آیا تاکنون در مورد تله کینزی چیزی شنیده اید؟ اگر هم چیزی شنیده اید آیا دقیقا می دانید تله کینزی یا دور آگاهی به چه موضوعی اشاره می کند؟ وب سایت تخصصی دانشگاه کسب و کار به مباحثی همچون دور آگاهی اشاره کرده و در مورد آن ها توضیحاتی ارائه می دهد. ما در طول این محتوا در مورد این مبحث و تاریخچه آن صحبت خواهیم کرد. در صورت علاقمند بودن به چنین مباحثی توصیه می کنیم تا پایان این محتوا را مطالعه کنید.
تله کینزی چیست؟
تله کینزی چیست؟ به جابجا کردن اشیا مختلف بدون هرگونه دخالت فیزیکی دور آگاهی گفته می شود. تنها نیروی مداخله گر در جابجایی اشیا در چنین وضعیتی فقط قدرت و نیروی ذهن است. این پدیده نخستین بار توسط یک دانشمند روسی به نام الکساندرا اکساکوف در سال 1890 مورد استفاده قرار گرفت. این عبارت از ترکیب دو کلمه یونانی به نام های تله و کینزی تشکیل شده است. تله در زبان یونانی به معنای فاصله است و کینزی نیز در زبان یونانی یعنی جابجا شدن. بنابراین در کل این عبارت به معنی حرکت و جابجایی با فاصله است.
پس از مدتی هنری هولت نویسنده آمریکایی عبارت سایکو کینزی را مورد استفاده قرار داد. هنری در سال 1914 این عبارت را مورد استفاده قرار داد. این عبارت نیز مانند عبارت قبلی از دو واژه یونانی سایکو به معنی روان و کینزی به معنی جابجایی تشکیل شده است.سایکوکینزی محدوده وسیع تری نسبت به تله کینزی دارد. سایکوکینزی به معنی اثر گذاشتن بر یک شی یا یک وسیله بدون دخالت فیزیکی و فقط به کمک نیروی ذهن و روان آدمی است. بنابراین با توجه به تعاریف ارائه شده می توان ذکر کرد تله کینزی زیر مجموعه سایکوکینزی است. وب سایت تخصصی دانشگاه کسب و کار شما را با مباحثی از این دست آشنا خواهد کرد.
آیا منشا علمی برای تله کینزی وجود دارد؟
مباحث زیادی در مورد این که آیا تله کینزی منشا علمی و مشخص دارد وجود ندارد. تاکنون آزمایش های زیادی برای اثبات تله کینزی و سایکو کینزی انجام گرفته اما اثبات آن ها میسر نشده است. به طور کلی امروزه اهل فن دور آگاهی را در گروه مسائل شبه علم جای داده اند. البته برخی دانشمندان این مطلب را به طور کلی رد می کنند. دلیل این امر این است که با توجه به استناد به آزمایش ها و تحقیقات زیادی که برای اثبات این پدیده صورت گرفته و هر بار رد شده است بسیاری از افراد آن را موضوعی غیر علمی می دانند. در شاخه پاراسایکولوژی محققان پژوهش های زیادی برای تایید موضوع دور آگاهی انجام داده اند، اما هیچ دلیل علمی مبنی بر تایید این امر مشاهده نشده است. بنابراین صراحتا باید اعلام کنیم علم وجود چنین پدیده ای را با این که اثبات نمی کند اما رد هم نمی کند.
اثبات دور آگاهی در ارتش آمریکا
موسسه تحقیقات ملی علوم آمریکا در سال 1984 به درخواست ارتش ایالات متحده تحقیقات گسترده ای را برای تایید تله کینزی انجام داد. هدف از انجام این تحقیقات کمک گرفتن از خاصیت و ماهیت دور آگاهی برای مقاصد نظامی بود. در واقع هدف این پروژه از کار انداختن تسلیحات نظامی و ویرانگر دشمن به کمک نیروی ذهن است. انجام تحقیقات در مقیاس کوچک موجب مشاهده پدیده دور آگاهی شد به گونه ای که افراد را مجاب به پذیرش علمی چنین موضوعی می نمود.
در حالی که وقتی این تحقیقات در مقیاس وسیع انجام شد مشاهدات اولیه رد شدند. نتایج این تحقیقات در سال 1987 در یک مقاله منتشر شد و وجود پدیده دور آگاهی را رد کرد. البته قابل ذکر است که کارل سیگن پدیده تله کینزی را در کنار پدیده های فریبکارانه و جادوگری قرار داده است. وب سایت دانشگاه کسب و کار یک رسانه تخصصی در حوزه کارآفرینی و استارتاپ است که تمامی موضوعات مرتبط با کارآفرینی را پوشش می دهد.
فیکس پلانر و تله کینزی
در ارتباط با تله کینزی فیکس پلانر که یک مهندس برق است اظهارات جالبی ارائه کرده است. فیکس ابراز می کند در صورتی که دور آگاهی وجود خارجی می داشت حتما ما می بایست در طول زندگی خود حتی یک بار هم که شده آن را تجربه می کردیم. همچنین می بایست شواهد تله کینزی یا سایکوکینزی را در ابعاد مختلف زندگی مشاهده می کردیم یا از دیگران در مورد آن مواردی را دریافت می کردیم. حال آن که ما هرگز در طول زندگی خود با چنین مواردی روبرو نشده ایم. بنابراین به صراحت می توان بیان کرد چنین مواردی هرگز از نظر علم اثبات نخواهند شد زیرا وجود ندارند.
شاید یکی از دلایل مهم برای رد این پدیده از نظر علمی عدم همخوانی آن با قانون دوم ترمودینامیک است. مارسلو در این باره می گوید برای اثبات پدیده های خارق العاده ما نیازمند روش های خارق العاده هستیم. اگر به مباحث کارآفرینی و استارتاپی علاقمند هستید می توانید از hbr.org ، Bloomberg.com، businessuni.net و wsj.com استفاده کنید و از جدیدترین مطالب دنیای کارآفرینی و استارتاپ مطلع شوید.
منبع: رسانه دانشگاه کسب و کار
توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.