Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهان فرود: آب بندی نکردن سنگ نما باعث ریزش ساختمان شد

عایق کاری نمای خارجی ساختمان  یکی از مهمترین عوامل تاثیر گذار بر امنیت و آرامش سکنه است. درست مثل ماجرایی که برای آقای میم و خانواده اش پیش آمد. این خانواده چند سال بود که در خانه کنونی شان زندگی می کردند. خانه آنها در محله ای خوش آب و هوا بود که بارندگی و رطوبت هوای بالایی داشت. آقای میم و خانواده اش به دلیل عدم آب بندی نمای ساختمان هر چند وقت یک بار مجبور می شدند تا بخش هایی از دیوار را که به دنبال بارندگی و نفوذ رطوبت باد کرده بود مجدداً گچ کاری کنند. همچنین به دلیل عدم وجود این لایه محافظتی دیوارها با ترک های عمیقی که بر رویشان بود ظاهر نامطلوبی داشتند. علاوه بر این آنها اخیراً یک راپل کار را برای ساختمان استخدام کرده بودند.

راپل نوعی از حرفه است که کارگر در آن به کار در ارتفاع می پردازد و با مهارت خود به شستشوی نمای ساختمان می پردازد. کار در ارتفاع نیز مهارت ویژه خود را نیاز دارد. در هر صورت پس از انجام نماشویی علی رغم زیبایی و فوایدی که برای ظاهر ساختمان داشت به دلیل عدم آب بندی نمای ساختمان مجدداً مجبور به گچ کاری دیوارها شده بودند. آقای میم که اطلاعی از این ماجرا و علت آن نداشت تصور می کرد هر جایی که باران بیاید این مشکلات نیز به وجود می آید. درحالیکه علت اصلی چیز دیگری بود و متأسفانه آقای میم نیز از فرد ماهر مشورت نمی گرفت.

اب بندی نما با طناب


وقوع حادثه
متاسفانه این معضل به جایی کشید که یکی از روزها حادثه بدی اتفاق افتاد. رطوبت و آبی که از درزهای باز سنگ نما به داخل ساختمان نفوذ کرده بودند سال های سال پشت نمای گچ کاری شده ساختمان خود را پوشانده بودند. بنابراین بخش اصلی دیوارها فرسوده شده بودند. به این ترتیب یک روز که آقای میم و خانواده اش در منزل نبودند دیوارهای ساختمان شروع به تخریب شدن کردند. شدت خرابی بیشتر و بیشتر شد. به گونه ای که کل ساختمان تخریب شد و فرو ریخت. اگر آقای میم و خانواده اش در منزل بودند قطعاً حادثه خسارات جانی مهیبی به همراه می آورد. یکی از همسایه ها نیز در اثر ریزش آوار زخمی شد اما آسیب جانی وارده به خوبی کنترل شد. به دلیل سهل انگاری آقای میم و معمار سازنده ساختمان، خسارات مالی گسترده ای به این بنا وارد شد. اما خوشبختانه شانس با آقای میم و خانواده اش همراه بود و آسیب جانی جدی به کسی وارد نشد.

اما همانطور که هر فرد عاقلی می داند نباید جان آدم ها را به شانس و اقبال واگذار کرد. بنابراین راه حل این موضوع چیست؟ استفاده صحیح از هنر و مهندسی معماری. استفاده از مصالح ساختمانی درست و مهم تر از همه در این مورد آب بندی نمای ساختمان.

عایق کاری نما با طناب

آب بندی نمای ساختمان

عایق کاری نمای خارجی ساختمان در حقیقت حرفه ای است که در آن به پایدار کردن نمای ساختمان پرداخته می شود. به این ترتیب با استفاده از مصالح ساختمانی مناسب به پر کردن و پوشاندن درزهای نمای ساختمان پرداخته می شود. در نتیجه آب و رطوبت نمی تواند وارد فضای ساختمان شود. نکته حائز اهمیت این است که باید از ترکیب مناسبی برای این کار استفاده کرد. این ترکیبات باید خودشان ضدآب باشند و در برابر تغییرات دمایی مقاوم باشند. همچنین با خاصیت چسبندگی بالا مانع از نفوذ آب و هوای خارج از ساختمان به داخل آن بشوند.

اب بندی ساختمان بدون داربست

روش های مختلف آب بندی نمای ساختمان

برای آب بندی نمای ساختمان به مراحل مختلفی نیاز است. در حقیقت به دلیل اهمیت این موضوع باید کلیه مراحل آن با دقت بالا انجام گیرد. همچنین باید از مواد مرغوب و متناسب با شرایط استفاده کرد. انتخاب های گوناگونی برای این کار وجود دارد. یکی از انتخاب ها استفاده از مواد نانو می باشد. این مواد از زیبایی بسیار بالایی برخوردار هستند. مواد نانو باعث می شوند نمای ساختمان از درخشش و جلای خاصی برخوردار شود. همچنین آب بندی نمای ساختمان با آنها باعث می شود تا رطوبت و آب باران به درون ساختمان نفوذ نکند. اما نکته قابل توجه در استفاده از مواد نانو این است که عمر نسبتاً کوتاهی دارند. یعنی مادامی که این مواد خاصیت خود را دارند می توانند از ساختمان محافظت کنند و زیبایی به ظاهر ساختمان بدهند. اما به محض از بین رفتن ویژگی ها، آب و رطوبت به داخل نفوذ می کند.

یکی دیگر از موادی که می شود برای آب بندی نمای ساختمان به کار برد مواد رزینی هستند. رزین قابلیت های زیبایی نانو را ندارد اما مقاومت بسیار بالایی دارد. برای آب بندی نمای ساختمان با رزین نیز باید در ابتدا کلیه ترک ها پوشانده شود. سپس از آن جایی که سطح مصالح ساختمانی اعم از سنگ ها صاف نمی باشد باید آنها را صیقل داد. در درجه بعدی مجددا باید بندکشی های نمای ساختمان بررسی شده و در صورت لزوم تجدید شود. حال نوبت آب بندی کردن است. به این ترتیب با استفاده از رزین به آب بندی و پوشاندن منافذ پرداخته می شود. رزین عمر بسیار بالایی دارد. همچنین مقاومت بسیار مطلوبی در مقابل رطوبت و آب باران دارد. تغییرات جوی شامل کاهش دما و افزایش آن می تواند نمای ساختمان را تخریب کند. استفاده از رزین برای این کار می تواند تا حد زیادی در برابر این معضل مقاومت ایجاد کند.

استفاده از مواد پلیمری

مواد پلیمری نیز یکی از مرغوب ترین راهکارهای برای آب بندی نمای ساختمان هستند. ویژگی های بسیار مطلوبی برای استفاده از این مواد وجود دارد. اول اینکه به دلیل کیفیت بالای ماده مصرفی مقاومت بسیار بالایی به ساختمان داده خواهد شد و آب و رطوبت نیز نمی تواند به داخل درزهای ساختمان نفوذ کند. همچنین یکی از مشکلات استفاده از رزین ها تغییر شکل نمای ظاهری ساختمان است. مواد پلیمری هیچ گونه تغییری در نما ایجاد نمی کنند. عمر طولانی این مواد از همه چیز مهم تر است. معمولا این مواد حدود ده سال می توانند از ساختمان شما محافظت کنند.

آخرین راه حل برای آب بندی نمای ساختمان استفاده از عایق های دو جزئی است. این راه حل ابتدایی ترین روش است و از ماده ای شبیه سیمان برای این کار استفاده می شود. بنابراین این روش تنها برای ساختمان های با نمای بتنی و سیمانی قابل اجرا می باشد. 

منبع مطلب: سایت پیچ و رولپلاک نما جهان فرود