گزارشی که اخیراً به سفارش کاخ سفید تهیه شده، هشدار داده است که استخراج ارزهای دیجیتال تا 0/9 درصد از کل برق جهان را مصرف میکند که بیشتر آن به خاطر الگوریتم اثبات کار است که در بیت کوین استفاده میشود.
در سرتاسر جهان، استخراج کریپتو بین 120 تا 240 میلیارد کیلووات ساعت انرژی در سال مصرف می کند که بین 0.4 تا 0.9 درصد مصرف برق جهان و از مصرف کل کشورهایی مانند آرژانتین یا استرالیا بیشتر است. طبق گزارش OSTP، این رقم همچنین با کل مصرف مراکز داده قابل مقایسه است که حدود 200 تا 250 میلیارد کیلووات ساعت در سال است.
ایالات متحده احتمالاً بیشترین استخراج رمزارز را دارد که میزبان حدود یک سوم عملیات استخراج ارز دیجیتال در جهان است و بین 0.9 تا 1.7 درصد برق خود را صرف این فعالیت میکند؛ مقداری که تقریباً معادل مصرف برق تمام رایانههای خانگی یا همه روشنایی مسکونی این کشور است.
مصرف این میزان برق باعث ایجاد حدود 25 تا 50 مگاتن کربن دی اکسید در سال میشود که 0.4 تا 0.8 درصد از کل انتشار گازهای گلخانهای را تشکیل میدهد که مشابه انتشار گازوئیل مورد استفاده در راه آهن است.
این گزارش همچنین خاطرنشان میکند که استخراج ارزهای دیجیتال مقادیر زیادی زباله الکترونیکی تولید میکند، زیرا تراشههای مخصوص (ASIC) به سرعت بلا استفاده میشوند و نمیتوان آنها را برای کاربریهای دیگر مورد استفاده قرار داد.
طبق این گزارش، بیتکوین و اتریوم در سرتاسر جهان، صد برابر کل ردپای کربن ویزا، مسترکارت و امریکن اکسپرس مصرف میکنند؛ در حالی که کسر کوچکی از تعداد تراکنشهای شرکتهای کارت اعتباری را پردازش میکنند.
این بخش همچنین به دلیل نوسانات سریع در ارزش این داراییهای دیجیتال، بسیار پرنوسان است. این گزارش خاطرنشان میکند: مصرف انرژی ایالات متحده در این فعالیت از ژانویه 2021 سه برابر شده است و امروز سهم این کشور از بیت کوین از 3.5 درصد در سال 2020 به 38 درصد رسیده است.
این گزارش تخمین میزند که در سرتاسر جهان، مصرف سالانه برق ارز دیجیتال بین جولای 2021 تا ژانویه 2022، 67 درصد رشد داشته و سپس در دوره منتهی به آگوست 2022، 17 درصد کاهش یافته است. در این دوره، چین استخراج کریپتو را ممنوع کرد.
این گزارش میگوید که این پتانسیل رشد سریع به این معنی است که کریپتو میتواند تأثیرات عمدهای بر مصرفکنندگان و قابلیت اطمینان شبکه برق داشته باشد. تگزاس بهعنوان قطبی برای استخراج رمزارز پدیدار شده است، جایی که این فعالیت در حال حاضر از سه درصد تقاضای برق استفاده میکند و انتظار میرود در دهه آینده 25 گیگاوات ظرفیت جدید مصرف کند.
این گزارش خاطرنشان میکند که استخراج کریپتو میتواند تأثیر منفی بر سهام، جوامع و محیطزیست داشته باشد و توصیه میکند که فعالیتهای ارزهای دیجیتال محدود شوند، زیرا انتشار گازهای گلخانهای را افزایش میدهند، به هزینه برق سایر مصرفکنندگان اضافه میکنند و قابلیت اطمینان شبکههای برق را کاهش میدهند.
یکی از مسائل مهمی که در این گزارش به آن اشاره شده، این است که اکثریت قریب به اتفاق مصرف انرژی کریپتو در بیت کوین است که از الگوریتم اثبات کار (PoW) استفاده میکند. تغییر به “اثبات سهام” (PoS)، مانند طرح اتریوم 2.0، تقاضای انرژی را به کمتر از یک درصد از سطوح امروزی کاهش میدهد. اما اشکالی که در این موضوع وجود دارد این است که الگوریتمهای اثبات سهام (PoS) به تأییدکنندگانی نیاز دارند که سرمایهگذاری اولیه گستردهای را انجام دهند.