مقامات مالیاتی چین چند ماه پس از اعلام کاندیداتوری بنیانگذار شرکت فاکسکان در انتخابات ریاست جمهوری تایوان، تحقیقات گستردهای را درباره این شرکت تایوانی که بزرگترین تأمینکننده گوشیهای آیفون به شمار میرود، آغاز کردهاند.
بر اساس گزارشهای رسانههای تایوان، فاکسکان با ممیزی مالیاتی فعالیتهای خود در چین و همچنین تحقیقات در مورد زمینهای تحت مالکیت خود در چین مواجه است.
این تحقیقات توسط شرکت تایوانی اعلام شده است اما به طور رسمی توسط هیچ یک از ادارات دولتی چین تأیید نشده است و گمان میرود که انگیزههای سیاسی داشته باشد.
بنیانگذار شرکت فناوری فاکسکان برای ریاست جمهوری تایوان نامزد شده است
تری گو، بنیانگذار فاکسکان، دو ماه قبل اعلام کرد که به عنوان نامزد مستقل در انتخابات ریاست جمهوری تایوان در سال 2024 شرکت خواهد کرد. این تاجر مشهور و ثروتمند، چند روز پس از اعلام این خبر از هیئت مدیره شرکت استعفا داد.
فاکسکان: با تحقیقات چین همکاری کامل خواهیم داشت
فاکسکان که بزرگترین تامینکننده گوشیهای آیفون اپل است و تحت عنوان گروه فناوری Hon Hai و یکی از بزرگترین کارفرمایان جهان شناخته میشود، اعلام کرد که با تحقیقات چینیها همکاری خواهد کرد:«انطباق با قوانین کشورهای جهان، یک اصل اساسی گروه فناوری Hon Hai است. بنابرانی در زمینه این امور با واحدهای مربوطه همکاری فعال خواهیم داشت.»
این خبر باعث شد که سهام فاکسکان در روز دوشنبه بیش از 2 درصد کاهش یابد. سهام اپل نیز تحت تأثیر این خبر قرار گرفت و در معاملات قبل از بازار حدود 1 درصد کاهش داشت. همانطور که احتمالاً میدانید اپل، شرکت فناوری آمریکایی بزرگترین شرکت جهان است و آیفون مهمترین محصول آن است که عمدتاً توسط فاکسکان تأمین میشود.
آسیبهای ناشی از تنشهای چین و آمریکا به حوزه فناوری
تحقیقات مالیاتی فاکسکان در بحبوحه تنشهای پکن و واشنگتن پس از تحریمهای گسترده آمریکا و اقدامات تلافیجویانه چین، انجام میشود. هفته گذشته، دولت بایدن مجدداً به بهانههای امنیتی اعلام کرد که قصد دارد فروش تراشههای هوش مصنوعی پیشرفته انویدیا به چین را بیش از پیش محدود کند.
از طرفی چین هم با کاهش رشد اقتصادی خود دست و پنجه نرم میکند، به طوری که برخی از بزرگترین شرکتها در خطر عدم توانایی پرداخت بدهیهای خود هستند. روز دوشنبه، شاخص بورس CSI 300 این کشور بیش از 1 درصد کاهش یافت و به 3450 واحد رسید که پایینترین سطح از زمان قبل از همهگیری کووید در فوریه 2019 به شمار میرود.
بنابراین چین با اقدامات متقابل سعی دارد تحریمهای آمریکا را پاسخ دهد و به همین دلیل چین صادرات فلزات کمیاب و استراتژیک خود را متوقف کرده است و فشارها بر تایوان، شریک تجاری بزرگ ایالات متحده را افزایش میدهد.
علاوه بر این مسائل سالهاست تنشهای بسیاری بر سر استقلال تایوان یا همان چینتایپه وجود دارد و چین قصد دارد این جزیره را بار دیگر به کشور خود الحاق کند.
چین ارتباطات خود را با تایپه در سال 2016 قطع کرد و در ماههای اخیر مانورهای نظامی بسیاری در اطراف این جزیره انجام داده است.
تری گو، بنیانگذار فاکسکان معتقد است این اختلافات به دلیل مشکلات حاکمیت تایوان به وجود آمده است و حزب حاکم رئیس جمهور فعلی، تسای اینگ ون را مسئول تشدید تنشها با چین میداند:«حزب دموکراتیک مترقی در حدود هفت سال گذشته، در سطح بینالمللی، تایوان را به سوی خطر جنگ سوق دادهاند. سیاستهای آنها پر از اشتباه است.»