Web Analytics Made Easy - Statcounter

چگونه جوشکار شویم؟ + مهارت‌های موردنیاز

استخدام جوشکار

اگر از انجام کارهای یدی برای ساختن یا تعمیر برخی وسایل لذت می‌برید، جوشکاری می‌تواند شغل ایده‌آلی برای شما باشد. از آنجایی که حرفه جوشکاری نیازمند کار با ابزارهای تخصصی و شعله آتش است، برای موفقیت در این زمینه به آموزش تخصصی و تمرین بسیار زیادی نیاز دارید. در این مقاله، به معرفی شغل جوشکاری، وظایف جوشکار ، مهارت‌های مورد نیاز و نحوه تبدیل شدن به یک جوشکار حرفه‌ای می‌پردازیم.

معرفی شغل جوشکاری و وظایف جوشکار

جوشکار کیست؟ جوشکار فردی است که برای ساخت یا تعمیر لوازم مختلف با استفاده از گرما و حرارت (آتش) انواع مختلف فلزات را به یکدیگر متصل می‌کند. جوشکاران می‌توانند انواع مختلفی از وسایل را بسازند و این تخصص در بیش از 50 درصد از صنایع جهان کاربرد دارد. در اغلب حوزه‌ها از املاک و مستغلات گرفته تا ساخت و تعمیر وسایل نقلیه، پل، کشتی یا هواپیما، به تخصص جوشکاری نیاز است. باتوجه به گستردگی حوزه کار جوشکاری، انواع مختلفی جوشکار در دنیا وجود دارد که در زمینه خاصی تخصص دارند.

شغل جوشکاری در ایران نیز بازار کار بسیار خوبی دارد. از فایده های شغل جوشکاری این است که می‌توانید علاوه بر استخدام در مشاغل مختلف، به راه‌اندازی کارگاه جوشکاری یا یک کار تولیدی با جوشکاری اقدام کرده و کسب درآمد کنید.  

وظایف و مسئولیت‌های مشترک جوشکاران شامل موارد زیر می‌شود:

  • اطمینان از ایمنی و دوام سازه‌ها در حین انجام کار و پس از پایان پروژه
  • پیروی از مقررات ایمنی در به‌کارگیری حرارت و شعله
  • حفظ دمای مناسب شعله و فلزات در طول فرآیند جوشکاری
  • تمیز کردن و نگهداری تجهیزات جوشکاری
  • مشاهده نقشه برای تعیین طول و ابعاد محصول در حال جوش

برای مشاهده آگهی‌های استخدام جوشکار لوله و تاسیسات امروز کلیک کنید.

چگونه جوشکار شویم؟

پیش از این به معرفی شغل جوشکاری پرداختیم. اما چگونه می‌توانیم یک جوشکار حرفه‌ای شویم؟ برای تبدیل شدن به یک جوشکار حرفه‌ای و فعالیت در این زمینه، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • دوره جوشکاری بگذرانید
  • گواهی جوشکاری دریافت کنید
  • تجربه کسب کنید
  • فرصت‌های شغلی را پیدا کنید

1. درباره شغل جوشکاری و انواع مختلف آن تحقیق کنید

همانطور که گفتیم، حرفه جوشکاری در حوزه‌های مختلفی کارایی دارد و تخصص هر جوشکار می‌تواند با دیگری متفاوت باشد. بنابراین بهتر است قبل از شروع این حرفه، در مورد گزینه‌های مختلف حرفه جوشکاری تحقیق کنید. این کار می‌تواند به شما در شناخت اینکه کدام تخصص‌های جوشکاری خاص با نقاط قوت و توانایی‌های شما هماهنگ است، کمک کند. از آنجایی که وظایف و مسئولیت‌های مشاغل مختلف جوشکاری می‌تواند متفاوت باشد، به دوره‌های آموزشی و گواهینامه‌های متفاوتی برای شروع فعالیت در هر حوزه نیاز دارید.

2. دوره‌های جوشکاری را بگذرانید

هنگامی که نوع حرفه جوشکاری مورد نظرتان را انتخاب کردید، باید در مورد الزامات آموزشی آن تحقیق کنید. در برخی از هنرستان‌ها رشته جوشکاری ارائه می‌شود و می‌توانید با دریافت مدرک دیپلم جوشکاری فعالیت خود را در این حوزه شروع کنید. همچنین، دوره‌های مختلفی برای معرفی شغل جوشکاری و آموزش مهارت‌های لازم (آموزش جوش آرگون، جوشکاری برق، جوشکاری ذوبی، الکترود دستی و…) وجود دارد که می‌توانید برای دریافت گواهینامه و کسب مهارت‌های لازم در آن‌ها شرکت کنید. یکی از سختی های شغل جوشکاری این است که برای ورود به آن نیاز به گذراندن دوره‌های تخصصی داشته و باید احتیاط بسیار زیادی در حین آموزش و انجام کار به خرج بدهید. بنابراین اگر فردی عجول یا کم توجه به جزئیات هستید، ممکن است این حوزه شغلی برای شما مناسب نباشد.  

3. گواهی جوشکاری دریافت کنید

برای شروع به کار و استخدام به عنوان جوشکار نیاز به داشتن مدرک و گواهی پایان دوره آموزشی دارید. اغلب دوره‌های آموزش جوشکاری تقریبا شش ماه تا دو سال طول می‌کشند و پس از اتمام دوره می‌توانید گواهی معتبر دریافت کنید. گواهی پایان دوره برخی از آموزشگاه‌ها در خارج از کشور نیز معتبر بوده و می‌توانید برای کار در کشورهای دیگر از مدرک خود استفاده کنید.

4. تجربه کسب کنید

پس از کسب مدرک و گواهی جوشکاری، می‌توانید آموزش عملی را از طریق گذراندن دوره کارآموزی برای حوزه خاصی از جوشکاری که می‌خواهید دنبال کنید، شروع کنید. با گذراندن یک دوره کارآموزی در کارگاه جوشکاری، می‌توانید آشنایی بیشتری با مسئولیت‌های جوشکار پیدا کرده و مهارت‌های عملی لازم برای استخدام به عنوان جوشکار را به دست بیاورید. 

در برخی از مراکز می‌توانید پس از اتمام دوره کارآموزی، در همانجا مشغول به کار شوید. اما در صورتی که این امکان وجود نداشته باشد هم، به دست آوردن تجربه عملی از طریق کارآموزی به شما در پیدا کردن موقعیت‌های شغلی دیگر کمک می‌کند.

5. فرصت‌های شغلی را پیدا کنید

زمانی که آموزش دیده و تجربه لازم را به دست آوردید، می‌توانید فرصت‌های شغلی جوشکاری مثل کار جوشکاری در منزل، جوشکاری آرگون و… را در سایت‌های استخدام و کاریابی پیدا کنید. به دنبال آگهی‌های شغلی باشید که با مهارت‌ها یا تجربه فعلی شما مطابقت دارد. مهارت‌ها و تجاربی که به دست آورده‌اید را در رزومه خود بگنجانید. سعی کنید مهارت‌های مهم ذکر شده در آگهی‌های استخدام را (در صورت تسلط بر آن‌ها)، در رزومه خود درج کنید.

برای تبدیل شدن به یک جوشکار چه مهارت‌هایی لازم است؟

تا اینجا به معرفی شغل جوشکاری و نحوه تبدیل شدن به یک جوشکار حرفه‌ای پرداختیم. برای موفقیت در کار جوشکاری به مهارتهای تخصصی و بین فردی مختلفی نیاز دارید که مهم‌ترین آن‌ها در لیست زیر آورده شده است:

  • توجه به جزئیات
  • توجه و دقت به روش‌ها و الزامات ایمنی جوشکاری
  • استقامت و آمادگی بدنی
  • هماهنگی دست و چشم
  • مهارت‌های مدیریت زمان
  • مهارت‌های سازماندهی برای ذخیره‌سازی و مکان‌یابی ابزار جوشکاری
  • توانایی کار با ابزارهای تخصصی جوشکاری

جمع‌بندی

جوشکاری یکی از شغلهای کاربردی و مهم در دنیا به شمار می‌آید. تخصص جوشکاری در صنایع و حوزه‌های بسیار مختلفی کاربرد داشته و نیاز زیادی به افراد متخصص در این حوزه وجود دارد. در این مقاله علاوه بر معرفی شغل جوشکاری، به بررسی مراحل لازم برای تبدیل شدن به یک جوشکار حرفه‌ای و مهارت‌های لازم برای شروع فعالیت در این حوزه پرداختیم.

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.