Web Analytics Made Easy - Statcounter

هوش مصنوعی پرپلکسیتی پیشنهادی برای خرید مرورگر گوگل کروم ارائه کرد

هوش مصنوعی پرپلکسیتی پیشنهادی ۳۴/۵ میلیارد دلار برای خرید مرورگر گوگل کروم ارائه کرده است.

پرپلکسیتی - گوگل کروم

شرکت هوش مصنوعی پرپلکسیتی پیشنهادی به ارزش ۳۴/۵ میلیارد دلار برای خرید مرورگر کروم، محبوب‌ترین مرورگر وب جهان، ارائه کرده است. این استارتاپ سه ساله که توسط انویدیا حمایت می‌شود و در زمینه مدل‌های هوش مصنوعی تخصص دارد، قصد دارد کروم را پیش از آنکه نهادهای نظارتی گوگل را مجبور به فروش آن کنند، خریداری کند.

هوش مصنوعی پرپلکسیتی این پیشنهاد را تأیید کرده و منابع مطلع به رویترز گفته‌اند که چند صندوق سرمایه‌گذاری نیز برای تأمین مالی این معامله اعلام آمادگی کرده‌اند. شرکت آلفابت، هنوز واکنشی نشان نداده است اما بازار مرورگرها ممکن است در هفته‌های آینده شاهد تغییرات چشمگیری باشد.

هوش مصنوعی پرپلکسیتی که در سال ۲۰۲۲ تأسیس شده، موتور جستجوی مبتنی بر هوش مصنوعی خود را توسعه می‌دهد و ارزش آن حدود ۱۸ میلیارد دلار و تعداد کارکنانش تقریباً ۵۰ نفر است. در مقابل، مدیرعامل داک‌داک‌گو اخیراً ارزش مرورگر کروم را حدود ۵۰ میلیارد دلار تخمین زده است که تقریباً سه برابر کل ارزش هوش مصنوعی پرپلکسیتی است.

در ماه‌های اخیر، شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی علاقه بیشتری به مرورگرهای وب نشان داده‌اند. اوپن‌ای‌آی در حال توسعه مرورگری مجهز به هوش مصنوعی است و هوش مصنوعی پرپلکسیتی مرورگر «کومت» را که یک مرورگر هوشمند است، معرفی کرده است. این استارتاپ مستقر در سان‌فرانسیسکو همچنین در حال بررسی همکاری با موزیلا است تا موتور جستجوی هوش مصنوعی خود را به عنوان گزینه رسمی در فایرفاکس قرار دهد.

خرید مرورگر کروم به هوش مصنوعی پرپلکسیتی دسترسی مستقیم به داده‌های بیش از سه میلیارد کاربر در پلتفرم‌های دسکتاپ و موبایل می‌دهد. این شرکت اعلام کرده قصد دارد پس از تصاحب کروم، حق انتخاب کاربران را حفظ کند، ۳ میلیارد دلار طی دو سال آینده سرمایه‌گذاری کند، موتور جستجوی پیش‌فرض را گوگل نگه دارد و کد منبع باز کرومیوم را حفظ نماید تا پروژه‌های مرورگر رقابتی همچنان پشتیبانی شوند.

با این حال، گوگل به این زودی‌ها قصد ندارد کروم را واگذار کند. اخیراً یک قاضی فدرال حکم داده که گوگل در بازار جستجو انحصار غیرقانونی دارد و وزارت دادگستری آمریکا خواستار واگذاری اجباری مرورگر کروم شده است که می‌تواند منجر به رقابت شدید برای خرید این مرورگر شود.

حکم نهایی در پرونده ضدانحصاری در هفته‌های آینده صادر خواهد شد و احتمالاً تابستان پرچالشی برای آلفابت رقم می‌زند. گوگل احتمالاً نبرد حقوقی طولانی برای مقابله با خواسته‌های وزارت دادگستری آغاز خواهد کرد، بنابراین پیشنهاد هوش مصنوعی پرپلکسیتی ممکن است هنوز زودهنگام و با شانس موفقیت کم باشد. این استارتاپ همچنین اوایل امسال تلاش کرد اپلیکیشن چینی تیک‌تاک را خریداری کند، در حالی که نگرانی‌هایی درباره احتمال ممنوعیت آن در آمریکا وجود داشت.