Web Analytics Made Easy - Statcounter

استارلینک چیست ؟ آموزش نصب و راه اندازی اینترنت ماهواره ای استارلینک

چکیده

اینترنت ماهواره ای استارلینک بزرگترین خدمات دهنده اینترنت ماهواره ای در جهان که توسط شرکت اسپیس ایکس با مالکیت ایلان ماسک توسعه پیدا کرده است.

قطعاً این روزها نام ایلان ماسک و اینترنت استارلینک را زیاد شنیده و می‌توان گفت که این موضوع، یکی از بحث‌ برانگیزترین موضوعات این روزهای ایران محسوب می‌شود. ممکن است بپرسید ایلان ماسک کیست و داستان استارلینک چیست؟ از نظر فنی استارلینک یک سیستم اینترنت ماهواره‌ای به شمار می‌آید که می‌تواند مشکلات اینترنت کاربران در تمام دنیا را حل کند. سرعت این اینترنت ماهواره‌ای بسیار زیاد است و تمام دنیا می‌تواند به آن دسترسی پیدا کند. در واقع واژه استارلینک نام بخشی از اسپیس ایکس و شبکه فضایی اسپیس ایکس است؛ همان‌طور که می‌دانید ایلان ماسک صاحب شرکت اسپیس ایکس است.‌ روند ایجاد این اینترنت در سال ۲۰۱۵ شروع و نمونه‌های اولیه ماهواره‌هایی که قرار بود در این شبکه استفاده شوند، در سال ۲۰۱۸ ساخته شد.

اینترنت ماهواره ای استارلینک

از زمان راه‌اندازی این فناوری سال‌ها می‌گذرد؛ اینترنت ماهواره‌ای به معنی ارسال داده‌های اینترنتی بدون کابل، از طریق سیگنال‌های رادیو موجود در خلأ فضا است. ایستگاه‌های موجود بر روی زمین، این سیگنال‌ها را به ماهواره‌های موجود در مدار فضا می‌فرستند و پس‌ از آن داده‌ها به کاربران روی زمین فرستاده می‌شوند. قابلیت فیلترینگ و محدودیت برای این اینترنت وجود ندارد و سران یک کشور نمی‌توانند کاربران را از دسترسی به آن محدود کنند. این سرویس، یک اینترنت آزاد با کمترین اختلال محسوب می‌شود.

مقاله پیشنهادی : چگونه nft خود را بفروشیم

اینترنت استارلینک در ایران

ایران در جنبه‌های گوناگونی از طرف آمریکا و بسیاری کشورهای دیگر تحریم شده است؛ این تحریم‌ها موجب می‌شود بسیاری از خدمات و ابزارها و… وارد ایران نشود. برخی از تحریم‌های دنیای تکنولوژی توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا برای ایران لغو شده است و شرکت‌های مختلف غربی می‌توانند به کاربران ایرانی به‌ صورت رایگان و غیر رایگان خدمات خود را ارائه کنند. اسپیس ایکس، مالک سرویس اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، یکی از کمپانی‌هایی است که در پس لغو شدن این تحریم‌ها می‌تواند به ایران سرویس‌دهی کند.

قبل از رفع برخی تحریم‌های حوزه تکنولوژی توسط وزارت خزانه‌داری ایالات‌متحده، ایلان ماسک مدیرعامل شرکت اسپیس ایکس، خواستار معافیت ایران از تحریم‌ها به‌ منظور ارائه اینترنت ماهواره‌ای در ایران شد. حال با اعلام لغو برخی از این تحریم‌های تکنولوژی، ایلان ماسک وعده داده که برای کاربران ایرانی استارلینک را فعال خواهد کرد. با توجه به توییت‌ها و گفته‌های این کمپانی، ایلان ماسک قصد دارد به‌ زودی اینترنت ماهواره‌ای پرسرعت استارلینک را در ایران فعال کند تا ایرانیان بتوانند از آن استفاده کنند.

استفاده از اینترنت استارلینک به‌عنوان اینترنت خانگی

آموزش راه اندازی استارلینک

پس از مطرح‌ شدن بحث اینترنت استارلینک در ایران، یکی از سؤالاتی که به وجود آمده این است که آیا استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک به‌ عنوان اینترنت خانگی امکان‌پذیر است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت بله. استارلینک همچون شرکت‌های دیگری مانند هیوز نت و ویانت قصد دارد برای مصارف خانگی نیز، خدمات این اینترنت ارائه دهند؛ به‌ خصوص مناطق روستایی و مناطقی در جهان که از اینترنت پرسرعت و باکیفیت برخوردار نیستند. این نوع اینترنت همچون دیگر سرویس‌های اینترنت که ارائه‌ می‌شوند، دارای محدودیت مکانی نیست و به‌راحتی می‌توان در هر نقطه‌ای از کشور و جهان و حتی مناطقی که قابلیت دسترسی به اینترنت پایدار در آنجا وجود ندارد، از آن استفاده کرد.

برای اتصال به اینترنت استارلینک، به خط تلفن برای اتصال و استفاده از این اینترنت ماهواره‌ای نیاز ندارید و تنها وسیله مورد نیاز، یک دیش ماهواره برای دریافت سیگنال‌های ارسال‌ شده از ماهواره‌ها و انتقال آن‌ها به مودم است. تجهیزات مورد نیاز را می‌توان بر روی سقف، حیاط یا حتی فضایی نزدیک به خانه نصب کرد. کمپانی اسپیس ایکس یک اپلیکیشن برای اندروید و iOS انتشار داده است تا کاربران بتوانند با استفاده از این اپلیکیشن بهترین موقعیت را برای قرار دادن ترمینال گیرنده پیدا کنند.

مقاله پیشنهادی : آموزش ساخت NFT رایگان

اپلیکیشن استارلینک

برای دسترسی به اینترنت استارلینک نیازمند سخت‌افزاری مخصوص هستید. با استفاده از نرم‌افزار اندروید استارلینک، افراد می‌توانند اینترنت ماهواره‌ای را به‌ راحتی تنظیم و آن را مدیریت کنند. اخیراً فایل‌ها و اپلیکیشن‌هایی تحت عنوان دسترسی به این اینترنت در برخی کانال‌های تلگرامی انتشار پیدا کرده است؛ از طرف کارشناسان امنیت سایبری این فایل‌ها بی‌استفاده و خطرناک اعلام‌ شده‌اند. استفاده از اپلیکیشن رسمی، در صورت وجود دیش‌های استارلینک امکان‌پذیر است و در شرایطی که زیرساخت‌های اینترنت استارلینک در یک کشور وجود نداشته باشد، با نصب این اپلیکیشن امکان دسترسی به اینترنت ماهواره‌ای نیز امکان‌پذیر نخواهد بود. دانلود نرم‌افزار استارلینک از طریق سایت مخصوص این کمپانی و دیگر سایت‌های معتبر امکان‌پذیر است.

اینترنت استارلینک چیست

آموزش نصب استارلینک چندان پیچیده نیست؛ در کیت استارلینک تمامی لوازم به‌صورت منظم بر روی‌هم چیده شده و آماده اتصال به برق و ماهواره است. این کیت در پنج مرحله راه‌اندازی خواهد شد:

  1. به‌ منظور ارائه بهترین سرعت، دیش باید دارای حدود ۱۰۰ درجه زاویه دید مستقیم به سمت آسمان باشد تا بتواند به ماهواره‌ها اتصال پیدا کند.
  2. درون جعبه استارلینک یک دستورالعمل نصب و راه‌اندازی وجود که با استفاده از آن می‌توانید راحت‌تر کیت استارلینک را راه‌اندازی کنید. طبق آن روتر را به ترمینال و کابل متصل کنید.
  3. در این مرحله باید سه‌ پایه موجود را باید روی زمین گذاشته و میله ترمینال را بر روی سه‌پایه وصل کرد.
  4. در این بخش می‌توانید کابل را به منبع تغذیه وصل کنید تا اینترنت استارلینک برای شما راه‌اندازی شود.
  5. پس از گذر کردن از مراحل نام‌ برده باید نرم‌افزار استارلینک را از طریق سایت این کمپانی و یا اپ استور و گوگل پلی دانلود کنید. دیش با یکی از ماهواره‌ها در مدار همسو می‌شود که امکان دارد این فرایند چند دقیقه طول بکشد.

سرعت و پینگ اینترنت ماهواره‌ای استار لینک

طبق اطلاعات بارگذاری شده در وب‌سایت استارلینک، به‌ زودی سرعت این اینترنت بین ۵۰ تا ۱۵۰ مگابایت در ثانیه و پینگ آن ۲۰ تا ۴۰ میلی‌ثانیه خواهد بود. ایلان ماسک در سال گذشته ادعا کرد که تا پایان سال ۲۰۲۱ سرعت اینترنت ماهواره او دو برابر خواهد شد و به ۳۰۰ مگابایت در ثانیه می‌رسد. اکنون در سال ۲۰۲۲ نمی‌توان ارزیابی کرد که این ادعا درست بود یا خیر؛ زیرا سرعت استارلینک بر اساس زمان و مکان دریافت آن تغییر می‌کند. در سال گذشته در کالیفرنیا متوسط سرعت این سرویس اینترنت حدود ۷۸ مگابایت در ثانیه و پینگ آن در حدود ۳۶ میلی‌ثانیه بود.

انتظار می‌رود که سرعت این اینترنت ماهواره در ایران، از سرعت دیگر سرویس‌های ارائه‌شده اینترنت بیشتر باشد؛ همچنین از آنجا که در این سرویس، محدودیت‌های مکانی وجود ندارد، احتمالاً پینگ آن نسبت به دیگر سرویس‌ها بسیار ناچیز باشد.

سخن پایانی

استفاده از اینترنت در جهان به امری ضروری و جدانشدنی از زندگی انسان تبدیل‌ شده که تقریباً تمام افراد در سراسر دنیا از آن استفاده می‌کنند. سرویس‌های اینترنتی که ارائه سرویس می‌کنند، قابلیت فیلترینگ و اعمال محدودیت در کشورهای مختلف را دارند. یکی از سرویس‌های اینترنتی که از تمامی این مشکلات و اختلالات و مسائل مربوط به یک کشور به دور است، سیستم اینترنت ماهواره‌ای استارلینک است. اینترنت استارلینک، اینترنتی ماهواره‌ای است که نه فیلتر می‌شود و نه محدودیتی می‌توان بر آن اعمال کرد.

تا به‌ حال میانگین سرعت این اینترنت حدود ۷۸ مگابایت در ثانیه و پینگ آن در حدود ۳۶ میلی‌ثانیه گزارش‌ شده است. به‌ منظور سرویس‌دهی کمپانی اسپیس ایکس به ایران، مدیرعامل آن یعنی ایلان ماسک خواستار لغو برخی از تحریم‌های تکنولوژی علیه ایران شد. با برداشته شدن برخی از این تحریم‌ها ایلان ماسک اعلام کرده است که این اینترنت را مورد استفاده کاربران ایرانی قرار می‌دهد. به‌ منظور استفاده از این اینترنت باید زیرساخت آن یعنی دیش ماهواره داشته باشید و با نصب نرم‌افزار مخصوص اینترنت استارلینک می‌توان به آن متصل شد. تا به امروز قابلیت اتصال به این اینترنت در ایران مهیا نشده است و فایل‌ها و اپلیکیشن‌هایی که در کانال‌های تلگرامی بدین منظور منتشر می‌شوند، تنها به‌ منظور کلاهبرداری و هک تلفن‌های همراه شما ارائه می‌شوند.

کریپتوباز , اولین مرجع تخصصی بررسی بازی های متاورس و ان اف تی و بررسی ارز های دیجیتال در ایران میباشد که این قابلیت را به شما دوستان میدهد که در کوتاه ترین زمان ممکن هر آموزش و تحلیل در حوزه بلاکچین و متاورس را بررسی کنید و از هیچ فرصتی در این بازار پر سود جا نمانید .

کریپتوباز | مرجع تحلیل و بررسی تخصصی متاورس و NFT