Web Analytics Made Easy - Statcounter

ویزای تحصیلی آمریکا | انواع ویزای تحصیلی برای مهاجرت به این کشور پیشرفته

دریافت ویزای تحصیلی آمریکا؛ لازمه تحصیل در کشور آرزوها

آمریکا به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین مقصدهای مهاجرتی، همواره مورد توجه دانشجویان بین‌المللی بوده است. دانشجویان ایرانی باید برای تحصیل در دانشگاه‌های ‌ایالات متحده، در ابتدا ویزای تحصیلی آمریکا را اخذ کنند. البته اخذ ویزای تحصیلی این کشور فرآیندی نسبتا طولانی دارد که سه تا پنج ماه به طول می‌‌‌انجامد. همچنین پیش از شروع فرآیند اخذ ویزا، باید در مورد الزامات مربوط به اخذ پذیرش از دانشگاه مد نظر خود تحقیق کنید؛ چراکه هر یک از دانشگاه‌های این کشور شرایط مخصوص به خود را دارند. در این مطلب با انواع ویزای تحصیلی آمریکا و شرایط تحصیل در این کشور آشنا می‌‌‌شویم.

تحصیل در آمریکا

انواع ویزای تحصیلی آمریکا را بشناسید

دانشجویانی که قصد تحصیل در ایالات متحده را دارند، می‌‌‌توانند از سه نوع ویزای تحصیلی استفاده کنند که شامل ویزاهای تحصیلی F1، J1 و M1 می‌‌‌شود. ممکن است از خود بپرسید که برای کار حین تحصیل در آمریکا به چه ویزایی نیاز دارید؟ ویزاهای F1 و J1 این امکان را در اختیاز دانشجویان بین‌المللی قرار می‌‌‌دهد تا در کنار تحصیل خود، اجازه کار پاره وقت داشته باشند. در ادامه به بررسی هریک از این سه نوع ویزای تحصیلی آمریکا خواهیم پرداخت.

ویزای تحصیلات آکادمیک F1

ویزای F1 مختص به تحصیلات آکادمیک است. این ویزا برای آن دسته از دانشجویان صادر می‌‌‌شود که قصد دارند در یکی از دوره‌های ‌دانشگاهی یا برنامه آموزش زبان انگلیسی شرکت کنند. ویزای F1 به نوعی محبوب‌ترین ویزای تحصیلی آمریکا به شمار می‌‌‌آید. این ویزا در واقع مخصوص تحصیلات تمام وقت در آمریکا است. همچنین، ویزای F1 امکان کار پاره وقت در پردیس دانشگاه را فراهم می‌‌‌کند (کمتر از 20 ساعت در هفته).

علاوه بر این، دانشجویان می‌‌‌توانند تا یک سال پس از اتمام برنامه تحصیلی خود، روی یک برنامه آموزش عملی اختیاری (OPT) کار کنند. دانشجویان ملزم هستند تا تاریخ انقضای ذکر شده در فرم I-20 تحصیلات خود را به اتمام برسانند.

ویزای تحصیلی آمریکا

ویزای آموزش عملی J1

ویزای J1 برای آن دسته از دانشجویان بین‌المللی صادر می‌‌‌شود که برنامه تحصیلی آن‌ها شامل آموزش‌های ‌عملی نیز می‌‌‌شود. از نظر وضعیت اشتغال حین تحصیل و محدودیت‌های ‌مربوطه، ویزای J1 شرایطی مشابه با ویزای F1 دارد.

ویزای غیرآکادمیک / مطالعات حرفه‌ای M1

ویزای M1 برای دانشجویانی صادر می‌‌‌شود که قصد دارند تا در یک موسسه غیرآکادمیک و حرفه‌ای تحصیل کنند. دارندگان ویزای M1 – مخصوص برنامه‌های ‌آموزش فنی و حرفه‌ای – اجازه کار در حین تحصیل را ندارند. متقاضیان ویزای تحصیلی M1 باید شواهدی را ارائه دهند که نشان دهد دارای بودجه کافی برای پوشش شهریه و هزینه‌های ‌زندگی خود هستند.    

شرایط عمومی اخذ ویزای تحصیلی آمریکا

در مورد مهاجرت تحصیلی به آمریکا، هنگام طرح درخواست خود برای اخذ ویزای تحصیلی، باید پیش از هر چیز در مورد شرایط پذیرش دانشگاه مد نظر خود تحقیق کنید. چرا که شرایط پذیرش در مورد هریک از دوره‌های ‌تحصیلی متفاوت است. شما باید این موارد را در نظر داشته باشید:

  • صلاحیت آکادمیک: هریک از موسسات آموزشی دارای معیارهای خاصی برای تایید صلاحیت آکادمیک دانشجویان هستند. شما می‌‌‌توانید از طریق صفحه USA School Search، از شرایط عمومی آکادمیک جهت اخذ پذیرش از موسسات آموزش عالی آمریکا اطلاعات لازم را کسب کنید
  • اثبات تمکن مالی: شما باید نشان دهید که بدون کار در آمریکا، از منابع مالی لازم جهت پوشش هزینه‌های ‌تحصیلی و زندگی خود برخوردار هستید
  • بیمه سلامت: در صورت نیاز به کمک‌های ‌پزشکی، باید برای پوشش هزینه‌های ‌پزشکی خود، مدارک بیمه درمانی را ارائه دهید

مقررات مهاجرتی آمریکا در رابطه با کار حین تحصیل چیست؟

همان‌طور که در مورد منابع مالی لازم برای پوشش هزینه‌های ‌تحصیلی و زندگی خود در آمریکا دغدغه دارید، به یاد داشته باشید که نمی‌توانید روی درآمد شغلی در آمریکا چندان حساب باز کنید؛ مگر اینکه به‌عنوان یک دستیار آموزشی یا پژوهشی مشغول به کار شوید. مقررات مهاجرتی آمریکا در رابطه با کار حین تحصیل، سخت‌گیرانه است.

شما برای اخذ ویزای تحصیلی آمریکا، باید تمکن مالی خود را به اثبات برسانید و درآمد حاصل از کار پاره‌وقت – کمتر از 20 ساعت در هفته – نمی‌تواند هزینه‌های ‌تحصیل و زندگی در آمریکا را پوشش دهد. درآمدی که براساس آن درخواست اخذ ویزای خود را مطرح می‌‌‌کنید، باید تضمین شده باشد و باید برابر با هزینه‌های ‌سال اول تحصیل شما در این کشور باشد.

مهاجرت تحصیلی به آمریکا

روند قانونی ورود مهاجران به خاک آمریکا به چه صورت است؟

شایان ذکر است که حتی اگر ویزای شما اعطا شده باشد، ورود شما به خاک آمریکا را تضمین نمی‌کند. در نهایت این موضوع به اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا (CBP) بستگی دارد که به شما اجازه ورود به خاک آمریکا را بدهد. همچنین این CBS است که تعیین می‌‌‌کند چه مدت می‌‌‌توانید در ایالات متحده بمانید.

در زمان ورود به خاک آمریکا، یک مقام CBS فرم I-94 و سوابق ورود و خروج شما را تایید می‌‌‌کند و همچنین مدت مجاز اقامت شما در خاک آمریکا در این فرم قید می‌‌‌شود. این فرم در واقع یک کارت سفید کوچک است که توسط اداره گمرک و حفاظت مرزی آمریکا در هنگام ورود شما به ایالات متحده صادر می‌‌‌شود. فرم I-94 مجوز شما برای اقامت در آمریکا به شمار می‌‌‌رود.

پس از فارغ‌التحصیلی، چه مدت می‌‌‌توانیم در آمریکا بمانیم؟

طبق قوانین مهاجرت ایالات متحده، دانشجویانی که دارای ویزای F1 هستند، باید ظرف 60 روز پس از تاریخ ارائه پایان‌نامه که در فرم I-20 ذکر شده است، خاک آمریکا را ترک کنند. دانشجویانی هم که دارای ویزای J1 و M1 هستند، باید ظرف 30 روز پس از تاریخ پایان برنامه آموزشی خود که در فرم I-20 قید شده است، ایالات متحده را ترک کنند. با این حال، اگر مایل به تمدید اقامت خود در این کشور هستید، می‌‌‌توانید از طریق وب‌سایت اداره خدمات شهروندی و مهاجرت ایالات متحده (USCIS) درخواست خود را برای تمدید ویزا مطرح کنید.

ادامه تحصیل در آمریکا

با یک برنامه‌ریزی دقیق، از تجربه مهیج تحصیل در آمریکا لذت ببرید

کشور آمریکا به دلیل برخورداری از یک سیستم پیشرفته آموزشی و همچنین فرصت‌های ‌درخشان شغلی، همواره به‌عنوان یکی از برترین مقصدهای مهاجرتی به شمار می‌‌‌آید. ویزای تحصیلی آمریکا به سه نوع F1، M1 و J1 تقسیم می‌‌‌شود که ویزای تحصیلات آکادمیک F1 محبوب‌ترین نوع آن‌ها است. آنچه در مورد تحصیل در آمریکا مهم می‌باشد، داشتن منابع مالی کافی جهت پوشش هزینه‌های ‌تحصیل و زندگی در این کشور است. پیش از مهاجرت به آمریکا، به یک برنامه‌ریزی دقیق بلندمدت و کوتاه‌مدت نیاز دارید تا اطمینان پیدا کنید که می‌‌‌توانید یک تجربه آموزشی مفید را در این کشور داشته باشید.

توجه! این مطلب یک رپورتاژ آگهی است و محتوای آن توسط تبلیغ دهنده نگارش شده است.
آی تی جو مسئولیتی در قبال صحت و سقم محتوای تبلیغاتی ندارد.