گوگل اعتراف کرد که دادههای کاربران را در پاسخ به سه درخواست بین ماههای ژوئیه و دسامبر به دولت هنگ کنگ تحویل داده است.
این انتقال دادهها پس از آن صورت گرفت که هنگ کنگ قوانین امنیتی تهاجمی نوشته شده توسط سیاست گذاران پکن را اجرا کرد. در آن زمان، گوگل به فیس بوک، زوم، لینکدین، اپل، توییتر و دیگران پیوست و گفت که دادههای کاربر را ارائه نمیدهد.
این شرکت اعلام کرد به هیچ گونه درخواست داده ای پاسخ نمیدهد مگر اینکه از طریق معاهده دوجانبه کمک حقوقی متقابل (MLAT) با وزارت دادگستری ایالات متحده انجام شده باشد. اما گوگل به Hong Kong Free Press اعلام کرد که به دلیل تهدیدهای معتبر جانی، سه بار از 43 درخواست را پاسخ داده است.
قانون امنیت ملی جدید کشور چین به مقامات این کشور در مقابله با تهدیدات امنیت ملی اختیارات جدید میدهد، از جمله جرم انگاری در جهت جداسازی هنگ کنگ از چین، یا تبانی با نیروهای خارجی برای جاسوسی از چین. چنین جنایاتی میتواند منجر به حبس ابد شود. مظنونان امنیت ملی میتوانند قبل از اتهام برای شش ماه بازداشت شوند و محاکمه در پشت درهای بسته انجام شود.
پکن به جای مقامات هنگ کنگ، قدرت تفسیر این قانون را دارد.
گوگل اعلام کرد که یکی از مواردی که دادهها را تحویل داده، درخواست افشای اضطراری بوده که تهدیدی برای جان اشخاص بوده است. دو مورد دیگر مربوط به قاچاق انسان بود و ارتباطی با امنیت ملی نداشت. گوگل دادههای محتوایی کاربران را تحویل نداده است و فراداده ارائه شده فقط میتواند شامل اطلاعات مشترک شامل نام، ایمیلها و شماره تلفنهای مرتبط، آدرس IP، اطلاعات صورتحساب، زمان بندی و سربرگهای ایمیل باشد.
فیس بوک سال گذشته درخواست افشای اضطراری هنگ کنگ را به همراه 201 درخواست دیگر رد کرد. توییتر به یک درخواست پاسخ نداد؛ اپل و مایکروسافت نیز گزارشی در این مورد را پس از لازم الاجرا شدن قانون منتشر نکرده اند.
گوگل در سال 2018 یک مرکزداده ابری در هنگ کنگ افتتاح کرد و کمی بعد آمازون وب سرویس (AWS) به این کشور آمد. شرکتهای بزرگ مراکز داده ایالات متحده مانند اکوئینیکس (Equinix) و دیجیتال ریلتی (Digital Realty) نیز در هنگ کنگ مراکزداده را اداره میکنند و فضا را به بیزنسهای محلی و شرکتهای آمریکایی اجاره میدهند.