکید کرد: شرکت ارتباطات زیرساخت نیز در حال اجرای برنامه حمایتی ویژهای است تا سرویسهای داخلی از بستر مراکز داده شرکت زیرساخت نیز برای افزایش بیش از پیش کیفیت خدمات خود استفاده کنند.
تعرفه انتقال داده در داخل نواحی 10 درصد و بین نواحی 50 درصد اینترنت بینالملل است
معاون وزیر درباره میزان تغییر تعرفه انتقال داده در نواحی و احتمال متضرر شدن اپراتورها گفت: تعرفه انتقال داده در داخل نواحی اکنون معادل ۱۰ درصد اینترنت بینالملل است، شاید در نگاه اول این روند برای آنها جذاب نباشد و فشاری را در کوتاه مدت متحمل شوند اما روند مذکور طولانی مدت نخواهد بود.
وی در ادامه اضافه کرد: ضمن اینکه اجرای کامل توزیع ترافیک در داخل نواحی و استقرار تجهیزات لازم مدتی طول میکشد بنابراین اینطور نیست که روند به یکباره اجرایی و پایان یابد و اپراتور طی مدت زمانی که مقدمات اجرای کامل طرح فراهم میشود همچنان مراکز داده را منتقل میکنند، به همین جهت فشار یکباره وارد نخواهد شد.
لاجوردی در ادامه عنوان کرد: البته ما مدتی قبل به اپراتورها اطلاع داده بودیم که تابستان امسال طرح مورد اشاره امسال اجرایی میشود، بنابراین برخی از آنها فعالیت خود را آغاز کرده بودند که اپراتورهای سیار در راس آمادگی قرار داشتند؛ اپراتورهای ثابت هم خود را باید به آنها برسانند تا طرح به خوبی پیش برود.