Web Analytics Made Easy - Statcounter

تیم کوک: اپل سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد

اپل اعلام کرد که سرمایه‌گذاری‌های خود در حوزه هوش مصنوعی را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد و تمرکز گسترده‌تری بر توسعه این فناوری خواهد داشت.

تیم کوک - هوش مصنوعی اپل

اپل روز پنج‌شنبه اعلام کرد که قصد دارد سرمایه‌گذاری خود در زمینه هوش مصنوعی را به‌طور قابل توجهی افزایش دهد؛ اقدامی که نشان‌دهنده عزم جدی‌تر این شرکت برای رقابت در این حوزه است.

تیم کوک، مدیرعامل اپل، در تماس تلفنی با سرمایه‌گذاران در خصوص درآمد سه‌ماهه سوم سال ۲۰۲۵ گفت:
«هوش مصنوعی یکی از مهم‌ترین فناوری‌های دوران ماست. ما در حال گنجاندن آن در تمام دستگاه‌ها، پلتفرم‌ها و بخش‌های مختلف شرکت هستیم و سرمایه‌گذاری خود را در این زمینه به‌طور جدی افزایش داده‌ایم.» او همچنین تأکید کرد: «اپل همیشه در تلاش بوده پیشرفته‌ترین فناوری‌ها را ساده و قابل‌دسترس برای همه کند، و این نگاه، محور اصلی راهبرد ما در حوزه هوش مصنوعی است.»

کوک افزود که تعداد زیادی از کارکنان شرکت به پروژه‌های مرتبط با هوش مصنوعی اختصاص یافته‌اند.
او گفت: «ما یک تیم فوق‌العاده داریم و تمام تمرکزمان را بر این موضوع گذاشته‌ایم.»

اپل همچنین اعلام کرد افزایش سرمایه‌گذاری در هوش مصنوعی باعث رشد هزینه‌های سرمایه‌ای شرکت در سال جاری شده، اما به دلیل استفاده از مدل ترکیبی که بخشی از زیرساخت‌ها را شرکت‌های دیگر فراهم می‌کنند، این رشد محدود خواهد بود.

پیش از این تماس تلفنی، اپل در گفت‌وگویی با شبکه CNBC اعلام کرد که برای پیشبرد سریع‌تر برنامه‌های خود در زمینه هوش مصنوعی، آماده خرید شرکت‌های دیگر است. کوک گفت اپل تاکنون در سال جاری هفت شرکت را خریداری کرده که هیچ‌کدام از آن‌ها از نظر مبلغ معامله بزرگ نبوده‌اند. به گفته او، اپل تقریباً هر چند هفته یک بار شرکتی را به مجموعه خود اضافه می‌کند.

اپل طی ماه‌های اخیر با انتقادهایی روبه‌رو شده مبنی بر اینکه از رقبا در زمینه هوش مصنوعی عقب مانده است. برخی از قابلیت‌هایی که معرفی شده‌اند هنوز آماده ارائه نیستند. برای نمونه، نسخه‌ی پیشرفته‌تر سیری که از هوش مصنوعی استفاده می‌کند، به گفته برخی ناظران هنوز به مرحله بهره‌برداری نرسیده است. اپل در پاسخ گفته که عجله برای ارائه محصولاتی که کامل و آماده نیستند، اشتباه خواهد بود.

تا کنون بیش از ۲۰ قابلیت جدید تحت عنوان «Apple Intelligence» ارائه شده که شامل ابزارهای پردازش تصویر، ویرایش محتوا و کمک‌نویسندگی می‌شود. ویژگی‌هایی مانند ترجمه زنده و دستیار ورزشی مبتنی بر هوش مصنوعی نیز قرار است در ادامه سال عرضه شوند، اما نسخه جدید و شخصی‌سازی‌شده سیری تا سال ۲۰۲۶ به تعویق افتاده است. با این حال کوک اعلام کرد که روند توسعه این نسخه به‌خوبی پیش می‌رود.

در بخش دیگری از گفت‌وگو، از کوک پرسیده شد که آیا ممکن است سخت‌افزارهای جدید مانند عینک‌های هوشمند جایگزین آیفون شوند. این پرسش پس از آن مطرح شد که مدیرعامل متا گفته بود در آینده، عینک‌های هوشمند ابزار اصلی برای تعامل با هوش مصنوعی خواهند بود. کوک با این نظر مخالفت کرد و گفت:
«تصور دنیایی بدون آیفون دشوار است. البته ما به فناوری‌های جدید هم فکر می‌کنیم، اما چنین دستگاه‌هایی بیشتر مکمل آیفون خواهند بود، نه جایگزین آن.»

او همچنین از پاسخ دادن به این سؤال که کدام فناوری‌های هوش مصنوعی در آینده به فناوری‌های عمومی و غیرمتمایز تبدیل می‌شوند، خودداری کرد و گفت این موضوع بخشی از راهبرد شرکت است و نباید فاش شود.

اپل در سه‌ماهه سوم عملکردی فراتر از انتظار داشت. فروش آیفون بیش از پیش‌بینی‌ها بود و درآمد کلی شرکت نیز رکورد جدیدی ثبت کرد. این گزارش باعث شد ارزش سهام اپل پس از پایان معاملات بازار افزایش یابد.