دادههای CompaniesMarketCap نشان میدهد ارزش بازار شرکت انویدیا، سازنده پردازندههای گرافیکی به 2/188 تریلیون دلار و جایگاه سوم جهان بالاتر از شرکت آرامکو، غول نفتی عربستان سعودی رسیده است.
با عبور انویدیا از آرامکو، اکنون جایگاه هر سه شرکت برتر جهان (از نظر ارزش اقتصادی) به حوزه فناوری اختصاص دارد (به ترتیب مایکروسافت، اپل و انویدیا).
انویدیا در سال 2024 شاهد رشد چشمگیری در ارزش بازار خود بوده است. این شرکت با افزایش تقاضا برای محصولات خود، از جمله پردازندههای گرافیکی بازی، هوش مصنوعی و مراکز داده روبرو بود. انویدیا همچنین از افزایش سهم خود در بازار کامپیوترهای شخصی و گوشیهای هوشمند سود برد.
با این حال علت اصلی رشد چشمگیر انویدیا بدون شک نقش این شرکت در حوزه هوش مصنوعی است. همزمان با محبوبیت فوقالعاده هوش مصنوعی مولد، نیاز به پردازندههای گرافیکی بسیار افزایش یافت و این موضوع در طی یکی دو سال اخیر باعث افزایش چندبرابری ارزش سهام انویدیا به عنوان بزرگترین تولیدکننده کارتهای گرافیک و GPU شد.
انویدیا در این سالها با چالشهایی مانند کمبود جهانی تراشه و افزایش رقابت هم روبرو بود. با این حال، این شرکت به دلیل نوآوری و تمرکز بر بازارهای در حال رشد، توانست بر این چالشها غلبه کند.
صنعت فناوری اطلاعات برترین شرکتهای جهان را دارد
با بررسی جدول ده شرکت برتر جهان متوجه میشویم که هفت مورد از آنها به صنعت فناوری اطلاعات اختصاص دارند:
- مایکروسافت (غول نرمافزاری جهان، پیشرو در ارائه سیستمعامل ویندوز، مجموعه آفیس و طیف وسیعی از محصولات فناورانه)
- اپل (عرضهکننده محصولات خلاقانه و محبوب مانند آیفون، آیپد و مک بوک، در تجربه کاربری بیرقیب است)
- انویدیا (پیشرو در تولید پردازندههای گرافیکی قدرتمند در حوزه بازی، هوش مصنوعی و مراکز داده)
- آمازون (غول تجارت الکترونیک جهان، بزرگترین خردهفروش اینترنتی و مالک AWS)
- آلفابت (هلدینگ مالک گوگل برترین موتور جستجوی جهان، سیستم عامل اندروید، یوتیوب و …)
- متا (غول دنیای شبکههای اجتماعی، مالک پلتفرمهای محبوب فیسبوک، اینستاگرام و واتساپ)
- TSMC (بزرگترین کارخانه ریختهگری مدارهای مجتمع و نیمههادیها در جهان)
دلایل برتری شرکتهای فناوری اطلاعات چیست؟
دلایل متعددی برای برتری شرکتهای فناوری اطلاعات در لیست با ارزشترین شرکتهای جهان وجود دارد. برخی از این دلایل عبارتند از:
- رشد سریع: صنعت فناوری اطلاعات به سرعت در حال رشد است و این امر باعث شده است که شرکتهای فعال در این حوزه سودآوری بالایی داشته باشند.
- نوآوری: شرکتهای فناوری اطلاعات به طور مداوم در حال نوآوری و ارائه محصولات و خدمات جدید هستند. این امر باعث شده است که این شرکتها از رقبای خود پیشی بگیرند.
- تسلط بر بازار: برخی از شرکتهای فناوری اطلاعات مانند اپل و مایکروسافت در بازار خود تسلط دارند و این امر باعث شده است که سودآوری بالایی داشته باشند.
- تمرکز بر تحقیق و توسعه: شرکتهای فناوری اطلاعات سرمایهگذاریهای زیادی در زمینه تحقیق و توسعه انجام میدهند تا بتوانند در رقابت جهانی پیشرو باقی بمانند.
- اتخاذ استراتژی های مناسب برای رشد و توسعه: شرکتهای فناوری اطلاعات با اتخاذ استراتژیهای مناسب برای رشد و توسعه، مانند ادغام و اکتساب، سهم خود را در بازار افزایش میدهند.
با توجه به رشد روزافزون صنعت فناوری اطلاعات، انتظار میرود که شرکتهای فعال در این حوزه در سالهای آینده نیز به برتری خود ادامه دهند. این امر باعث خواهد شد که این شرکتها نقشی مهم در اقتصاد جهانی ایفا کنند.