لوکا روسی، معاون ارشد لنوو در جریان اجلاس Canalys 2023، اعلام کرد که به لطف طراحی جدید محصولات این شرکت، تا سال ۲۰۲۵ بیش از 80 درصد از دستگاههای آنها توسط کاربران قابل تعمیر خواهند بود.
مطابق این طرح که برای کاهش اثرات زیست محیطی محصولات لنوو صورت میپذیرد، از هر پنج قطعه تعمیرپذیر در دستگاهها، چهار قطعه توسط کاربر قابل تعویض خواهند بود.
به این معنی که قطعاتی مانند باتریها و SSD دیگر در داخل دستگاهها مهر و موم نخواهند شد و به راحتی قابل تعویض خواهند بود. داشتن خط تولیدی که تعمیر آسانی داشته باشد، بدون شک عمر بسیاری از دستگاهها را افزایش میدهد و منجر به کاهش زبالههای الکترونیکی در مکانهای دفن زباله میشود.
تعمیرپذیری توسط کاربران سود تولیدکنندگان را کاهش میدهد
البته این کار احتمالاً برای کسب و کار لنوو افزایش سوددهی نداشته باشد، چون قطعاً سهولت در تعمیر دستگاهها منجر به کاهش فروش محصولات جدید خواهد شد؛ اما لنوو همچنان میتواند از درآمد ایجاد شده توسط تجارت قطعات جایگزین بهره ببرد.
به همین دلیل اکثر سازندگان رایانه شخصی به انتخاب خود وارد طرح تعمیرپذیری محصولات نمیشوند. اما لزوم حق تعمیر در سرتاسر جهان طرفداران بیشتری به دست میآورد و برای شرکتهایی مانند لنوو عاقلانه است که پیش از این که توسط تنظیمکنندهها مجبور به انجام این کار شوند، به صورت خودجوش وارد بازار شده و از این موضوع به عنوان فرصت تبلیغات استفاده کنند.
روسی در پاسخ به سوالی درباره این موضوع گفت که فرصتهای بالقوه زیادی در این طرح وجود دارد و او با انجام این اقدام زیست محیطی، نگران آسیب دیدن مالی کسبوکارشان نیست.