Web Analytics Made Easy - Statcounter
رایانش ابری چیست؟

رایانش ابری چیست؟

به زبان ساده، رایانش ابری ارائه خدمات پردازشی از قبیل سرورها، ادوات ذخیره‌سازی، پایگاه‌های داده، شبکه، نرم افزار، تجزیه و تحلیل و اطلاعات از طریق اینترنت (فضای ابری) برای ارائه منابع انعطاف پذیر و صرفه‌جویی در مقیاس است. شما معمولاً فقط برای خدمات ابری که استفاده می‌کنید هزینه می‌کنید، به شما کمک می‌کند هزینه‌های عملیاتی خود را کاهش دهید، زیرساخت‌های خود را کارآمدتر اجرا کنید و با تغییر نیازهای کسب و کار خود مقیاس‌بندی کنید.

مدل پیاده سازی رایانش ابری

مهم‌ترین مزایای رایانش ابری

رایانش ابری یک تغییر بزرگ نسبت به روش سنتی مشاغل در مورد منابع فناوری اطلاعات است. در اینجا هفت دلیل متداول سازمان‌ها برای استفاده از خدمات رایانش ابری آورده شده است:

هزینه کمتر رایانش ابری

رایانش ابری هزینه سرمایه گذاری برای خرید سخت افزار و نرم افزار و راه اندازی و راه اندازی مراکز داده در محل-قفسه سرورها، برق شبانه روزی برق و سرمایش و کارشناسان فناوری اطلاعات را برای مدیریت زیرساخت حذف می‌کند. سریع جمع می‌شود.

سرعت بالاتر رایانش ابری

اکثر خدمات رایانش ابری به صورت خود سرویس و در صورت تقاضا ارائه می‌شوند، بنابراین حتی می‌توان حجم زیادی از منابع محاسباتی را در عرض چند دقیقه تهیه کرد، معمولاً فقط با چند کلیک ماوس، به شرکت‌ها انعطاف پذیری زیادی می‌دهد و فشار برنامه ریزی ظرفیت را از بین می‌برد.

مقیاس جهانی

از مزایای خدمات رایانش ابری می‌توان به قابلیت مقیاس بندی بصورت گسترده اشاره کرد. در ابرهای محتوا، این به معنای ارائه مقدار مناسب منابع فناوری اطلاعات – به عنوان مثال، کم و بیش قدرت محاسباتی، ذخیره سازی، پهنای باند – درست در مواقع مورد نیاز و از موقعیت جغرافیایی مناسب است.

بهره‌وری

مراکز داده در محل معمولاً به فعالیت‌های زیادی نیاز دارند (راه اندازی سخت افزار، پچینگ نرم افزار و سایر کارهای مدیریت فناوری وقت گیر). رایانش ابری نیاز به بسیاری از این وظایف را برطرف می‌کند، بنابراین تیم‌های فناوری اطلاعات می‌توانند برای دستیابی به اهداف مهم‌تر تجاری صرف کنند.

کارایی

بزرگترین خدمات رایانش ابری بر روی شبکه‌ای از مراکز داده امن در سراسر جهان اجرا می‌شود که مرتباً به آخرین نسل سخت افزارهای پردازشی سریع و کارآمد ارتقا می‌یابد. این امر مزایای متعددی از جمله کاهش تأخیر شبکه برای برنامه‌ها نسبت به یک مرکز داده در محل دارد.

قابلیت اطمینان

رایانش ابری پشتیبان‌گیری داده‌ها، بازیابی فاجعه و تداوم تجارت را آسان تر و ارزان تر می‌کند زیرا داده‌ها می‌توانند در چندین سایت اضافی در شبکه ارائه دهنده ابر منعکس شوند.

امنیت مناسب رایانش ابری

بسیاری از ارائه دهندگان ابر مجموعه وسیعی از سیاست‌ها، فناوری‌ها و کنترل‌ها را ارائه می‌دهند که به طور کلی وضعیت امنیتی شما را تقویت می‌کند و به محافظت از داده‌ها، برنامه‌ها و زیرساخت‌های شما در برابر تهدیدات احتمالی کمک می‌کند.

سیسکو و اینتل از مجموعه جدیدی از سرورها برای زیرساخت های ابر ترکیبی رونمایی می کنند

مدل‌های پیاده‌سازی رایانش ابری

همه ابرها یکسان نیستند و یک نوع رایانش ابری برای همه مناسب نیست. چندین مدل، نوع و خدمات مختلف برای کمک به ارائه راه حل مناسب برای نیازهای شما تکامل یافته است.

ابتدا باید نوع استقرار ابر یا معماری رایانش ابری را مشخص کنید که خدمات ابری شما بر روی آنها اجرا می‌شود. سه روش مختلف برای استقرار خدمات ابری وجود دارد: روی ابر عمومی، ابر خصوصی یا ابر ترکیبی.

ابر عمومی

ابرهای عمومی متعلق به ارائه دهندگان خدمات ابری شخص ثالث هستند که منابع محاسباتی خود را مانند سرورها و ذخیره سازی را از طریق اینترنت ارائه می‌دهند. Microsoft Azure نمونه ای از یک ابر عمومی است. با داشتن یک ابر عمومی، کلیه سخت‌افزارها، نرم‌افزارها و سایر زیرساخت‌های حمایتی تحت مالکیت و مدیریت ارائه‌دهنده ابر هستند. شما به این خدمات از طریق وب دسترسی دارید و حساب خود را با استفاده از یک مرورگر مدیریت می‌کنید.

ابر خصوصی

ابر خصوصی به نوعی از منابع محاسبات ابری اشاره دارد که منحصراً توسط یک کسب و کار یا سازمان استفاده می‌شود. یک ابر خصوصی را می‌توان به صورت فیزیکی در مرکز داده شرکت در محل قرار داد. برخی از شرکت‌ها همچنین به ارائه دهندگان خدمات شخص ثالث برای میزبانی ابر خصوصی خود پرداخت می‌کنند. ابر خصوصی ابری است که در آن خدمات و زیرساخت‌ها در یک شبکه خصوصی نگهداری می‌شوند.

ابر ترکیبی

ابرهای ترکیبی ترکیبی از ابرهای عمومی و خصوصی هستند که توسط فناوری به هم متصل شده اند و اجازه می‌دهد داده‌ها و برنامه‌ها بین آنها به اشتراک گذاشته شود. با اجازه دادن به انتقال داده‌ها و برنامه‌ها بین ابرهای خصوصی و عمومی، یک ابر ترکیبی به کسب و کار شما انعطاف پذیری بیشتری می‌دهد، گزینه‌های استقرار بیشتری دارد و به بهینه سازی زیرساخت‌ها، امنیت و انطباق موجود شما کمک می‌کند.

فضای ابری

انواع خدمات رایانش ابری: IaaS، PaaS، بدون سرور و SaaS

اکثر خدمات رایانش ابری به چهار دسته کلی تقسیم می‌شوند: زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)، پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)، بدون سرور و نرم‌افزار به عنوان سرویس (SaaS). این موارد گاهی اوقات پشته محاسبات ابری نامیده می‌شوند، زیرا بر روی یکدیگر ساخته می‌شوند. دانستن اینکه آنها چیست و چگونه متفاوت هستند، دستیابی به اهداف تجاری شما را آسان‌تر می‌کند.

زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)

IaaS اساسی ترین دسته خدمات محاسبات ابری است. با IaaS، زیرساخت فناوری اطلاعات (سرورها و ماشین‌های مجازی (VM)، فضای ذخیره سازی، شبکه‌ها، سیستم عامل‌ها) را از یک ارائه دهنده ابر به صورت پرداختی اجاره می‌کنید.

پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)

پلتفرم به عنوان سرویس به خدمات رایانش ابری اشاره دارد که محیطی را برای توسعه، آزمایش، ارائه و مدیریت برنامه‌های نرم افزاری در صورت تقاضا فراهم می‌کند. PaaS به گونه‌ای طراحی شده است که توسعه‌دهندگان بتوانند به سرعت برنامه‌های وب یا تلفن همراه ایجاد کنند، بدون اینکه نگران راه اندازی یا مدیریت زیرساخت‌های سرورها، ذخیره سازی، شبکه و پایگاه‌های داده مورد نیاز برای توسعه باشید.

پردازش بدون سرور

محاسبات بدون سرور بر ایجاد پردازش برنامه بدون صرف وقت به طور مداوم برای مدیریت سرورها و زیرساخت‌های مورد نیاز برای این کار تمرکز می‌کند. ارائه دهنده ابر تنظیم، برنامه‌ریزی ظرفیت و مدیریت سرور را برای شما انجام می‌دهد. معماری‌های بدون سرور بسیار مقیاس‌پذیر و مبتنی بر رویدادها هستند، فقط در مواقعی که عملیات خاصی رخ می‌دهد از منابع استفاده می‌کنند.

نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS)

نرم افزار به عنوان یک سرویس، روشی برای ارائه برنامه‌های نرم‌افزاری از طریق اینترنت، در صورت تقاضا و معمولاً به صورت اشتراک است. با SaaS، ارائه‌دهندگان ابر، برنامه نرم افزاری و زیرساخت زیرین را میزبانی و مدیریت می‌کنند و هرگونه تعمیر و نگهداری، مانند ارتقاء نرم افزار و پچ امنیتی را انجام می‌دهند. کاربران از طریق اینترنت معمولاً با مرورگر وب روی تلفن، رایانه لوحی یا رایانه خود به برنامه متصل می‌شوند.

رشد روزافزون مراکز داده ابر عمومی

کاربردهای رایانش ابری

احتمالاً در حال حاضر از رایانش ابری استفاده می‌کنید، حتی اگر متوجه آن نشده باشید. اگر از یک سرویس آنلاین برای ارسال ایمیل، ویرایش اسناد، تماشای فیلم یا تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، بازی کردن، یا ذخیره تصاویر و فایل‌های دیگر استفاده می‌کنید، به احتمال زیاد محاسبات ابری همه چیز را در پشت صحنه ممکن می‌کند. از ارائه اولین خدمات رایانش ابری تقریباً یک دهه می‌گذرد، اما در حال حاضر سازمان‌های مختلف از استارتاپ‌های کوچک گرفته تا شرکت‌های جهانی، سازمان‌های دولتی تا غیر انتفاعی این فناوری را به دلایل مختلف پذیرفته اند.

در اینجا چند نمونه از آنچه امروز با خدمات ابری از ارائه‌دهنده ابر امکان پذیر است، آورده شده است:

ایجاد برنامه‌های کاربردی بومی ابر

ساخت، استقرار و مقیاس بندی سریع برنامه‌های وب، تلفن همراه و API. از فناوری‌ها و رویکردهای بومی ابر، مانند کانتینرها، Kubernetes، معماری خدمات کوچک، ارتباطات API و DevOps استفاده کنید.

آزمایش و ساخت برنامه‌های کاربردی

با استفاده از زیرساخت‌های ابری که به راحتی می‌توان بالا یا پایین کرد، هزینه و زمان توسعه برنامه را کاهش دهید.

داده‌ها را ذخیره، پشتیبان گیری و بازیابی کنید

با انتقال داده‌های خود از طریق اینترنت به یک سیستم ذخیره سازی ابری خارج از سایت که از هر مکان و هر دستگاهی قابل دسترسی است، از داده‌های خود با صرفه تر و در مقیاس وسیع محافظت کنید.

تحلیل داده‌ها

داده‌های خود را در تیم‌ها، بخش‌ها و مکان‌های موجود در ابر یکپارچه کنید. سپس از خدمات ابری، مانند یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی، برای کشف بینش برای تصمیمات آگاهتر استفاده کنید.

پخش صدا و تصویر

با مخاطبان خود در هر کجا، در هر زمان، در هر دستگاهی با ویدئو و صوت با کیفیت بالا و توزیع جهانی ارتباط برقرار کنید.

هوشمندسازی

از مدل‌های هوشمند برای کمک به مشارکت مشتریان و ارائه بینش‌های ارزشمند از داده‌های ضبط شده استفاده کنید.

تحویل نرم افزار در صورت درخواست

همچنین به عنوان نرم افزار به عنوان سرویس (SaaS) شناخته می‌شود، این کاربرد به شما امکان می‌دهد آخرین نسخه نرم افزار و به روزرسانی‌ها را در هر زمان که آنها نیاز داشته باشند، در هر مکانی که هستند به مشتریان ارائه دهید.

رایانش ابری و مرکز داده

یک مرکز داده برای شرکت‌هایی که به یک سیستم اختصاصی نیاز دارند که نه تنها بر داده‌های خود بلکه بر سخت افزار خود کنترل کامل داشته باشد، ایده آل است. از آنجا که فقط شرکت از این زیرساخت سخت افزاری استفاده می‌کند، مرکز داده برای سازمانی که مجبور است انواع مختلفی از برنامه‌ها و حجم کاری پیچیده را اجرا کند مناسب‌تر است.

اما مرکز داده ظرفیت محدودی دارد. اگر شرکت شما نیاز به افزایش ذخیره سازی و حجم کار مرکز داده داشته باشد، شما مجبور به خرید و نصب تجهیزات بیشتر و آخرین فناوری هستید.

یک سیستم داده ابری بر اساس پیشنهادات و برنامه‌های فروشنده شما ظرفیت بالقوه نامحدودی دارد. نقطه ضعف این است که شما کنترل چندانی بر سخت‌افزارهای از راه دور ندارید، زیرا فروشنده ابر مالک و مسئول مدیریت سیستم مرکز داده است. علاوه بر این، تا زمانی که برای داشتن یک ابر خصوصی در شبکه فروشنده هزینه پرداخت نکنید، شرکت شما منابع سخت افزاری را با سایر کاربران ابر به اشتراک می‌گذارد.

 

رامتین نورمحمد