آمازون قرارداد تأمین انرژی تجدیدپذیر به ارزش 474 مگاوات با شرکت انرژی توتال امضا کرده است.
غول تجارت الکترونیک توافقنامه خرید توان(PPA) با تعهد 474 مگاواتی ظرفیت تجدیدپذیر در ایالات متحده و اروپا با TotalEnergies (که اخیراً از Total تغییر نام داد)، امضا کرده است.
TotalEnergies انرژیهای تجدیدپذیر و راه حلهای بالقوه انرژی باتری را تأمین میکند و طرفین بیان کردند که انتظار دارند در آینده همکاریهای خود را در خاورمیانه و آسیا و اقیانوسیه گسترش دهند.
به عنوان بخشی از توافق، TotalEnergies با استفاده از AWS به عنوان «ارائه دهنده اصلی ابر» حرکت خود را به سمت ابر سرعت میبخشد. این شرکت اخیراً یک «کارخانه دیجیتال» را در پاریس راه اندازی کرده است که در آن 300 توسعه دهنده، دانشمندان داده و سایر متخصصان تلاشهای تحول دیجیتالی گروه را تسریع میکنند و استفاده از تخصص AWS برای کمک به برنامههایش را درنظر دارد.
استفان میشل، رئیس بخش گاز، انرژیهای تجدیدپذیر و برق در TotalEnergies گفت:«TotalEnergies عمیقا متعهد به کاهش انتشار کربن در عملیات خود و حمایت از مشتریان خود برای انجام همین کار در سراسر جهان است. با امضای این قرارداد، ما مفتخریم که وارد این همکاری کلیدی با آمازون شده و آنها را در سفر خود به سمت خنثی سازی کربن همراهی میکنیم. ما همچنین روی آمازون و AWS حساب میکنیم تا به ما در پیشبرد تغییر نمایی خود در سرعت، مقیاس و پیشرفت دیجیتالی شدن کمک کند.»
کاترین بوواک، نایب رئیس صنایع استراتژیک AWS گفت: «کار با TotalEnergies بر روی فناوریهای ابری نوآورانه برای کاهش انتشار کربن و ارائه منابع جدید انرژی تجدیدپذیر یک فرصت فوق العاده است. این همکاری نه تنها مهاجرت TotalEnergies به ابر را تسریع میکند بلکه به تعهد آمازون برای تأمین انرژی با 100 درصد انرژی تجدیدپذیر کمک میکند.»
توتال پیش از این با شرکتهای Orange و BT توافقنامه خرید توان امضا کرده است و علی رغم اینکه یکی از بزرگترین شرکتهای نفت و گاز در جهان است، هدف آن رسیدن به صفر خالص تا سال 2050 است و مجموعه ای از فعالیتها در زمینه تجدیدپذیرها و برق را انجام میدهد که باید 40 درصد از فروش شرکت را تا سال 2050 به خود اختصاص دهد. این شرکت اعلام کرد که ظرفیت تولید ناخالص تولید برقش در سراسر جهان در پایان سال 2020 حدود 12 گیگاوات بوده است، از جمله 7 گیگاوات انرژی تجدیدپذیر. این شرکت قصد دارد تا سال 2025 به 35 گیگاوات ظرفیت تجدیدپذیر و تا 100 گیگاوات تا سال 2030 برسد.
البته مشخص نیست که بخش محاسباتی این معامله برای توسعه جاه طلبیهای تجدیدپذیر TE یا برای عملیات نفت و گاز آن مورد استفاده قرار گیرد. توتال قبلاً با مایکروسافت برای توسعه باتری و استفاده از خدمات ابری Azure آن برای استخراج سوختهای فسیلی همکاری کرده است، این در حالی که IBM ابررایانه 31.7 پتافلاپی توتال به نام Panqea III را توسعه داده است.
آمازون با وجود افزایش 19 درصدی انتشار کربن فعالیتهایش در سال 2020، وعده داده است که تا سال 2025 فقط از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده خواهد کرد و تا سال 2040 کربن زدایی خواهد کرد. این شرکت با سرمایه گذاریهای انرژی تجدیدپذیر بیش از 10 گیگاوات در 232 پروژه در سطح جهان، بزرگترین خریدار حقوقی انرژی تجدیدپذیر در ایالات متحده و اروپا است.
با این حال، در حالی که شرکتهای ابری سرمایه گذاری زیادی برای کاهش انتشارات مراکز داده خود انجام داده اند، آنها همچنین فعالانه قراردادهای ابر سوختهای فسیلی را دنبال میکنند و ابزارهای سفارشی هوش مصنوعی را توسعه میدهند تا استخراج را سودآورتر کند. تعدادی از شرکتهای سوخت فسیلی از جمله BHP، Exxon، Shell، Halliburton، Total و BP قراردادهای ابری را با شرکتهایی مانند AWS و Microsoft Azure اعلام کرده اند.
در سال 2019، 8700 کارمند آمازون خواستار ممنوعیت معاملات سوخت فسیلی شدند. این شرکت با به روزرسانی سیاستهای داخلی خود برای ممنوعیت صحبت کارکنان در مورد طرحهای اقلیمی خود بدون کسب مجوز از شرکت پاسخ داد. با وجود تهدید از دست دادن شغل، بیش از 350 کارمند از آن زمان به طور علنی از این شرکت درخواست کرده اند که قراردادهای نفت و گاز را کنار بگذارد.
گوگل سال گذشته گفت که دیگر راه حلهای سفارشی AI/ML را برای تسهیل استخراج بالادستی توسعه نمیدهد، اما به همکاری با شورون، توتال، شلومبرگر و BP ادامه میدهد. همچنین با شرکت آرامکو سعودی برای افتتاح مراکز داده در خاورمیانه همکاری کرد. بیش از 2300 کارمند گوگل از این شرکت خواسته اند تا قراردادهای سوخت فسیلی را پایان دهد.