Web Analytics Made Easy - Statcounter
همه گیری کرونا تأثیری بر عملکرد اینترنت نداشته است

همه‌گیری کرونا تاثیری بر کارآمدی زیرساخت انعطاف‌پذیر اینترنت نداشت!

پژوهشگران تاثیر همه‌گیری کرونا (کووید ۱۹) را بر زیرساخت جهانی اینترنت بررسی کرده‌اند و دریافته‌اند که به‌خوبی از پس این بحران برمی‌آید.

در این تحقیق، با توجه به بررسی ترافیک داده مبادلات اینترنتیِ اروپای مرکزی، جنوبی و سواحل شرقی آمریکا تا ژوئن سال ۲۰۲۰ مشخص شده است که:

  • کارمندانی که دورکاری می‌کنند، برای دسترسی به امکانات کاری شرکت‌ها از منزل، به خدمات کنفرانس ویدیویی و شبکه‌های خصوصی مجازی (VPNs) روی آورده‌اند. در این وضعیت، متوسط ترافیک جهانیِ داده با گذشت چند روز از ماه مارس، به‌فراخور هر منطقه بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.
  • ساعات اصلی استفاده از اینترنت نیز تغییر کرده است. پیش از همه‌گیری کرونا، بیشترین استفاده از اینترنت وسط هفته‌ها و شب بود؛ اما از ماه مارس میزان مصرف در شب و روز مساوی شده است. این نشان می‌دهد استفاده از شبکه در روزهای میان هفته، برای اولین بار همانند آخر هفته است!
  • همه‌گیری همچنین باعث شده رشد ترافیک داده در سرتاسر جهان افزایش یابد. در سال ۲۰۲۰، اوج ترافیک اپراتور DE-CIX نیویورک ۵۰ درصد افزایش داشت. توجه کنید با اینکه اندازه‌گیری در دسامبر ۲۰۱۹، اوج استفاده را کمتر از ۶۰۰ گیگابیت در ثانیه نشان می‌داد، در نوامبر ۲۰۲۰ بیش از ۹۰۰ گیگابیت در ثانیه شده بود. از زمان راه‌اندازی DE-CIX در سال ۲۰۱۴، این بیشترین افزایش یک‌ساله اوج ترافیک است.

دکتر دیتزل (Christoph Dietzel) از مدیران اپراتور DE-CIX می‌گوید: با تغییراتی که امسال پیش آمده و رشد شدید ترافیک جهانیِ داده که در فرانکفورت نیز دیده‌ایم، کاربران این نگرانی بصورت روزافزون را دارند که نگران عدم تحمل چنین رشدی در درازمدت توسط شبکه جهانی اینترنت هستند. ولی چنین نیست، ما اکنون توانسته‌ایم به‌روش علمی ثابت کنیم که اینترنت همه‌گیری کرونا را در درازمدت تاب آورده و آن را به هیچ گرفته است.

وی همچنین می‌گوید: برای تضمین ارتباطات جهانی، حتی در وضعیت بحرانی همچون همه‌گیری بیماری‌های همه گیر، دهه‌ها پیش اینترنتِ «شبکه شبکه‌ها» (Network of Networks) را ساخته‌اند که از بیش از ۶۰ هزار شبکه فرعی تشکیل شده است.

از سوی دیگر افزایش کنونی استفاده از شبکه، اغلب خارج از زمان اوج ترافیک قبلی، مثلا روزها هنگام دورکاری کارمندان است و این موضوع بخشی از این ترافیک مازاد را قابل بررسی و کنترل می سازد.

اینترنت چنان مقاوم و سازگار است که از پس همه‌گیری برمی‌آید؛ حتی اگر احتمالا قرنطینه سخت‌گیرانه‌ای پیش بیاید.

سلام من رامتین نورمحمد هستم، مدیر و موسس رسانه آی تی جو

به یادگیری و به اشتراک گذاشتن آموخته‌هایم با دیگران علاقه زیادی داشتم، همیشه در حال سرچ و جستجو برای اخبار و دانسته‌های جدید بودم. هرچند که به نظر من تحصیلات رسمی تنها بخشی از آموخته های من در این سال‌هاست، اما رسم بر اینه که برای معرفی خودمون با اونها شروع کنیم.
من تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی رو در رشته مدیریت بازرگانی به پایان رسوندم. بعد از فعالیت در حوزه فناوری اطلاعات (مراکز داده و شبکه) با توجه به شناختی که از این بازار به دست آوردم تصمیم به راه اندازی رسانه‌ای تخصصی در این حوزه گرفتم.
با تعدادی از دوستان همفکر شده و با راهنمایی برخی از فعالان در این صنف، از سال گذشته این رسانه رو راه‌اندازی کردیم تا اخبار و مقالات جدید این حوزه رو پوشش بدیم.
حالا بعد از یک سال، بیش از ۳۰۰ خبر و مقاله تخصصی ترجمه شده رو در اختیار علاقمندان قرار دادیم.
امیدوارم در این مسیر همراه من باشید. شما هم می‌توانید به عنوان نویسنده مطالب صنفی و تخصصی حوزه شبکه و مراکز داده را با نام خودتون در آی تی جو منتشر کنید.
شما به عنوان نویسنده‌ی همراه با آی تی جو می توانید سایر اطلاعات خود را در صفحه‌ی اختصاصی خود (مشابه این صفحه) به اطلاع خوانندگان مقالات برسانید:
سوابق شغلی

پروژه های من

گواهینامه های من