روز چهارشنبه 22 تیرماه، رویداد «بزرگداشت روز فناوری اطلاعات» در هتل اسپیناس بلوار کشاورز با همراهی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، بانک مرکزی، سازمان بورس، پلیس فتا و حمایت شرکتهای تجارت الکترونیک پارسیان، آداک فناوری مانیا، جویا، خدمات انفورماتیک، آیو و ترنا سیستم و با حضور بیش از 500 چهره کسبوکاری، اصحاب رسانه و پیشکسوتان صنوف مختلف و نمایندگان دولت و مجلس برگزار شد.
اسلامی: باید پیام اتحاد صنف را به حاکمیت مخابره کنیم
در این رویداد آقای حسین اسلامی، رئیس هیئت مدیره سازمان نصر تهران ضمن تبریک روز فناوری اطلاعات از اهمیت ثبت این روز در تقویم مناسبات کشور و مصادف شدن آن با سال دانشبنیان گفت.
وی در ادامه با اشاره به جایگاه آی تی در جهان توضیح داد:«امیدواریم برگزاری و بزرگداشت چنین روزی به فرهنگسازی حول داراییهای نامشهود کمک کند. ما برای اولین بار کارگروهی در زمینه فناوری اطلاعات داریم که اختیارات ریاست جمهوری به این کارگروه تفویض شده است. ادبیات فناوری و ادبیات حوزه نرمافزار باید در تمامی نهادهای دولتی و خصوصی کشور جا بیفتد.»
او ادامه داد: هیچ وزارتخانهای نیست که ما در بخش فناوری اطلاعات با آن سروکار نداشته باشیم و به همین دلیل هماهنگی با تمامی دستگاهها برای ما بسیار مهم است.
اسلامی تاکید کرد: درخواست ما از مجلس این است که قبل از نهایی شدن طرح یا هر تصمیمی و رفتن آن به صحن علنی از فعالان این حوزه مشورت گرفته شود. اگر چنین مسیری درخصوص طرح صیانت عملیاتی میشد، مسیر دیگری این طرح به خود میگرفت. همچنان انتظار داریم که اقتصاد دیجیتال گسترش پیدا کند.
او توضیح داد: سازمان نصر تهران تلاش کرده در حوزه رسانه به شکل جدیتری عمل کند و همچنین به دنبال امکانهای گفتوگوی صریح با دولت بودهایم. بدنه صنف رفع مشکلات خود را در اتحاد جستوجو میکند و اکنون فرصت این است که مشکلات قدیمی را کنار گذاشته و این پیام را به حاکمیت انتقال دهیم که همه ما با هم مطالبات یکسانی داریم و در این مسیر با یکدیگر متحد هستیم.
نماینده مجلس: مجلس و دولت به صورت همه جانبه از صنف فاوا حمایت میکنند
سید محمدرضا میرتاجالدینی، رئیس فراکسیون راهبردی مجلس نیز در ادامه رویداد بزرگداشت فناوری اطلاعات از برنامههای مجلس درخصوص توسعه حوزه فناوری اطلاعات خبر داد:« فناوری اطلاعات یک پایه و بستر برای تولید ثروت در جامعه است. به ویژه در سالی که دانش بنیان نام نهاده شده است، فعالان این حوزه حضور و اقداماتشان بسیار مهم است. جامعه فعلی ما یک جامعه هوشمند است و بدون فناوری اطلاعات پیشرفت ممکن نیست.
وزارتخانهها در حال حاضر بهطور جدی زیرساخت هوشمند را میخواهند توسعه دهند. دولت نیز باید از این حوزه حمایت کند. مجلس هم در این زمینه لازم است همزمان مقررات گذاری و مقررات زدایی را به منظور تسهیل کسب و کار انجام دهد. فراکسیون راهبردی مجلس یک کمیته تخصصی تاسیس کرده و اعضای آن هم از خود فعالان حوزه فناوری اطلاعات تشکیل شده است و مجلس از نظرات تخصصی آنها استفاده میکند.
در حوزه تولید ثروت جایگاه فناوری اطلاعات بسیار مهم است. مجلس و دولت همه جانبه باید از این صنف حمایت کنند. یکی از برنامههای ما گسترش و توسعه سرعت و فراگیری اینترنت خانگی است. برای توسعه فیبر نوری هم بودجههای لازم تخصیص پیدا کرده و به دنبال افزایش و تقویت تامین مالی این پروژه نیز هستیم. همچنین حمایت از شرکتهای دانش بنیان در دستور کار است.»
پنل تخصصی روز ملی فناوری اطلاعات
در این مراسم، پنل تخصصی با حضور نمایندگانی از نهادها و دستگاههای دولتی برگزار شد. معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیکی ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک، نماینده وزارت اقتصاد در حوزه فناوری اطلاعات و رئیس اسبق سازمان نصر در این پنل حضور داشتند. رضا قربانی رئیس کمیسیون فینتک و عضو هیئت مدیره نصر تهران نیز مدیریت پنل را بر عهده داشت.
در این پنل امیرحسین سعیدی نائینی، رئیس اسبق سازمان نصر با تبریک روز ملی فناوری اطلاعات گفت: مشکلات فعلی ما به شرکتهای دانشبنیان محدود نمیشود و در تمامی حوزههای مختلف اقتصادی چالشها موجود است. مجلس و دولت هم اکنون خود مشکل دارند و در تنگنا هستند.
او ادامه داد: به هرحال این واقعیت را باید بپذیریم که بخشی از بدنه دولت درگیر فساد است و این چرخه تنگناهای مالی دام تکرار میشود. شرایط اقتصادی خوب نیست و بههرحال خود صنف و دولت و مجلس باید به کمک یکدیگر بیایند.
در ادامه این پنل مهران محرمیان، معاون فناوری اطلاعات بانک مرکزی عنوان کرد: ارتباط حوزه فناوری اطلاعات با بانک مرکزی بسیار بیشتر شده و چالشهای زیرساختی تا حد زیادی رفع شده است. بسیاری از مشکلات بانکی در این زمینه نیز حل شده و اکنون ما داریم آماده یک پرش میشویم.
محرمیان تاکید کرد: درحال حاضر ما با نسلی مواجه هستیم که با تلفن هوشمند بزرگ شده و بسیاری از ابعاد این حوزه در ذهن و روزمره او وجود دارد. این اتفاق مهمی است؛ چراکه تاکنون ما در خدمت دیگران بودیم و اکنون باید خود خدمت را طراحی و اجرا کنیم. مشکلات کشور در برخی موارد به جاهایی رسیده که ناچار به تصمیمگیری هستیم. حوزه فناوری اطلاعات بعد از تصمیمات تازه توسعه آن آغاز میشود. فرصتهای بسیار خوبی در این زمینه وجود دارد.
در ادامه تقوایی به عنوان نماینده وزارت اقتصاد در حوزه فناوری اطلاعات به سخنرانی پرداخت و توضیح داد: آیا حاکمیت شرایط و الگوی توسعه و پیشرفت خود در حوزه فناوری اطلاعات را روشن کرده است؟ کشورها رویکردهای مختلفی در این زمینه دارند و برخی خود را پیشران در این حوزه تعریف کردهاند. برخی بهعنوان مصرفکننده شناخته شدهاند. باید برای ما روشن باشد که در کدام دسته جا میگیریم.
او تاکید کرد: ما زمانی که از مانعزدایی صحبت میکنیم باید توصیف روشنی از وضعیت داشته باشیم. یکی از موضوعاتی که به آن فکر میکنیم این است که مواانع را شفاف کنیم و تنها منبع اطلاعاتی جدی ما در این زمینه تجربه فعالان این حوزه است که باید از آن استفاده کنیم.
ستار هاشمی، معاون توسعه فناوری و خدمات الکترونیکی ثبتی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور نیز از دیگر سخنرانان این پنل بود. او گفت: هویت بخشی به افراد، هویت بخشی به املاک و هویت بخشی به کسبوکارها برای ما بسیار مهم است. حقیقت این است که در هویت افراد توانستیم اقدامات جدی انجام دهیم اما در دو حوزه دیگر هنوز با تحقق اهداف فاصله داریم و در تعامل با شرکتهای دانش بنیان میتواند توسعه این دو بخش نیز اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: ما دست یاری به سمت فعالان و متخصصان این حوزه دراز کردهایم و طی یکی دو هفته آینده فراخوانی خواهیم داشت تا بسیاری از املاک و سامانهها را برونسپاری کنیم.
بیانیه نصر تهران برای روز ملی فناوری اطلاعات
نازنین دانشور عضو هیئت مدیره نصر تهران، بیانیه پایانی روز فناوری اطلاعات را به نمایندگی نصرتهران قرائت کرد. در این بیانیه آمده است: جهان امروز ما، بیش از هر زمان دیگری تحت تأثیر مظاهر و محصولات منتج از انقلاب فناوری است. همهچیز در حال تغییر بنیادین است و این تغییر آنچنان بزرگ به نظر میرسد که نمیتوان ابعاد آن را بهروشنی ترسیم یا تصور کرد. واکنش ما به این تحول عظیم باید منسجم و فراگیر باشد و همه ابعاد جامعه، از بخشهای خصوصی و دولتی تا جامعه مدنی و آکادمیک را دربر گیرد. ما ناگزیریم با توجه به شرایط ویژهای که بر کشورمان حاکم است، خود را آماده نگه داریم. ما در برابر وضعیت امروز ایرانمان مسئولیم؛ آن هم در زمانهای که تجربه کرونا نشان داد که فناوری چقدر میتواند در بحرانهای جهانشمول در پاسداری از وضعیت و موقعیت کشورها یا ارتقا و تنزل آنها تأثیرگذار باشد.
در ادامه تاکید شده: ما اهالی نصر راه سختی را انتخاب کردهایم، اما همچنان امیدواریم. از ابتدا میدانستیم این راه، راه آسانی نیست و انتظار موانع و کارشکنیها و ناملایمتی را داشتیم و داریم، اما با تمام توان تلاش کردیم پاسدار رأیی باشیم که در انتخابات گرفتهایم. برای بسیاری، بهخصوص فعالان صنفی، مجموع شرایط اقتصادی نشانهای است برای اینکه بیش از این جلوتر نروند و انگیزه و انرژی مضاعفی را از خود هزینه نکنند. ما اما تازه در ابتدای موج دوم هستیم. در سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران تلاش میکنیم پاسدار حقوق کسبوکارها و فعالان صنف فناوری اطلاعات ایران باشیم. امروز دامنه صنف بسیار بزرگ شده و در اکوسیستمی فعالیت میکنیم که هر روز ابعاد جدیدتری مییابد. امروز اقتصاد دیجیتال، کسبوکارهای دانشبنیان و استارتاپی، اقتصاد نوآوری و دهها حوزه دیگر بهصورت مستقیم یا غیرمستقیم با مفهوم بازار و صنعت فناوری اطلاعات مرتبط هستند. فناوری اطلاعات امروز به زیرساخت توسعه تبدیل شده و سازمان نظام صنفی رایانهای تلاش میکند نماینده مناسبی برای این صنف پیشرو باشد. همین جا از بزرگان و بنیانگذاران سازمان نظام صنفی قدردانی و بابت همه تلاشهایشان از آنها تشکر میکنیم.
متأسفانه برخی تعارضات مانع از آن میشود که بتوانیم با اثربخشی حداکثری فعالیت کنیم، اما ناگزیریم از غلبه بر این موانع؛ ما به گفتوگو ناگزیریم، ما به استقامت، به انتخاب و اصرار به مسیر درست ناگزیریم.
این بیانیه افزوده: اولویت همه ما منافع صنف فناوری اطلاعات ایران است؛ صنفی که هر روز در حال گستردهتر شدن است. اگر زمانی شرکتهای نرمافزاری و سختافزاری و کسبوکارهای بزرگ مخابراتی در محدوده این صنف میگنجیدند، امروز باید جایی برای فریلنسرها باز کنیم. امروز کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال و دانشبنیان بخش مهمی از اشتغالآفرینی کشور را به دوش میکشند. امروز از بلاکچین تا هوش مصنوعی پیشبرنده موج دوم شدهاند.
این بیانیه با تاکید براینکه نهاد صنفی ملک شخصی کسی نیست تصریح کرده: تا اینجا، راه سختی را آمدهایم و بعد از این هم آسان نخواهد بود. امانتی را تحویل گرفتهایم که تمام تلاشمان را میکنیم بهتر از روزی که تحویل گرفتیم، به دیگران تحویل دهیم. نهاد صنفی ملک شخصی کسی نیست؛ اینجا جایی است که رفتوآمدها زنده نگهش میدارد؛ از این رو در این مدت تلاش کردیم تا حد ممکن درهای سازمان را به روی چهرههای جدید باز کنیم. امروز کسبوکارهای دانشبنیان، سازمان نظام صنفی را نماینده خود میدانند و افتخار میکنیم که بخشهای پیشرو اقتصاد دیجیتال برای فعالیت صنفی، این نهاد را انتخاب میکنند تا از اینجا مطالبات صنفی خود را پیگیری کنند. به همت هیئت مدیره عضویت کسبوکارها نوآورانه نیز تسهیل شده است.
در ادامه آمده: اکنون که در روز فناوری اطلاعات هستیم، دهها موضوع باز داریم؛ از طرح صیانت خاموش گرفته تا برخی پلمبها و فیلترینگهای سلیقهای. یا به عنوان نمونه دستکاری اینترنت و ناپایداری آن، بحران منابع انسانی، ضعف زیرساختها، چالشهای ناتمام بیمه و مالیات تنها بخشی از مسائل فعالان این حوزه است. در این راستا تلاش کردهایم درباره مسائل با نهادهای تأثیرگذار و تصمیمگیر گفتوگو و تعامل کنیم. تلاش کردهایم ساختار سازمان را اصلاح کنیم و اساسنامه را با رأی و نظر قاطبه صنف تغییر دهیم تا این سازمان پاسخگوی مسائل روز باشد، ولی هنوز مسائل زیادی روی زمین مانده؛ از فریلنسرها بگیر تا جایگاه زنان در صنف فناوری اطلاعات. نصر افتخار دارد که روزی راهبری عزیزی چون مرحوم آزاده داننده را تجربه کرده است. صنف فناوری در زمینه توانمندسازی زنان میتواند پیشروتر از باقی حوزهها عمل کند. درهای سازمان را به روی همه باز کردهایم و امیدواریم افراد تازهنفس در موج دوم کنار ما بایستند. اینجا سازمان نظام صنفی رایانهای استان تهران است؛ خانه همه فعالان اکوسیستم اقتصاد نوآوری ایران.
تقدیر از حامیان رویداد
گفتنی است در اختتامیه بزرگداشت روز ملی فناوری اطلاعات به حامیان رویداد شامل تجارت الکترونیک پارسیان، آداک فناوری مانیا، شرکت جویا، شرکت ملی خدمات انفورماتیک، تلویزیون اینترنتی آیو و شرکت ترنا به پاس تشکر از آنها لوح تقدیر اهدا شد.
جمعآوری کمک مالی برای آزادی زندانیان
مراسم پایانی این رویداد نیز با گلریزان برای آزادی زندانیان جرایم مالی همراه شد و 20 تندیسی که به مناسبت روز فناوری اطلاعات توسط نصر تهران طراحی و آماده شده بود، هر کدام به مبلغ 10 میلیون تومان، توسط برخی افراد حاضر در این مراسم خریداری شد.