این که پلی استیشن 4 از ایکس باکس وان در فروش پیشی گرفته باشد، چیز چندان عجیبی نخواهد بود اما مایکروسافت همیشه در مورد آمار فروش کنسول خود سکوت کرده بود. با این حال، این شرکت بالاخره برای توجیه رگولاتور آنتیتراست برزیلی برای خرید اکتیویژن به فاصله آشکار فروش خود نسبت به پلی استیشن 4 اذعان کرده است.
مایکروسافت اعتراف می کند که PS4 عملاً دو به یک از ایکس باکس وان پیشی گرفته است. این غول فناوری سندی را به تنظیم کننده رقابت ملی برزیل ارائه کرد.
طبق ترجمه Game Luster از زبان پرتغالی، مایکروسافت میگوید: سونی از نظر فروش کنسول و پایه نصبشده از مایکروسافت پیشی گرفته است و در نسل گذشته بیش از دو برابر تعداد ایکس باکس فروخته است.
مایکروسافت هنوز دقیقاً تعداد فروش کنسول ایکس باکس وان را اعلام نکرده است. با این حال، آخرین عدد گزارش شده سونی برای فروش کنسول PS4 تقریباً 117/2 میلیون عدد است. اگر مایکروسافت نصف این تعداد را بفروشد، به حدود 58/6 میلیون کنسول ایکس باکس وان یا حتی کمتر خواهیم رسید.
اشتاباهات استراتژیک در ایکس باکس وان
چند دلیل برای عملکرد فروش نسبتا ضعیف ایکس باکس وان وجود دارد. شاید بازاریابی افتضاح این کنسول در آستانه رونمایی را به خاطر بیاورید؛ طبق اعلام مایکروسافت کنسول قرار بود همیشه به اتصال آنلاین نیاز داشته باشد و هر بازی فیزیکی نصب شده روی ایکسباکس وان شما فقط و فقط در کنسول شما نصب شود.
این طرحی بود که به طور موثر دیسکها را پس از نصب بازی بلااستفاده میکرد. این تلاشی برای از بین بردن بازار بازیهای دست دوم ایکسباکس وان بود، اما طرفداران ایکسباکس 360 از این حرکت به شدت وحشت کردند. این اشتباه تکاندهندهای از سوی مایکروسافت بود و سونی از این موضوع بسیار خوشحال بود.
اقداماتی از این دست و تاکید اولیه مایکروسافت بر دوربین حرکتی کینکت، جذابیت کنسول ایکس باکس وان را مختل کرد. خوشبختانه، انتشار یک آپدیت، نیاز به آنلاین بودن کنسول را حذف کرد، اما کاهش فروش اولیه این کنسول دیگر قابل برگشت نبود.
مایکروسافت ایکس باکس وان را احیا کرد
پس از آن مایکروسافت در نهایت ایکس باکس وان را به کنسولی تبدیل کرد که ارزش خرید داشته باشد. بسیاری از بهترین بازیهای ایکس باکس وان هنوز میانگین امتیازات نقد متاکریتیک بسیار بالایی دارند و معرفی سرویس اشتراک ایکس باکس گیم پس به این کنسول امتیاز فروش بسیار خوبی نسبت به رقبا داد.
ایکسباکس وان نیز مانند شکست کنسول Wii U که باعث توسعه نینتندو سوییچ شد، درسهای مهمی را برای کنسولهای ایکس باکس سری اس | ایکس ایجاد کرد. کنسولهای نسل کنونی مایکروسافت بسیار کاربرپسند هستند. آنها همچنین از سرویس گیم پس بهره میبرند و شامل ویژگیهای فوقالعادهای مانند Smart Delivery و Quick Resume هستند.
با فناوری جدید Smart Delivery، شما همزمان نسخههای ایکس باکس وان و ایکس باکس سری X|S یک عنوان را با یک خرید دریافت میکنید و بدون توجه به نسل کنسول شما، بهترین نسخه بازی به طور خودکار تحویل داده میشود. در قابلیت Quick Resume، به سادگی دکمه Xbox را فشار دهید و یک بازی جدید را برای بازی انتخاب کنید که این کار بازی فعلی شما را در حالت استندبای قرار میدهد. وقتی که میخواهید به بازی قبلی بازگردید، از جایی که بازی را متوقف کردهاید، به سرعت بازی را از سر میگیرید.