یک سیاستمدار روس طرح مالیات از شرکتهای فناوری اطلاعات که در روسیه فعالیت میکنند پیشنهاد کرده است اما هیچ مرکز دادهای نباید مالیاتی برای کاهش شکاف دیجیتالی در این کشور بپردازد.
نشریه روسی پرایم گزارش میدهد که الکساندر خینشتاین، رئیس کمیته سیاست اطلاعات دومای دولتی روسیه، مجلس نمایندگان پارلمان، پیشنهاد داده است که شرکتهای فناوری اطلاعات که مراکز داده را در این کشور نصب نمیکنند، باید 1.2 درصد درآمد سالانه خود را پرداخت کنند. گفته میشود که این پول به کاهش شکاف دیجیتالی در کشور کمک میکند.
خینشتاین در ملاقات حزب سیاسی روسیه متحد با دولت در این باره میگوید: «من میخواهم طرح دریافت مالیات 1.2 درصد از شرکتهای فناوری اطلاعات که از نظر قانونی مراکز پردازش داده در قلمرو فدراسیون روسیه نصب نکرده اند را پیشنهاد کنم.
حجم ترافیک وارد شده به شرکتهای خارجی بدون مراکز پردازش داده در روسیه افزایش مییابد. این هزینهها بر عهده اپراتورهای اتصال ما، همان Rostelecom است. شرکتهایی که مراکز پردازش داده نمیسازند، در هزینههای خود صرفه جویی میکنند و به اپراتورها هزینه تحمیل میکنند.»
خینشتاین گفت، برنامه پل شکاف دیجیتالی، که در مناطق کشور در حال انجام است، از منابع مالی محدودی برخوردار است و پولی که به دست میآورد برای پاسخگویی به تمام نیازها کافی نیست.
در سال 2015، روسیه یک قانون بومیسازی دادهها را معرفی کرد که بر اساس آن اپراتورهای داده باید اطلاعات شخصی شهروندان روسی را در داخل کشور ذخیره و پردازش کنند. در سال 2019، این کشور مجازاتهای پولی بیشتری را برای عدم رعایت الزامات وضع کرد (حداکثر 300000 دلار برای جرائم مکرر).
در نوامبر 2020 فیس بوک به دلیل عدم بومیسازی دادههای کاربران روسی خود 50 هزار دلار جریمه پرداخت کرد، زیرا قبلاً طبق قوانین قبلی 40 دلار جریمه شده بود. در اوایل امسال گوگل به دلیل تخطیهای مشابه حدود 41000 دلار جریمه شد. لینکدین در سال 2016 به دلیل عدم ذخیره اطلاعات در محلی مسدود شد.