Web Analytics Made Easy - Statcounter

چین صادرات فلزات استراتژیک حوزه فناوری را متوقف خواهد کرد

چین در پاسخ به محدودیت‌ها و تحریم‌های دولت آمریکا در حوزه فناوری، صادرات فلزات استراتژیک «گالیوم» و «ژرمانیوم» را ممنوع کرد.

چین در ادامه جنگ فناوری با ایالات متحده و متحدین آن، محدودیت‌های صادراتی جدیدی را برای فناوری‌های مختلف، بخصوص محصولات و خدمات مرتبط با امنیت ملی اعمال کرده است. طبق این محدودیت‌ها فروش برخی محصولات به خارج از مرزهای چین به تأیید دولت نیاز دارد و برای شرکت‌های داخلی و خارجی فعال در چین اعمال می‌شود.

چین صادرات گالیوم و ژرمانیوم را محدود می‌کند

در پاسخ به تحریم‌های اخیر صادرات تراشه از سوی امریکا، چین مجموعه‌ای از کنترل‌های صادراتی خود را بر برخی عناصر از قبیل گالیوم و ژرمانیوم اعمال کرده است که به احتمال زیاد منجر به اختلال بیشتر در زنجیره تولید و تامین تراشه‌های جهان خواهد شد. به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده این فلزات در جهان، حرکت جدید چین می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر زنجیره تولید و عرضه تراشه‌های جهان داشته باشد.

طبق گفته انجمن اروپایی CRMA، چین حدود 60 درصد ژرمانیوم جهان را تولید می‌کند و بقیه آن از کانادا، فنلاند، روسیه و ایالات متحده تامین می‌شود. طبق گزارش CRMA، حدود 80 درصد گالیوم نیز در چین تولید می‌شود.

صنایع دفاعی و نظامی، صنایع تلفن همراه و گوشی‌های هوشمند، خودرو، لوازم خانگی، مخابرات و صنایع ماهواره‌ای و بخش‌های مرتبط همه در شوک ممنوعیت صادرات گالیوم و ژرمانیوم از سوی چین فرو رفته‌اند.

پکن از ماه آینده صادرات این دو فلز حیاتی و ترکیبات شیمیایی وابسته به آن‌ها را که در ساخت نیمه هادی‌ها، ایستگاه‌های 5G و پنل‌های خورشیدی به کار می‌روند را محدود خواهد کرد.

چین این اقدام را تلافی تحریم و محدودیت‌هایی می‌داند که ایالات متحده و متحدان آن برای فروش تراشه‌ها و تجهیزات تولید تراشه به چین تحمیل کرده‌اند. ایالات متحده علت این تحریم‌ها را امنیت ملی اعلام کرده است.

البته چین مدعی است که این اقدامات از طرف آمریکا نه امنیتی، که برای مهار رشد اقتصادی این کشور انجام می‌شود. هر دو کشور می‌خواهند در تکنولوژی‌های نظیر هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی دست بالاتر را داشته باشند.

کاربردهای ژرمانیوم و گالیوم در فناوری اطلاعات

گالیم و ژرمانیوم هر دو عنصر مهمی در زمینه فناوری هستند، به ویژه در تولید نیمه هادی ها و سایر الکترونیک ها.

گالیم یک فلز نرم و نقره ای است که در قطعات میکروالکترونیک برای محصولات متنوع استفاده می شود. این فلز دارای نقطه ذوب پایین است که آلیاژهایی را تولید می کند که در دمای اتاق مایع باقی می مانند. یکی از مهمترین کاربردهای گالیم در تولید آرسنید گالیم (GaAs) و نیترید گالیم (GaN) است که برای ساخت LED ها، سلول های خورشیدی، نیمه هادی ها و مدارات یکپارچه بسیار تخصصی استفاده می شوند.

GaAs یک نیمه هادی ترکیبی است که چندین مزیت نسبت به سیلیس، ماده اصلی استفاده شده در فناوری نیمه هادی دارد. GaAs دارای حرکت الکترون بالاتر از سلول است، به این معنا که می تواند در فرکانس های بالاتر عمل کند و در تبد نیل برق به نور کارآمدتر است. این ویژگی آن را برای استفاده در سیستم های ارتباطی با سرعت بالا، مانند تلفن های همراه و ارتباطات ماهواره ای مناسب می کند. GaAs نسبت به حرارت نیز مقاوم تر از سیلیس است، که آن را برای کاربردهایی که نیاز به عملکرد در دمای بالا دارند مفید می کند.

GaN یک نیمه هادی ترکیبی دیگر است که چندین مزیت نسبت به سلیس دارد. آن دارای گاف باند پهن تری نسبت به سلول است، به این معنا که می تواند در ولتاژ های بالاتر و دماهای بالاتر عمل کند. این ویژگی آن را برای استفاده در کاربردهای قدرت بالا، مانند الکترونیک قدرت و تقویت کننده های RF مناسب می کند. GaN نسبت به تبدیل برق به نور نسبت به سلول کارآمدتر است، که آن را برای تولید LED های با درخشش بالا مفید می کند.

ژرمانیوم یک فلز شفاف، سخت و خاکستری-سفید است که اغلب در الکترونیک و کاربردهای انرژی خورشیدی استفاده می شود. این عنصر عمدتاً به عنوان یک محصول جانبی فرآوری سنگ معدن روی به دست می آید و همچنین در خاکستر زغال سنگ یافت می شود. ژرمانیوم چندین ویژگی منحصر به فرد دارد که آن را در زمینه فناوری مفید می کند.

یکی از مهمترین کاربردهای ژرمانیوم در تولید کابل‌های فیبر نوری است. دی اکسید ژرمانیوم (GeO2) برای تولید شیشه با شاخص شکست بالا استفاده می شود که برای استفاده در الیاف نوری مناسب است. این الیاف برای انتقال داده ها در فواصل طولانی با استفاده از سیگنال‌های نوری استفاده می‌شوند.

ژرمانیوم همچنین در تولید چیپ‌های کامپیوتر با سرعت بالا استفاده می‌شود. این فلز می‌تواند در فرکانس‌های بالاتر عمل کند. این ویژگی آن را برای تولید چیپ‌هایی که می‌توانند داده‌ها را سریع‌تر پردازش کنند مفید می‌کند.

علاوه بر کاربردهای آن در الکترونیک، ژرمانیوم نیز در زمینه انرژی تجدیدپذیر دارای کاربردهایی است. سلول‌های خورشیدی مبتنی بر ژرمانیوم در تبدیل نور خورشید به برق بسیار کارآمد هستند. این سلول‌ها اغلب در پنل‌های خورشیدی فضایی استفاده می‌شوند زیرا سبک وزن هستند و می‌توانند شرایط سخت فضا را تحمل کنند. در نتیجه، گالیم و ژرمانیوم هر دو عنصر مهمی در زمینه فناوری هستند. آن‌ها دارای ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که آن‌ها را برای تولید نیمه‌هادی‌ها، LED‌ها، سلول های خورشیدی، کابل های فیبر نوری و سایر قطعات الکترونیک مفید می‌کنند. با پیشرفت فناوری، تقاضا برای این عناصر همچنان افزایش خواهد یافت و چین می‌خواهد با این محدودیت‌ها نسبت به کشورهای غربی دست بالاتر را داشته باشد.