اینتل و گوگل کلود روز سهشنبه از یک تراشه مشترک رونمایی کردند که قرار است پردازش مراکز داده را ایمنتر و کارآمدتر کند.
گوگل به روند خود برای ایجاد تراشههای سفارشی برای عملیات مرکز داده ادامه میدهد و تحلیلگران اظهار میکنند که تراشههای طراحیشده سفارشی روندی مستمر هستند.
تراشه E2000، کار پکیج کردن دادهها برای شبکه را برعهده میگیرد، وظیفهای که معمولاً توسط سیپییوهای گرانقیمت که پردازشهای اولیه را انجام میدهند، صورت میگیرد.
امین وحدت، معاون مهندسی گوگل، در این گزارش گفت که E2000 همچنین امنیت بهتری را برای مشتریانی ارائه میدهد که از پردازندههای مرکزی اشتراکی در فضای ابری استفاده میکنند.
مارک گراناهان، یکی از بنیانگذاران و مدیرعامل iDEAL Semiconductor، گفت: این همکاری، نشان دهنده نیاز سیریناپذیر به بهینهسازی توان بیشتر است.
او گفت: «البته فرم فاکتور محصولات باید ثابت بماند تا با زیرساختهای موجود سازمانی سازگار باشد. بنابراین چگالی توان افزایش مییابد که به نوبه خود تقاضای بیشتری برای نیمه هادی های توان با راندمان بالاتر ایجاد می کند.»
نیک مک کیون، معاون ارشد و مدیر کل شبکه و لبه اینتل نیز در بیانیهای گفت:«گوگل کلود E2000 را در محصولی به نام C3 VM ارائه میکند که مجهز به پردازندههای نسل چهارم زئون اینتل است و اینتل از این طریق میتواند تراشه خود را به مشتریان بیشتری بفروشد. گوگل پیش از این نیز سابقه طراحی تراشههای خود برای موارد استفاده خاص در مراکز داده را داشته است.»
جان ویت، نایب رئیس زنجیره تامین جهانی در شرکت مشاوره Genpact گفت:«طراحی های تراشههای مخصوص برنامه (ASIC) برای مدتی طولانی راهکاری ایدهآل بسیاری از نیازهای صنعت بوده است.»
گوگل قبلاً واحد انکد ویدیو یا VCU را برای فشردهسازی محتوای ویدیویی، واحد پردازش تانسور یا TPU را برای بارهای کاری هوش مصنوعی و تراشه Titan را برای امنیت را طراحی کرده است.
ویت افزود: «چه در بخش مالی، تجزیه و تحلیل آب و هوا، بهینهسازی زنجیره تأمین جهانی، کاهش ریسک، یا مسائل بزرگی که رهبران C-suite با آن مواجه هستند، تراشههای محاسباتی سفارشیشده و ویژه برنامهها تقاضای بالایی خواهند داشت».
اینتل و گوگل تنها شرکتهایی نیستند که تراشههایی تولید میکنند که به طور خاص برای بهبود عملکرد مرکز داده طراحی شدهاند. پیش از این تراشههای مرکز داده Arm سفارشی در بازار با اقبال خوبی مواجه شدهاند.
چندین شرکت در حال حاضر در حال ایجاد تراشههای Arm – یا Advanced RISC Machines – برای بازار سرور هستند، از جمله پردازندههای گراویتون (Graviton) مبتنی بر ARM آمازون و پردازنده Kunpeng مبتنی بر ARM هوآوی که توسط این شرکت در تجارت ابری استفاده میشود.
Arm با معرفی تراشههای Arm Neoverse V1 و Arm Neoverse N2 در سال گذشته که برای کمک به شرکای تولید تراشههای این شرکت در رقابت با تراشههای نسل سوم Xeon اینتل طراحی شدهاند، استفاده از تراشههای خود برای بازار سرور را رواج داده است. به نظر میرسد این استراتژی در حال نتیجه دادن است، زیرا سهم بازار سرور Arm از 5.4 درصد در پایان سال 2021 به 7.1 درصد در سه ماهه دوم سال جاری افزایش یافته است.