همیشه سوالی که ذهن اکثر کاربران را به خود مشغول می کند این است که هاست داخلی تهیه کنیم یا هاست خارجی؟ کدام یک از اینها میتواند گزینه مناسبتری برای سئوی وب سایت ما باشد؟ برای پاسخ به این سوال تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا مزایا و معایب هر یک را بررسی کنیم . در نهایت یک تصمیم درست برای تهیه هاست وب سایتمان بگیریم.
زمانی که یک وب سایت راه اندازی میکنید به فضایی به نام میزبانی یا هاست برای مدیریت و ذخیره اطلاعات نیاز دارید. اینکه میگوییم هاست داخلی یا هاست خارجی منظور مکانی که مدیریت شرکت در آنجا قرار دارد نیست، بلکه اشاره به سروری دارد که قرار است اطلاعات شما را میزبانی و در خود نگه دارد.
هاست داخلی (ایران)
میدانیم که هاست فضایی است که اطلاعات وبسایت ما در آن ذخیره و نگهداری میشود. سرورها که کامپیوترهای بسیار بزرگ و قدرتمند هستند برای ارائه فضای میزبانی استفاده میشوند و باید بصورت دائم به اینترنت پرسرعت متصل باشند.
هاست ایرانی به این معناست که این سرورها در ایران قرار دارند و وظیفه میزبانی وب سایت های مختلف را انجام میدهند. سایت هایی که توسط سرورهای موجود در ایران میزبانی میشوند توسط اینترنت به تمامی نقاط ایران دسترسی خواهند داشت.
دیتاسنترهای ایرانی توانسته به میزان زیادی رضایت کاربران ایرانی را جلب کند و بسیاری از وبسایت های ایرانی روی سرورهای ایران میزبانی میشوند.
مزایای هاست داخلی (ایران)
- سرعت بارگذاری بالاتر برای کاربران داخلی: از آنجایی که سرورها در داخل کشور قرار دارد و به دلیل مسافت نزدیک نسبت به سرورهای خارج از کشور سرعت بارگذاری وب سایتها برای کاربران داخلی بسیار بیشتر است.
- دسترسی به وب سایتها در زمان محدودیت اینترنت: با توجه به شرایط خاص در کشور و قطعی اینترنت دسترسی به وب سایتهایی که توسط سرورهای ایرانی مدیریت میشوند و از هاست داخلی استفاده میکنند، امکان پذیر خواهد بود.
معایب هاست داخلی
- مشکلات سئو: سئوی وب سایتهایی که از هاست خارجی استفاده میکنند به مراتب از وب سایتهای با هاست داخلی بهتر است زیرا سرعت این سایتها بیشتر میباشد. همچنین صفحات این وب سایتها سریعتر ایندکس شده و در نهایت پروتکل های سئوی گوگل زودتر در این وب سایتها پیاده سازی میشود. اگر سرعت و سئوی سایت شما اهمیت دارد، بهتر است از هاست خارجی استفاده کنید.
- محدودیت تکنولوژی: اکثر سرورهایی که در دیتاسنترهای ایران مورد استفاده قرار میگیرد، نسل قدیم و دست دوم سرورهای خارجی (سرورهای G8 و G9) میباشد. بنابراین تکنولوژی مورد استفاده در سرورهای داخلی قدیمیتر و محدودتر هستند.
- امنیت پایین: با توجه به محدودیت تکنولوژی در سرورهای ایرانی (همانطور که در فوق اشاره شد) امینت این سرورها پایین بوده و در صورت حملات مقاومت کمتری نسبت به سرورهای خارجی از خود نشان میدهند.
- افت سرعت: با در نظر گرفتن مشکلات اینترنتی در ایران و عدم سرعت بالا، افت سرعت سرورهای داخلی نسبت به سرورهای خارجی بسیار بیشتر است.
- آپتایم پایین: هاست های ایرانی بخاطر زیرساخت های ضعیف و همچنین قدیمی بودن تکنولوژی سخت افزار آپتایم پایینتری به نسبت سرورهای خارج از کشور دارند.
در صورتی که نیاز به خرید هاست وردپرس و خرید هاست ووکامرس داشتید کافیست از متخصصین ما در شرکت فراداده کمک بگیرید تا بهترین راهکار را به شما پیشنهاد دهیم.
هاست خارجی
هاست خارجی شامل خرید فضای میزبانی از یک شرکت دیگر است که پهنای باند و فضای سرویس را در اختیار کاربران قرار می دهند. بسیاری از کاربران ایرانی به دلیل تسهیلاتی که شرکت های خارجی به آنها ارائه می دهند تمایل دارند تا برای وبسایت خود از فضای هاستینگ خارجی استفاده کنند.
هاست های خارجی در طرح های متنوع با قیمت های متفاوت ارائه میشود که نیازهای مختلف شرکتها را برآورده میسازد.
مزایای هاست خارجی
- ارزان تر بودن نسبت به هاست های داخلی: به علت اینکه در سرورهای خارجی تحریمی وجود ندارد و طبعا جدیدترین تکنولوژی های روز استفاده می شوند، ما با صرف هزینه برابر، میتوانیم یک سرور با حداقل دو برابر منابع سخت افزاری تهیه نماییم!
- فایروال قوی: وجود دیواره آتشین سخت افزاری قوی در سرور های کمترین نگرانی را از بابت حملات Ddos و مشابه را به سرور شما ایجاد می کند.
- استفاده از تکنولوژی بروز: در سرور های خارجی اکنون تقریبا تمامی سخت افزار آن بروز بوده و برای مثال هارد های هاست های اشتراکی خارجی همگی از هارد درایو های NVME استفاده می کنند.
- سئوی بهتر: گوگل بخاطر دسترسی بهتر به سرور های خارج از کشور ، سریعتر محتوا را مورد ایندکس قرار می دهد و همچنین امتیاز بهتری به سرعت وب سایت های خارج از کشور لحاظ می کند (زیرا گوگل پینگ خوبی نسبت به وب سایت های داخل کشور نمی دهد).
معایب هاست خارجی
- عدم دسترسی به وب سایت در هنگام محدودیت اینترنتی کشور: با توجه به رخ دادن برخی محدودیت های اینترنتی در مواقع خاص ممکن است دسترسی کاربران ایرانی به وب سایت های خارج از کشور عملا میسر نباشد
- عدم ارتباط با درگاه بانکی در برخی مواقع: با توجه به الزام بانک مرکزی (شاپرک) به ارائه خدمات درگاه بانکی به وب سایت ها ، امکان ارائه خدمات به IP های خارج از ایران بعضا دچار مشکل می شود (که این امر موقتی می باشد و سریعا رفع می گردد)
کدام هاست بهتر است؟
اگر دایره مشتریان شما کاملا ایرانی می باشد و خدمات بی دردسری را میخواهید تجربه کنید و در مواردی برایتان اعتبار سئو ارزش اولیه ای ندارد، بهتر است از هاست داخلی (ایران) خریداری کنید.
اما اگر برایتان اعتبار سئو مهمتر است و نیاز دارید سرعت وب سایت برای موتورهای جستجوی گوگل، اعتبار بیشتری داشته باشد هاست خارج از کشور به شما پیشنهاد می شود.
در کل با توجه به شرایط موجود ، تصمیم گیری درباره خرید هاست داخلی یا خارجی یک تصمیم کاملا شخصی و بر اساس بررسی مزایا و معایب برای هر مجموعه می باشد. در صورتی که نیاز به خرید هاست وردپرس و خرید هاست ووکامرس داشتید کافیست از متخصصین ما در شرکت فراداده کمک بگیرید تا بهترین راهکار را به شما پیشنهاد دهیم.